De vanligaste orsakerna till missfall

Anonim

Efter att ha förlorat ett barn genom missfall, är det vanligt att undra om du gjorde något för att orsaka graviditetsförlusten. Överdrev du dig själv i den spinnklass du tog? Eller kanske har du inte fått tillräckligt med vila. Har du ätit fel mat? Var det det ett glas vin du hade på din systers bröllop?

Medan orsaken till missfall är osannolikt att de är relaterade till någon av dessa situationer, är det självklart svårt att undvika när man behandlar graviditetstab. I verkligheten är missfall nästan aldrig någons fel. Faktum är att det finns många myter och missuppfattningar som omger orsaken till missfall. Med mycket få undantag finns det nästan ingenting du eller din läkare kan göra för att påverka huruvida du kommer att få missfall.

Vad är den vanligaste orsaken till missfall?

De flesta missfall orsakas av kromosomala abnormiteter, vilket inte är något som kan ändras, särskilt efter att det redan har hänt. Läkare kan inte stoppa ett första trimesteravfall som redan har börjat. De brukar inte heller göra någonting för att påverka resultatet av ett hotat missfall.

Den enda gången som någon åtgärd kan möjligen förhindra missfall skulle vara när läkare erbjuder behandling för erkänt återkommande missfall orsakar par med flera missfall. Men även i de fallen finns det ingen garanti för att behandlingen kommer att förhindra missfall eller att inte behandling skulle ha medfört ett missfall. Mycket av vetenskapen är fortfarande oklart om vilka missfallsbehandlingar som fungerar.

Kan dåliga vanor orsaka missfall?

Man kan argumentera för att man med försiktighet engagerar sig i riskabelt beteende under graviditeten, såsom rökning, droganvändning eller tung alkoholkonsumtion, skulle kunna innebära att ett missfall var moderns fel. Och det är sant att inget av dessa beteenden rekommenderas under graviditeten - eller någon annan tid för den delen - och alla kan ha en negativ inverkan på ditt ofödda barn.

Men sanningen är att majoriteten av kvinnor som röker eller dricker under graviditeten inte miskar. Dessutom flertalet kvinnor som missförstått graviditeter som de desperat önskade inte röker eller dricker tungt under graviditeten.

Poängen

De flesta missfall kommer aldrig att förklaras av någon specifik faktor. Det bästa du kan göra är att ta dig tid att ta itu med din sorg, eliminera eventuella riskfaktorer och försök igen (förutsatt att du vill) snarare än att titta tillbaka och försöka identifiera orsaken till ett tidigare missfall.

Motstå strävan att skylla dig själv för ditt missfall. Oddsen är extremt låg att det hände på grund av vad du gjorde eller inte gjorde.

Populära Inlägg

Läs Mer