Navigera din tonåring första besök hem från college

Anonim

Det är ingen tvekan om att starten på en långhelg, en semesterresa eller en sommaravbrott hemma för din högskolestudent ligger högt på din lista över bästa saker någonsin. När allt kommer omkring har du överlevt de första månaderna av separation från din tonåring, och även om du kanske har utvecklat en ny normal utan dem, minskar det inte att de kommer att vara hemma och i närheten av dig för den första tid i månader.

Precis som vid något momentant tillfälle är det lätt att överplanera och ännu enklare att ställa orealistiska förväntningar. Det är därför viktigt att föräldrar och deras barn går in på långhelgen eller bryter med sina ögon vid öppet för att undvika vanliga misstag.

Vad du behöver veta på förhand

Även om det bara har gått några månader sedan du släppte din tonåring på college, kommer de tillbaka till en annan person. Tänk på att de lämnade ditt hem som en nyutbildad gymnasieelever. Men de återvänder som någon som har tagit sina första steg i den vuxna världen. Som ett resultat är de bundna att vara lite annorlunda än den sista gången du såg dem.

För din tonåring är det en viss wistfulness om att komma hem efter att ha varit borta så länge, även om de har kommit för att njuta av självständigheten som de hade i skolan. I skolan kunde de komma och gå som de tyckte om, äta vad de vill ha när de vill ha och sova (eller inte) när de vill. Och även om de fortfarande vill passa in i sitt hemland, är de inte samma person som de var när de vände.

Under tiden är föräldrarna angelägna att välkomna sin student tillbaka till familje livet, men de stöter på problem när de antar att allt kommer att bli precis som det var innan studenten lämnade. Tydligen har saker förändrats och inte alla föräldrar vet hur de ska omfamna dessa förändringar.

Nyckeln till att komma igenom dessa känslor och realisationer är att på nytt erkänna att de kan finnas och att prata om dem.

Långt innan din student går i ytterdörren är det en bra idé att prata om förväntningar, både dina och deras. Ställ frågor som "Vad vill du göra när du är hemma?" Och "Är du villig att delta i följande evenemang med oss?" Att prata om allt på förhand, inklusive dina förväntningar och dina studenters förväntningar, kommer att rädda alla hjärtat i hjärtat väg.

Det är också en bra idé att diskutera olika hot-knappproblem som utegångsförbud, sysslor, pengar och andra förväntningar långt före avbrottet. Att diskutera, kompromissa och komma fram till en överenskommelse i förväg kan hålla sakerna obehagliga.

Sammantaget bör föräldrarna komma ihåg att deras roller har förändrats. Tidigare lagde de ganska mycket lag. Men nu när deras barn är äldre ska deras roll omvandlas till en av en rådgivare där det finns mer diskussioner och mindre dikterande.

Vanliga misstag att undvika

Att ha ett barnhem för paus är spännande för nästan alla föräldrar. Men frågan är att välkomna dem tillbaka i boet, händer inte alltid sömlöst. Faktum är att det kan vara helt olyckligt om övergången inte hanteras ordentligt.

Här är några tips om misstag som du behöver för att undvika att göra. Och om du undviker dessa vanliga fallgropar hjälper du alla att navigera i den här nya upplevelsen.

Undvik att monopolera sin tid

De flesta föräldrar tror att efter att ha inte sett sin student i flera månader i taget, har de rätt att få sina tonåringar till sig själva. Och även om du har det rätt, är det bättre för dem - och ditt förhållande - om du låter dem gå.

Tillåt dem utrymme att spendera tid med sina vänner. Uppmuntra dem att ha en-mot-en-tiden med sina syskon. Till och med låta dem spendera tid ensam om det är vad de vill eller behöver. När allt kommer omkring ger dem utrymme att göra saker som de vill göra och spendera tid med vem de vill se, kommer sannolikt att göra dem mer öppna för att spendera tid med dig.

