Möta din barns näringsbehov under amning

Anonim

Bröstmjölk är den enda maten din baby behöver till minst 4 månaders ålder, och de flesta spädbarn gör sig mycket bra på bröstmjölk ensam i 6 månader eller mer. Det finns ingen fördel att lägga till andra typer av mat eller mjölk till bröstmjölk före 4 till 6 månader, förutom under ovanliga eller extraordinära omständigheter. Många av de situationer där bröstmjölk verkar kräva tillsats av andra livsmedel beror på missförstånd om hur amning fungerar eller härstammar från en dålig start vid att etablera amning.

Tillägg är inte nödvändigt under de första få dagarna

Det anses av många att det finns "ingen mjölk" under de första dagarna efter att barnet är födt och att tills en mjölk "kommer in" behövs någon form av tillskott. Denna idé verkar vara född ut av det faktum att barn under de första dagarna ofta kommer att föda att föda i långa perioder och ändå inte vara nöjda. Men nyckelfrasen är att "barn tycks föda" i timmar, när de i själva verket inte matar mycket överhuvudtaget. En baby kan inte få mjölk effektivt när han inte låses ordentligt på bröstet.

När moderns mjölk blir rikligare, efter 3 till 7 dagar, kan barnet göra det bra även om han inte är väl låst på. Men under de första dagarna, om barnet inte låses ordentligt, kan han inte få mjölk lätt och kan sålunda "tycks föda" under mycket långa perioder. Det finns en skillnad mellan att vara "på bröstet" och bröstmatning . Barnet måste låsa på så att han kan få moderns mjölk som finns i tillräcklig mängd för sina behov, som naturen är avsedd.

Om en bättre spärr och kompression inte får barnets amning, kan tillsättning, om det behövs, ges av laktationshjälpmedel. Om din baby tar bröstet, är laktationshjälpen ett mycket bättre sätt att komplettera än fingermatning eller koppmatning. Men kom ihåg att få barnet väl låsat på första arbetet för det mesta och inga tillägg behövs.

Vatten

Bröstmjölk är över 90% vatten. Barn som ammar väl behöver inte extra vatten, även på sommaren, även i det hetaste vädret. Om de inte ammar bra, behöver de inte heller extra vatten men kräver att amningen är fixerad.

Vitamin D

Under 2008 rekommenderade American Academy of Pediatrics att alla barn och barn får 400 IE / dag. Bröstfödda barn får vanligen cirka 25 IE / dygn av D-vitamin från enbart mjölk och behöver därför vitamin D-tillskott.

Det verkar som att bröstmjölk inte innehåller mycket D-vitamin, men det har lite. Barnet lagrar D-vitamin under graviditeten och hon kommer att förbli hälsosam utan D-vitamintillskott, om inte du själv var D-vitaminbrist under graviditeten. D-vitaminbrist hos gravida kvinnor i USA och Kanada är sällsynt. Utanför exponering för solljus ger din bebis D-vitamin även på vintern och även på muliga dagar. En timmes exponering på utsidan under en vecka ger din bebis mer än tillräckligt med D-vitamin även om bara deras ansikte utsätts.

Järn

Järnbrist är den vanligaste näringsbristen i världen. Brist på järn kan leda till neurologiska och utvecklingsproblem. American Academy of Pediatrics rekommenderar att alla barn i åldern 4 månader och mer får järntillskott.

Fasta livsmedel

Bröstfödda barn kräver normalt inte fast mat före 6 månaders ålder. Faktum är att många inte kräver fasta livsmedel förrän 9 månader eller mer, om vi kan döma av deras viktökning och järnstatus. Det finns dock några barn som kommer att ha stora svårigheter att lära sig att acceptera fast mat om de inte startade före 7 till 9 månaders ålder. Det är generellt rekommenderat och bekvämt att fasta ämnen införs runt 6 månaders ålder. Vissa barn visar stort intresse för att få tag på mat från din tallrik med 5 månader och det finns ingen anledning att inte låta dem ta maten och leka med den och sätta den i munnen och äta den.

Det har varit vana hos läkare att föreslå att barn startas först på spannmål och då läggs andra livsmedel. Den 6 månader gamla är dock mycket annorlunda än den 4 månader gamla. Många 6 månader gamla babyar verkar inte som spannmål om det införs vid denna tidpunkt. Tryck inte barnet för att ta flingor, men erbjuda andra livsmedel, och kanske försök igen när ditt barn är lite äldre. Men om han vägrar, oroa dig inte att han kommer att sakna något. Det finns inget magi om spannmål och barn gör det bra utan det.

Det finns ingen bra anledning till att en baby behöver äta eller introduceras till endast en mat per vecka, eller varför grönsaker bör startas före frukter. Någon som oroar sig för söttheten av frukt har inte smakat bröstmjölk. Den 6 månader gamla kan ges nästan allt från föräldrars tallrik som kan mashas med en gaffel.

Många färre utfodringsproblem uppstår om ett avslappnat tillvägagångssätt för utfodring tas.

Koens mjölk, formel och flaskor

En ammande baby som är äldre än ca 4 månader kommer inte troligen att ta en flaska om han inte redan har blivit van vid en. Hon kan faktiskt besluta att inte ta en, även om han tog en förut. Detta är ingen förlust eller nackdel. På ungefär 6 månader eller ännu yngre kan barnet börja lära sig att använda en kopp och brukar vara ganska bra att dricka från en kopp med ungefär 7 till 8 månaders ålder, om inte tidigare.

Om mamman återvänder till arbetet ca 6 månader, finns det heller inget behov av att starta flaskor eller formel. I det här fallet kan fastämnen startas något tidigare än 6 månader (säg 4 eller 5 månader), så att barnet när den tiden arbetar utanför hemmet kan få mesta mat och vätska från en sked. När barnet blir äldre kan en kopp användas mer och mer för vätskor. Försök inte svälta barnet för att ta en flaska om de vägrar att acceptera en. Din baby är inte envis men vet inte hur man använder en artificiell bröstvårtor. De kanske inte gillar smaken av formel, vilket är förståeligt.

Amningbarnet kan ta lite mjölk som mjölk efter ca 6 månaders ålder, särskilt om de börjar ta betydande mängder av en mängd olika fastämnen. Getmjölk är ett alternativ Många ammande barn kommer inte att dricka formel eftersom de inte gillar smaken. Amningbarnet kan faktiskt få all den mjölk han behöver från bröstet utan att han behöver andra typer av mjölk, även om han ammar bara några gånger om dagen.

Populära Inlägg

Läs Mer