Misstag som gjorts av nya föräldrar till tvillingar och multiplar

Anonim

De första månaderna med tvillingar eller multiplar kan vara en försökt tid för familjer. Juggling vård av flera nyfödda är ett dygnet runt jobb. Sömnberoende lägger till den fysiska påfrestningen medan hormonella svängningar i postparten ökar känslor utan kontroll. Även erfarna föräldrar kan falla i dessa gemensamma fällor när deras tvillingar, tripletter eller mer är födda. Undvik dem, och du kommer att upptäcka att de första månaderna som bryr sig om multiplar är mycket mer hanterbara.

1

Running Out of Supplies

Med dubbla efterfrågan förbrukas babyförråd i snabb takt. Lager upp på de saker du ska använda mest: blöjor, servetter, flaskor och formel. Ett gott utbud av onesies och lätta sleepers är ovärderligt. Håll föremål i originalförpackningen och håll in kvitteringar så att du enkelt kan returnera de saker som inte används. De ovan nämnda klubbarna har årlig försäljning; De är ett fantastiskt tillfälle att fylla på försiktigt använda kläder och utrustning.

2

Inte nappa

Det kan låta dumt, men det här rådet echoes upprepade gånger av nästan alla föräldrar till tvillingar eller mer. Det är frestande att använda den dyrbara tysta tiden för att få andra saker åstadkommits, men du måste komma ihåg dina egna viloprav. Det är lätt att bli överväldigad när du är utmattad. Sömn är en dyrbar råvara, så dra nytta av varje tillfälle.

3

Ingen barnvagn eller fel barnvagn

En av de svåraste aspekterna av att hantera multiplar är logistik: att få någonstans blir en mardröm när du har fler barn än händer. En bra barnvagn gör det mycket lättare. Vissa föräldrar föredrar en tandem (fram / bak) stil för manövrerbarhet i trånga utrymmen, medan andra finner att en sida vid sida-modell är bekvämare för sina barn. Specialiserade barnvagnar för tripletter, quads eller mer finns också. Även om dyr, de är värda investeringen.

4

Förvirra Babysna

Hur mycket äter hon?> Matningstider och mängder, blöjaförändringar, mediciner och annan viktig information. (Tips: om du har problem med att tala om multiplarna, även om de inte är identiska!) - En liten spik nagel polska på en tå hjälper till att skilja dem.)

5

Blanda upp prioriteringar

Håll det enkelt. Låt saker gå. Ditt fokus under de första månaderna med flera borde vara på din nyligen expanderade familj. Det är inte dags att laga gourmetmat, göra vårrengöring eller lära sig en ny hobby. Fokusera på att ta hand om dina nya bunt av glädje och låt de små sakerna glida. Du kommer ha tid att komma på de andra sakerna några månader på vägen när dina multiplar har etablerat ett schema.

6

Hindra hjälpen

Folk älskar multiplar, och de vill verkligen hjälpa. Dra nytta av varje erbjudande. Delegera. Var specifik. Låt dina ivriga hjälpare ta hand om måltider, ärenden, vård av andra syskon, hushållsarbete, gårdsarbete, tvätt, shopping och alla detaljer i livet så att du kan fokusera på prioriteringar.

7

Tar inte tid

Även om din identitet har förändrats för att omfatta din nya roll som förälder till multiplar, har du inte råd att försumma ditt gamla själv. Det är viktigt att ta ledig tid varje gång och fokusera på dig själv och din make. Sätt en hjälpsam släkting, granne eller till och med en tonårsmors hjälpreda som ansvarar för barnen i ett ögonblick så att du kan ta en paus. Blötlägg i badkaret, ta en promenad eller bara ta en tupplur. Du kommer bli förvånad över hur uppdaterad du kommer att känna efter en kort paus.

8

Bli isolerad från andra

Möta andra föräldrar till tvillingar, tripletter eller mer kan vara extremt lugnande och givande. Inte bara kommer de att visa dig att livet med multiplar är möjligt, men de kan också ge dig solida råd om hur du gör det. Det är avgörande att upprätta ett nätverk av där ute, färdiga veteraner att ringa i krisetider.

9

Att vara oflexibel

En läroboksinriktning fungerar inte med tvillingar eller multiplar. Varje familj har olika vanor och behov och det "rätt" sättet är verkligen det som fungerar bäst för dig. När du etablerar en rutin som innehåller dina senaste tillägg, var villig att prova en rad olika scheman, tekniker och produkter. Kom ihåg att dina multiplar är individer, och inte en perfekt matchad uppsättning. Det som fungerar för en kanske inte är lämpligt för den andra.

10

Förlora perspektiv

Håll saker i perspektiv. Oavsett hur dåliga saker blir, de är tillfälliga. Barn växer upp. De kommer att börja sova mer och äta mindre ofta. Det blir lättare att ta ut dem offentligt. Med varje dag som går, är du ett steg närmare att få saker under kontroll. Njut av de speciella ögonblicken: de sömniga snugglarna, blyga leenden och ljuva luktar från dina barn. De kommer snart att vara bara ett värdefullt minne.

Populära Inlägg

Läs Mer