Middle School valmöjligheter för din Tween

Anonim

När ditt barn går ut till mellanskolan kommer han eller hon att behöva ta vissa ämnen. De flesta gymnasieelever måste ta engelska, matematik, vetenskap och samhällsstudier eller historia. Men det finns också valbara lektioner som är tillgängliga för många studenter.

Valfria ämnen är klasser som din student kan välja att ta och som inte krävs. De valmöjligheter som ditt barns skolan erbjuder kan skilja sig från valfria ämnen på andra skolor. Var noga med att du vet lite om de valmöjligheter som ditt barns skolan erbjuder, och se till att du och ditt barn diskuterar de tillgängliga alternativen.

Nedan följer några överväganden när det är dags att anmäla sig till gymnasieval.

Gemensamma mellanhögskolan

Ditt barns mellanskola kan skicka din son eller dotter hemma med en lista över valfria att välja mellan, eller de kan gå över valmöjligheter vid orientering eller när ditt barn går på skolresor eller öppet hus.

Valfrihet varierar från skol till skolan, men alternativ kan vara:

  • Band
  • Orkester
  • Främmande språk
  • Hem ekonomi
  • Konst
  • datorer
  • Idrott
  • Teaterkonst
  • Matlagningskonst

Många skolor erbjuder också en roterande valkurs, där eleverna roterar mellan tre eller fyra val, ändras var nio veckor eller så.

Till exempel kan ditt barn ta konst i nio veckor och sedan datorer i nio veckor och sedan ett främmande språk i nio veckor etc. Det här alternativet är ett idealiskt val för studenter som inte är säkra på vilket elektiv att ta och det kan ge dem möjlighet att bestämma vad de flesta intresserar dem.

Tips för att välja mellanskolans val

Det kan vara spännande att välja mellan klasser, men en liten planering kan utnyttja möjligheten.

Tänk på engagemanget. Innan ditt barn registrerar sig för en valmöjlighet, bör han eller hon veta lite om vad den särskilda klassen kräver från eleverna. Till exempel, om ditt barn registrerar sig för band kommer det förmodligen att finnas några begagnade konserter som ditt barn måste åta sig till.

Om ditt barn registrerar sig för teaterkonst kan hon bli skyldig att stanna efter skolan vid vissa tillfällen under året för att förbereda sig för en lek eller annan produktion. Det är viktigt att veta hur ett valfritt ska påverka ditt barns schema innan du anmäler dig till klassen.

Låt ditt barn välja. Du kan ha varit i bandet när du var i gymnasiet, och du kanske hoppas att ditt barn väljer band som hans valbara. Även om det är viktigt att vara med i ditt barns mellanskolans erfarenhet, är det också viktigt att låta ditt barn göra några beslut på egen hand.

Om din tween är väldigt exalterad att ta konst eller teater, så är det troligt att ditt barn kommer att lägga mycket ansträngning i klassen och förhoppningsvis få mycket av klassen. Att kräva att ditt barn tar ett val som han eller hon inte vill ta kommer bara att sätta scenen för vrede och till och med en dålig betygsättning.

Tänk i förväg. Många mellanskolor gör det möjligt för ditt barn att välja ett annat valfritt år varje år. Till exempel kan ditt barn ta konst i sjunde klass och hemekonomi i åttonde klass.

Men du bör se till att du förstår huruvida ditt barn är intresserad av valmöjligheter eller inte. Kan du till exempel ta Art II i åttonde klass om du inte tog Art 1 i 7: e klass? Tänk på när du hjälper ditt barn att välja sina valmöjligheter.

Om ditt barns skola erbjuder några valmöjligheter kan efterskolans aktiviteter vara ett bra sätt att introducera din tween till andra lärandeupplevelser. Lokala museer kan erbjuda efter skolaktiviteter, liksom ditt lokala bibliotek. Berikningsmöjligheter är ett underbart sätt att bredda ditt barns utbildning och införa lite kul i det också.

Populära Inlägg

Läs Mer