Missfallssignaler och symtom

Anonim

Din kropp förändras mycket och ganska snabbt i tidig graviditet. Det är viktigt att uppmärksamma och märka eventuella ändringar som du kan uppleva. Det är också viktigt att veta att de flesta av dessa förändringar är helt normala och inte ett tecken på att det är något fel på dig eller din baby. Som sagt kan vissa vara tecken på graviditetskomplikationer eller till och med ett möjligt missfall.

Vanliga tecken och symtom på missfall

Att veta de vanligaste tecknen och symtomen på missfall är till hjälp, men kom ihåg att uppleva någon av dem betyder inte nödvändigtvis att du förlorar graviditeten. Om någon av dessa gäller för dig, ska du omedelbart kontakta din läkare för att få en professionell åsikt om din specifika situation. Även om det kan vara lätt att åka dit, försök att inte diagnostisera dig själv. Din oro kan vara giltig, men det kanske inte.

Vaginal Blödning

Om du har missfall, kommer du att ha blödning på vagina någon gång under processen. Blödningen kan börja som ljusfärgning, men blir då ganska tung. Den kraftiga blödningen under ett missfall händer eftersom graviditeten skiljer sig från livmoderns vägg. Graviditetsvävnad och blödning från livmoderns foder passerar ut genom livmoderhalsen och skeden.

Lättare vaginal blödning eller bara spotting kan vara ett tidigt varningsskylt om ett missfall. Ibland är det det första och enda symptom du kan ha. Det är viktigt att prata med din läkare om vilken vaginal blödning du har när du är gravid. Men kom ihåg att inte alla vaginala blödningar under graviditeten är ett tecken på missfall.

För vissa kvinnor kan ett missfall kunna diagnostiseras innan någon vaginal blödning uppstår. Detta kan vara mycket förvirrande. Det händer när fostret har slutat växa men du ser din läkare innan någon blödning börjar. Vanligtvis diagnostiseras ett missfall som inte presenteras med vaginal blödning efter att du har haft 10 veckor i graviditeten när din läkare har börjat kolla efter ett fetalt hjärtslag.

Observera dock att vissa kvinnor kan uppleva blödningar som inte är relaterade till missfall (se nedan).

Bäckensmärta

Bäckensmärket i samband med missfall liknar menstruationskramper. Det är dock oftast mycket intensivare än din regelbundna smärta. Vanligtvis är smärtan associerad med ett missfall det värsta under tiden för din tyngsta vaginalblödning.

Mild kramper i tidig graviditet kan vara normalt eftersom livmodern ökar i storlek. Men det kan också vara ett tecken på ett problem med din graviditet, speciellt om du också har någon mängd vaginal blödning.

En minskning av symptom på tidig graviditet

De flesta kvinnor kommer att uppleva några vanliga symptom under de första månaderna av graviditeten. De flesta av dessa symtom - speciellt morgonsjuka, trötthet och bröst ömhet - orsakas av hormonella förändringar av tidig graviditet. Alla kvinnor kommer inte att uppleva dessa symptom. Men om du gör det, kan du vanligtvis förvänta dig att de ska gå ganska bråttom under din andra trimestern när dina hormonella förändringar är nivån.

Men om du fortfarande är gravid i ditt första trimester eller mindre än 12 veckor, måste dina hormonnivåer som orsakar dessa symtom fortfarande vara ganska höga. Om du plötsligt förlorar de obehagliga symptomen på tidig graviditet kan det vara ett tecken på missfall.

Mindre vanliga tecken och symtom på missfall

Dessa symtom kan vara mer typiskt associerade med missfall efter 13 veckor, vilket är mycket mindre vanligt än tidigare missfall.

Ländryggssmärta

Det är möjligt att du kan känna smärtan av livmoderkramper i din rygg i stället för i din underliv eller bäcken. Detta är speciellt sant om du har en omvänd uterus. Om du har ont i din rygg kan det vara ett normalt tecken på tidig graviditet. Men det kan också vara ett tecken på missfall, särskilt om du också har någon vaginal blödning.

Ökad vaginal utsläpp

Ökad vaginal urladdning i tidig graviditet är vanligtvis inte associerad med missfall. Men om ditt vaginala urladdning är slemhinnigt och blodproppat är det mer oroligt.

Hormonförändringar ökar vaginala och livmoderhalssekretioner, och detta är helt normalt under graviditeten. Det är dock viktigt att vara säker på att du inte har några andra symtom relaterade till urladdning som vaginal klåda, smärta eller en otäck lukt. Dessa symtom kan föreslå en vaginal infektion eller bakteriell obalans.

Läckande fostervätska

Läckande fostervätska är inte ett vanligt tecken på missfall, men det är en definitiv. Ruptured membraner är associerade med ett missfall senare i andra trimestern. Det är mest typiskt ett tecken på en inkompetent livmoderhals, vilket är en orsak till andra trimesterns missfall.

Andra villkor som kan se ut som ett missfall

Många av tecken och symtom på missfall delas av andra vanliga fynd och / eller komplikationer vid tidig graviditet.

Blödning associerad med normal graviditet

  • Implantation Blödning: Vaginal blödning i tidig graviditet kan vara ett normalt resultat relaterat till embryot som fäster sig i livmoderns vägg.
  • Subchorionisk hematom : Ibland kan det förekomma någon blödning mellan livmodern och placentan i början av första trimestern. En blodpropp kan bildas. Detta går vanligtvis i sig själv och stör inte din graviditet.
  • Postcoital Blödning: Hormonförändringarna i graviditeten orsakar förändringar i livmoderhalsen som gör att dess yta är mer benägna att blöda när den berörs. Detta händer vanligtvis efter kön. En bäckprov eller en transvaginal ultraljudssonde kan dock orsaka blödning av samma anledning.

Onormal graviditet

  • Ektopisk graviditet: Vaginal blödning och smärta, vanliga symtom på missfall, är också de vanligaste symptomen på en ektopisk graviditet.
  • Molar Graviditet: Blödning i graviditet och inte hörsel av ett hjärtslag i fostret kan vara tecken på en molär graviditet.

Urinvägsproblem

Pelvic smärta i tidig graviditet kan vara ett tecken på en urinvägsinfektion . Urinvägsinfektioner är ganska vanliga vid graviditet. Lågryggsmärta kan vara ett tecken på njursten, ett mindre vanligt urinproblem under graviditeten.

När ska du se din läkare

Du bör prata med din läkare om du har några symptom i tidig graviditet. Om du upplever någon smärta eller vaginal blödning, bör du omedelbart utvärdera din läkare. Även om vanliga tecken på missfall, bäckensmärta och vaginalblödning också kan indikera mer allvarliga komplikationer vid tidig graviditet.

Ett ord från Verywell

Eftersom de flesta tecken och symtom på missfall kan också vara närvarande vid normal graviditet är det viktigt att diskutera eventuella symtom som du finner gällande med din läkare. Om du diagnostiseras med missfall kan du lyssna på din läkares råd och ta hand om dig själv både fysiskt och emotionellt, vilket hjälper dig att återhämta sig mycket bra från en tidig graviditetstab.

Populära Inlägg

Läs Mer