Namnet Alexander Roots and Meaning

Anonim

Alexander är ett pojkens namn med en riktigt bra historia. Det är ett av de klassiska namnen som har ökat i popularitet bland tusenåriga föräldrar och visar inte tecken på återgång. Den mest kända Alexander i historien är utan tvekan Alexander den Store, den makedonska militärkommandanten. Namnet Alexander är en latinsk form av det grekiska namnet Alexandros, vilket betyder "försvarare för folket". Med den här typen av backstory är det inte konstigt så många föräldrar väljer Alexander som ett namn för sin pojke pojke.

Popularitet

Alexander har alltid haft en plats på Socialförsäkringsförvaltarens lista över de mest populära pojkarnas namn, och faller aldrig riktigt i stil. Han slog toppen 20 år 2000 och har varit i topp 10 sedan 2008.

Alexanders konsekventa popularitet på namnskartorna över åren satte honom på nr 51 platsen på topp 100 namnen i det förgångna århundradet.

Berömda Alexanders i historia och modern tid

Före 30 års ålder byggde Alexander III av Macedon, allmänt känd som Alexander den Store (356 f.Kr.-323 f.Kr.) ett imperium över Asien och Nordafrika. Hans rykte som en av historiens största militära befälhavare fortsätter till idag, med sin taktik som fortfarande lärs i militära högskolor.

Alexander användes också i grekisk myt som ett annat namn för Paris, anstiftare till trojanskriget. Flera figurer i Bibelns nya testamente heter också Alexander.

I amerikansk historia var Alexander Hamilton, som visas på $ 10-fakturan, en av de mest inflytelserika grundfäderna som aldrig blev president. George Washington valde Hamilton att vara Treasurys första sekreterare, en roll där han hade en stor inverkan på bildandet av den amerikanska regeringen. Han är också föremål för 2014 Broadway musikaliska Hamilton.

Och sedan finns det skotsk uppfinnare Alexander Graham Bell, som uppfann telefonen, men hade lite användning för enheten. Han ansåg att det var en distraktion från hans mer vetenskapliga sysslor.

Middle Name Idéer och Smeknamn

Alexander är ett så starkt namn som det passar bra med olika namnstilar, från traditionell till modern. Du kanske vill överväga hur många stavelser ditt efternamn är när du väljer ett mellannamn för Alexander, eftersom ett långt mellannamn kan resultera i ganska munnen för en ung Alexander. Några förslag: Alexander William, Alexander James, Alexander Thomas och Alexander Joseph.

Alexander har många alternativ för smeknamn, inklusive Al, Alec, Alex, Lex, Sandy, Xander och Zander.

Siblings namn förslag

Med en sådan rik och mångsidig historia finns det flera strategier som föräldrar kan använda när man väljer ett namn för Alexanders bror eller syster. För klassikerslående flickor heter Victoria, Catherine och Elizabeth bra med Alexander, och för en bror är namnen William, Michael och Robert bra val. Om man försöker för alliteration kan en syster vara Andrea eller Alexandria, för de som verkligen söker en matchad uppsättning. Goda namn för Alexanders bröder kan vara Adam eller Andrew.

Populära Inlägg

Läs Mer