Undvik överplanering

Medan det kanske låter som kul att försöka slå alla sina favoritplatser, som deras favoritrestauranger, butiker och lokala sevärdheter, försök att inte överplanera. Om du gör felet i överplanering, kommer du att spendera mer tid på att försöka komma från plats till plats och missa värdefull tid tillsammans.

Sakta ner och vara mer spontan. Låt din tid tillsammans utvecklas naturligt. Det blir mycket roligare för alla inblandade.

Undvik att påminna dem som de inte längre lever här

Medan det är sant att ditt liv inte slutade dagen då de lämnade för college, behöver du fortfarande inte påminna dem om att det finns saker som de har missat på. Visst, du har gjort minnen som de inte ingår i, särskilt om det finns yngre syskon hemma. Men du behöver inte spendera mycket tid på att prata om dessa erfarenheter. Om du gör det kommer du bara att göra dem ledsna.

Plus, de kommer sannolikt att känna sig som gäst i sitt eget hem, vilket är det sista du vill ha. I stället fokusera på de minnen du gör rätt än i stället för saker som har hänt när de var borta.

Undvik att förvänta saker att vara samma

Gilla det eller inte, studenterna kommer ofta hemma något annorlunda än de var när de lämnade. Lär dig att omfamna förändringar och nya quirks. Och kom ihåg, din tonåring bestämmer fortfarande vem de vill vara.

Ditt barn är ett pågående arbete och det du ser just nu kanske inte finns under nästa besök.

På samma sätt har du förmodligen ändrats, särskilt om ditt bo är nu tomt. Kanske har du startat en ny hobby eller njut av att sova senare än vanligt. Dessa förändringar kommer att vara lika utmanande för din tonåring. När allt kommer hem kommer de också att förvänta sig att de ska vara exakt som de var.

Undvik att nagga eller kritisera dem

Glöm inte att din tonåring har gjort egna beslut och val, förutom de senaste månaderna. Som ett resultat måste du vara säker på att de fortfarande upplever någon av den friheten, även när de är hemma.

Respektera sitt beslutsfattande på de små sakerna och, om det frustrerar dig, gör ditt bästa för att låta det gå.

Men om deras val och beslut är skadliga för sig själva eller för andra, förallt, ha en konversation med dem. Det finns emellertid fortfarande inget behov av nagging. Istället sikta på en öppen och ärlig samtal.

Undvik att ge dem fri regi i hemmet

Även om det är definitivt trevligt att få din tonåring hem äntligen betyder det inte att du låter dem vara respektlös mot dig eller ditt hem. Det finns en bra linje mellan att respektera deras behov av utrymme och vara en dörrmatta.

Till exempel, gör inte sin tvätt om det inte är något du vill göra. Se till att de städa efter sig själva och hjälp med middag och städning. Förhoppningen att de talar med respektfullt, bör vara i full kraft. Bara för att du har missat dem som galen betyder inte att de får behandla dig orättvist.

Undvik att vara otålig

Kommer hem från college känns konstigt för din högskolestudent. De förväntar sig inte att sakerna ska känna sig olika. Bortsett från det faktum att deras rum inte längre känns som deras rum, är de människor de levt med och ser varje dag inte längre runt.

Var tålmodig eftersom de anpassar sig till att vara under ditt tak igen, i en helt annan miljö än den de just kom ifrån.

Ett sätt att uppnå detta är att få dem att prata om hur de känner och de typiska faser av anpassning de går igenom. I slutet är målet att hjälpa dem att se att detta bara är en fas och de kommer att anpassa sig till det.

Ett ord från Verywell

Välkomna din studentstudent hem för en paus är både spännande och utmanande. Du båda måste behöva upptäcka vad den nya normalen är för ditt förhållande. Men försäkra dig om att du båda kommer att hitta en komfortnivå med den här nya fasen av ditt liv. I stället för att bo på skillnaderna, omfamna den tid du har tillsammans. Se till att du inte tar en enda minut för givet.

Vad du kan förvänta dig under din nybörjare för första gången

Populära Inlägg

Läs Mer