Bröstvårtstimulering för naturlig arbetsinduktion

Anonim

Du har haft en hälsosam, glad, normal graviditet. Barnkammaren är klar, bilstolen monterad, den sista av tackanmälningarna till din baby shower signerad, stämplad och levererad. Men ditt förfallodag har kommit och gått och även om din förlossningsledare säger att allt ser bra ut och det finns inget behov av att ingripa ganska ändå, du är redo att få den här barnen . Om du inte insisterar på att din läkare inducerar arbete innan han anser att det är nödvändigt, finns det något du kan göra för att hjälpa till med att flytta saker längs?

Alla typer av tips och tricks finns för att stimulera arbetskraft, från att äta kryddig mat för att ta ansträngande promenader för att ha sex. Ingen av dessa kommer sannolikt att vara skadlig (om inte chili peppar ger dig halsbränna), men ingen är bevisade.

Det finns en teknik för att få på arbetskraft som har viss vetenskaplig stöd, dock: bröstvårtstimulering. Det kan verkligen ta lite tid att jobba, men så länge som din läkare säger att det är OK för dig att försöka, kan det vara värt ansträngningen. Därför kan bröstvårt stimulering hjälpa till att inducera arbete och sätt att göra det.

Ombordstigning av oxytocin

Manipulering av bröstvårtor utlöser frisättningen av ett hormon som kallas oxytocin. Detta hormon har flera effekter i kroppen: Det spelar en roll i sexuellt upphetsning och eftersom det släpps när en mamma sjuksköter sin baby, tjänar den till att hjälpa dem att binda - en anledning till att det ibland kallas kärlekshormonet.

Oxytocin spelar också en roll i livmoderkontraktioner genom labor och leverans och bortom genom att avbryta de initiala sammandragningarna och hålla dem på väg. Efter leverans är oxytocin fortfarande i spel, vilket stimulerar de fortsatta sammandragningar som är nödvändiga för livmodern att återgå till sin normala storlek och form. Faktum är att en syntetisk form av oxytocin som kallas Pitocin är vad som används för att inducera arbete.

Forskning visar att oxytocin frigörs när bröstvårtor stimuleras manuellt. I en studie från 2018 följde kvinnor i deras 38: e till 40: e gravidveckan ett specifikt protokoll i tre dagar: Varje kvinna stimulerade varje bröst i 15 minuter i totalt en timme per dag. Prov av saliv togs vid specifika tidsintervaller före och efter varje session.

I slutet av tre dagar hade kvinnorna alla mätbara högre nivåer av oxytocin i sitt saliv och uppmanade forskarna att dra slutsatsen att "bröststimuleringsprotokollet visade god genomförbarhet när det gäller praktiskt och acceptabelt bland gravida kvinnor" som ett sätt att säkert och säkert framkalla naturligt arbete.

Hur man stimulerar dina bröstvårtor

Om du är gravid, några dagar före ditt förfallodag, och angelägen att träffa din baby, kan bröstvårtstimulering vara värt ett försök om, och bara om du först kontrollerar med din förlossningsvårdare. Övningen verkar vara helt säker för normala, låga risker, graviditeter på heltid, men bara en sjukvårdspersonal som har följt din nio månaders resa kan säkert säga att du hamnar i den kategorin.

När du har fått det gröna ljuset har du flera alternativ. Du och / eller din partner kan manuellt stimulera dina bröstvårtor din partner kan muntligt stimulera dina bröstvårtor om du har en äldre baby som du fortfarande är sjuksköterska kan du lägga honom i ditt bröst; eller du kan använda en bröstpump.

Om du eller någon annan manuellt stimulerar dina bröstvårtor rullar du försiktigt mellan fingrarna. Fokusera inte bara på dina bröstvårtor, utan även på isolan (ringen i mörkare hud som omger bröstvårtan): När en barnsjuksköterska masserar han det här området när han suger.

Fråga din läkare om hur lång tid du ska spendera för att stimulera dina bröstvårtor oavsett vilken metod du väljer. Han kan föreslå ett schema enligt följande: Fokusera på ett bröst i taget. Tillbringa 15 minuter att stimulera den och sedan byta. Fortsätt i en timme. Upprepa tre gånger om dagen. Det kan eller kanske inte uppmuntra ditt barn att komma med tidigare men en sak är säker: Din lilla bunt kan inte stanna kvar för alltid.

Populära Inlägg

Läs Mer