De vanligaste farliga sakerna att göra under körning

Anonim

Varje förälder oroar sig när deras barn lär sig att köra. Detta gäller särskilt för föräldrar till barn med inlärningssvårigheter. Barn med uppmärksamhetsbrist hyperaktivitetsstörning (ADHD) är till exempel fyra gånger större sannolikhet för att vara involverade i en olycka än dem som inte har störningen. Det är inte ovanligt för barn med inlärningssvårigheter att ha perceptuella och koordineringsproblem samt svårigheter med vänster / höger orientering. Det kan finnas många unika aspekter av ditt barns funktionshinder som hans eller hennes förarens utbildningslärare kan behöva ta itu med. I det här fallet är det några saker som bör behandlas i en förarens utbildningsprogram för ditt barn eller ytterligare program som är utformade för att undervisa föraresäkerhet.

Säkra drivrutiner vs körning säkert

De flesta förare på vägen skulle säga att de anser sig vara säkra bilister. Men det betyder inte att de kör säkert på något sätt. Många antar det - för att de inte har varit i en olycka - de måste göra saker rätt. Men frånvaron av olyckor är inte vad som skiljer en säker förare från en osäker.

Här är de vanligaste och farliga saker som en bilist kan göra på vägen. Förhoppningsvis kommer inga dina barn att engagera sig i någon av dessa aktiviteter, och om de gör det kommer de att korrigera sina sätt när de har blivit instruerade att göra det. Vi slutar med den relativa risken för några av dessa beteenden.

Läsning

Det finns väldigt få saker som är lika farliga för förare som att läsa bakom ratten. Oavsett om det är ett textmeddelande, tidskrift, bok eller till och med riktningar som hålls i handen eller på instrumentbrädan. Reading berövar dig med fokus, uppmärksamhet, syn och förmåga att reagera snabbt när behovet uppstår. Så om du har något hänsyn till ditt liv eller för någon annan, undvik läsning under körning. Du skulle också göra det bra att berätta för andra som du vet som läser medan de kör för att upphöra, eftersom det kanske är den farligaste en person kan delta i bakom ratten.

Om dina barn gör ett lust, dela med sig några av statistiken (listade nedan.) Om de inte lyssnar, ta bort nycklarna. Vissa kan hävda att de behöver riktningar. Det är vad högtalarfunktionen på google maps handlar om - men självklart måste du trycka på den knappen innan bilen rör sig eller dra över för att göra det. Det är bättre att gå några mil ut ur din väg än att riskera att aldrig återvända hem. Och om de är oroliga för att missa ett samtal? Det är inte värt att skapa en nödsituation i processen att avgöra om ett telefonsamtal är av en chans en nödsituation.

textning

Alla vet att skriva och läsa texter är farliga vid körning, men otaliga människor fortsätter att göra det. Det stjäl inte bara din uppmärksamhet, men den rånar din syn från vägen och händerna från hjulet. När du är koncentrerad på din telefon - för det ögonblicket - finns inget annat i åtanke. Under tiden drar du ner vägen i ett fordon med flera toner, och det är vid denna punkt att odelad uppmärksamhet åt vägen ensam håller dig från en olycka. Om du textar och kör, ska du skämmas och upphöra omedelbart. Även om du inte värdesätter ditt eget liv, finns det andra som kan vars liv du äventyrar. Föräldrar, du kanske också vill lära dig hur du slutför ett mobiltelefonavtal med din tonåring.

Körning med dina knän

Att köra med knäna är en mycket dålig körförhållande. I allmänhet kör folk med knä medan de gör något annat, vilket alltid är onödigt och farligt. Genom att aldrig köra med knäna kommer du att undvika en oundviklig olycka.

Körning med en hund eller ett barn i ditt knä

Tyvärr är detta vanligt förekommande. Du blickar in i en närliggande bil för att se en förare som petting och adoring hunden i sina varv - kanske till och med låta den hålla sin näsa ut genom fönstret och låt öronen blåsa i vinden. Du ser inte ofta barn som sitter i varv, men när du gör det betyder den vuxna förmodligen väl, så att ungen känner hur det är att kontrollera en bil. Men körning med en hund eller ett barn på knäet tillåter inget annat än potentiell katastrof. Hundar är okontrollerbara och oförutsägbara, och det är ett misstag att låta dem fria regerar i ett fordon. På vissa ställen är det till och med mot lagen, med god anledning. Det finns säkerhetsåtgärder du kan ta om du ska spendera tid på att resa med hundar. För barn är det helt enkelt olagligt och osäkert att transportera ett barn i en bil utan en lämplig bilstol.

Körning med hörlurar

Det finns bara två sätt att vi kan bestämma vad som händer omkring oss när vi kör, de är syn och ljud. Om du kör med hörlurar eller öronproppar på plats, slänger du din känsla av ljud ut i fönstret. Du kanske undrar hur döva kör då. Jo, de är vana vid döva och är mer akuta som följd. Någon som vill lyssna på Ricky Martin med hörlurar under körning är nog inte van att inte höra vad som händer runt henne. Hon är inte så vana vid bristen på omgivande ljud, som det är någon som är döv, och som ett resultat är det förmodligen inte så fokuserat som hon behöver vara.

Förutom att störa vägarna, eller ens ljudet på en bil som börjar, kan hörlurar hindra dig från att höra ett nödfordon närmar sig. Det finns en anledning att akutfordon har en kollisionshastighet mycket högre än normalt trots specialutbildning för att driva riggarna. Oavsett hur noggrant vi kör, kan ingen av oss styra körningens vana på vägen, inklusive de som bär hörlurar. Att inte kunna höra på vägen ökar inte bara din egen risk för att vara inblandad i en nödsituation men stör störningspersonal som svarar på en andras nödläge också.

Byta kläder

Det finns inte en enda klädesplagg som bör sättas på under körning. Det är allt. Period. Byte av kläder innebär att du tar bort foten från bromsen, räcker av ratten och ögon från vägen. För att inte tala om det är väldigt få med färdighet som en flyktör som Houdini, så om du blir förtvättad i dina kläder medan du byter, finns det en anständig chans att du inte kommer att fly undan oskadd.

Sminkar sig

Damer, vi vill alla att du ska se bra ut också. Men att sätta på din smink när du kör är en fara som inte är värt att riskera. Är det så illa att vänta tills du kommer till var du ska sätta på ditt ansikte? Om du kommer i en olycka som ett resultat av att du gör det kan du inte ha ett ansikte för att blända upp ändå. Processen med att göra smink möjliggör många möjligheter till något att komma in i ditt öga och blinda dig. Så igen, var tålmodig och antingen vara sen till var du går genom att göra din smink på förhand, eller gör det när du kommer fram till din destination.

Ta tag i någonting ur räckhåll

Vi har alla haft tillfällen där vi vill ha något från baksätet, på golvet eller i en handväska, men bara de mest vågiga skulle vrida hela kroppen om att hämta det. Vid den här tiden kör du distraherad och har ingen förmåga att se vad som händer på vägen, inte heller har du händerna rätt placerade på ratten för att svara på någonting om det skulle hända. Tålamod är en dygd, och du måste vara levande för att vara dygdig, så var tålamod, och vänta tills det är säkert att dra av vägen för att hämta dina föremål.

Mat

Nu, för de flesta människor kan det inte vara en olycka att äta ur en påse chips eller ett äpple i sig. Men om ditt barns körförmåga redan försvagas helt enkelt av oerfarenhet eller av ett inlärningssvårigheter är det verkligen riskabelt. Det ögonblick när ditt barn suckar och tittar ner för att hon slösat sås på sig är ett ögonblick som hon inte uppmärksammar. Det ögonblicket kan ofta vara skillnaden mellan liv och död. Oerfarna chaufförer (både de som inte har inlärningssvårigheter) var nästan tre gånger mer benägna att ha en krasch eller nära krasch än de som avstod från att äta.

Road Raging

Det är en vanlig förekomst för att människor blir upprörd under körning. Tänk dessutom på hur många människor som är upprörd, även innan de går in i en bil - de går för att tänka och mulla över trauma eller besvikelse i sitt liv. Du behöver inte vara upprörd av en annan förare att uppleva raseri. Du måste helt enkelt vara i en negativ inställning. Att köra i detta tillstånd är farligt och orsakar en distraktion, som i sin tur påverkar en förarens koncentrationsförmåga. Om du blir upprörd med en annan förare kan du tendera att börja köra aggressivt. Denna situation är en olycka som väntar på att hända. Så innan du börjar köra, eller ens mitt i körningen, var noga med att du är lugn och samlad. Det finns inget behov av att lägga någons liv i fara eftersom du har en dålig dag. Kolla in dessa tips om hur du hanterar känslor av vägen.

Vägning av riskerna

En 2014-recension som publicerades i New England Journal of Medicine utvärderade allvaret av vissa kördistraktioner och väger hur farligt dessa var för oerfarna förare med avseende på risken för krasch eller nära krasch. De fann att:

  • Uppringning av en mobiltelefon höjde risken för en krasch eller nära krasch 8-faldig (De som bara ringer ett nummer på en mobiltelefon är åtta gånger större sannolikt att vara inblandade i en krasch.
  • Att nå en mobiltelefon ökade risken för krasch eller nära krasch med en faktor på 7, 02
  • Att skicka eller ta emot textmeddelanden ökade risken med en faktor på 3, 82.
  • Att nå ett annat objekt än en mobiltelefon var åtta gånger större sannolikhet att resultera i en krasch än att vänta tills de nått sin destination.
  • Titta på vägarna objekt ökade risken 3, 9 gånger.
  • Ätning medför en risk 2, 99 gånger högre än de som avstod från att äta. (Med andra ord är du tre gånger mer benägna att vara i en krasch om du äter och kör.

Det finns många anledningar till varför dessa distraheringar kan leda till kraschar. Datorsimuleringar fann att oerfarna förare hade ökat banavvikelse och hade sina ögon av vägen mycket mer än de som inte hade distraheringar.

Är ditt barn i riskzonen?

Vem är textning och körning? Om du undrar om ditt barn skulle välja text eller enhet, kan det vara svårt att veta. Bara du känner ditt barn, och många föräldrar är förvånade över att deras barn ska delta i dessa riskabla beteenden. Ändå har det visat sig att tonåringar som är mer kopplade till sin telefon (vad kallas "besittningsbevis" bland forskare) ökar sannolikheten. Tyvärr, även om våra barn hör om farorna upprepade gånger, försäkrar magiskt tänkande dem ofta att det kommer att bli någon annan.

Som en slutlig notering är det inte bara distraheringar som kan leda till dödsolyckor. Sömnberövning, så vanlig i tonåren, är en annan allvarlig faktor. Lär dig om hur sömnbrist kan leda till bilolyckor.

Populära Inlägg

Läs Mer