Göra känsla av Teen Dating Lingo

Anonim

Om du känner att du behöver en översättare när du hör din tonåring pratar om deras relation, är du inte ensam. De flesta föräldrar kämpar för att känna av orden tonåringar använder, som spöken eller manschett, för att beskriva vad som händer i sin värld.

Men om du vill ge insikt och råd när de pratar med dig är det viktigt att du har en bra förståelse för vad det betyder om din tonåring säger att deras betydande andra är "spöke" dem eller har "låt dem läsa."

Vanliga villkor

Det är inte längre för föräldrar att bara veta vad sexting är. Nu måste du lägga till i "benching", "53X" och så många fler villkor i ditt ordförråd. Den digitala världen har skapat ett helt nytt språk av kärlek som hotar att lämna föräldrar i mörkret om de inte blir tvåspråkiga.

Här är en förälders guide till din tonårs dating terminologi.

spökbilder

Ghosting inträffar när någon din tonåring är dating slutar plötsligt att kontakta dem. Det är vanligtvis resultatet av att den andra personen är för rädd för att berätta för sin tonåring att de inte vill ta saker längre eller att de vill avsluta relationen. Så, istället för att kommunicera direkt börjar de att bete sig som ett spöke. När detta händer kontrollerar din tonåring ofta sin telefon omedelbart efter ett svar, en text eller ett tecken på livet.

Haunting eller Zombieing

Haunting, eller ibland kallad zombieing, inträffar när personen som ghosted din tonåring plötsligt gör ett utseende i sitt liv igen. Det är som om de har kommit tillbaka från de döda.

Med andra ord börjar personen plötsligt tycka om att följa med eller följa ungdoms sociala medier, textning eller visa intresse för din tonåring men inte ge en fullständig inställning för att återuppliva relationen.

Långsam uttoning

Detta tillvägagångssätt är förmodligen ett barn, mildare sätt att spöke någon genom att långsamt blekna från bilden. När en långsam nedtoning händer, tonar din tonårs kärleksintresse gradvis bort genom att göra mindre och mindre ansträngningar att ansluta. Slutresultatet är längre och längre tidsmängder mellan svaren.

ansamling av inflammatoriska celler

Manschettningar förekommer oftast under vintermånaderna när tonåringar letar efter ett engagerat förhållande. Målet är att ha en pojkvän eller flickvän under semestern och på Alla hjärtans dag.

Tonåringar kan använda denna term för att beskriva en vän som söker en betydande annan så att de inte är ensamma på romantiska semestrar.

Buktig

När tonåringar använder ordet curving talar de om att avvisa någons romantiska intresse för dem. De kan använda termen för att förklara hur de känner för någon som är intresserad av dem, eller de kan använda den för att prata om hur någon svarade på dem.

DTR

DTR står för "definiera relationen" och det är något som flesta tonåringar vill veta. När tonåringar använder den här termen vill de ha en konversation med sina signifikanta andra om var relationen är på väg.

Är de ett par? Är de redo att tillkännage det för världen på sociala medier genom att uppdatera deras relationer status? Det här är de saker som tonåringar diskuterar när de använder termen DTR.

Deepliking

Deepliking är ett sätt för din tonåring eller andra att visa att de gillar någon genom att bläddra igenom gamla sociala medier och tycka om dem. Dessa gillar är vanligtvis på foton och inlägg som är månader eller ibland till och med år gamla.

bänkar

Bänkning eller brödsmulning uppträder när någon en tonåring har träffat eller pratat plötsligt slutar komma överens om att träffas personligen. Personen kontaktar dock din tonåring via text, direktmeddelande och över sociala medier.

I grund och botten försöker dessa människor att hålla din tonåring på bänken medan de spelar ut sina andra alternativ.

Se till att du säger tonåringar att se upp för alla som håller dem i limbo så här. Detta är ett säkert tecken på ett ohälsosamt förhållande.

Lämnade mig på läsning

När din tonåring är "kvar på läs" betyder det att de kan se att deras signifikanta andra har läst sitt textmeddelande, men har inte svarat - ibland för dagar. Detta är frustrerande för tonåringar och vuxna för den delen, särskilt om de diskuterade någonting viktigt.

Att lämna någon som läst kan vara ett något passivt aggressivt sätt att kontrollera förhållandet eller konversationen och ett tidigt varningsskylt för missbruk av tonåringar.

Talande

Kanske är en av de enklaste termerna att dechiffrera, prata betyder att paret lära känna varandra och ibland även casual dating. Båda parterna är intresserade av att ha ett förhållande och försöker bestämma vad de har gemensamt och om det ska gå längre. Det betyder också att de ännu inte är i ett engagerat förhållande men bara testar vattnet vid denna tidpunkt.

IRL

Förkortningen, IRL, står för "i verkligheten" och betyder att förhållandet har utvecklats från att bara prata eller texta till ett faktiskt personligt datum. För tonåringar är detta ett ganska stort steg eftersom de flesta relationer existerar huvudsakligen online länge innan de någonsin utvecklas till detta stadium.

Netflix och Chill

Föräldrar kan det låta som att paret bara träffas för att umgås och titta på tv tillsammans. Men det kan innebära att deras plan är att träffas och göra sig av eller ha sex.

Om du hör din tonåring använder denna term, kanske du vill undersöka lite längre för att se vad som verkligen är uppe.

Gelé

Även om det inte används så ofta som det brukade vara, står gelé för avundsjuk eller avundsjuk. Och även om de använder ett annat ord för att beskriva känslor avundsjuk, är känslorna fortfarande desamma.

Törstig

Törstig betyder att det är desperat för något, vanligtvis hänvisar till någons önskan att koppla upp eller ha sex. Till exempel kan någon säga: "Han är så törstig."

Extra

Denna term används för att beskriva någon som är överst eller dramatisk. I allmänhet är detta inte en kostnadsfri term och anses ofta vara en kritik.

Grundläggande

Som "extra" används begreppet grundläggande inte i allmänhet som en komplimang, utan används istället som en kritik av en annan person som tenderar att tycka om något som är trendigt eller populärt.

53X

Om du ser detta i dina tonårss SMS eller direktmeddelanden, måste du veta att 53X är en akronym för sex.

Det är en bra idé att undersöka lite mer för att se vilket sammanhang det används i och vad din tonåring menade med koden.

GNOC

Denna akronym är förkortad för att "bli naken på kamera" och används ofta för att trycka någon i sexting eller dela med sig av explicita foton.

Turnt

Om en tonåring säger att de letar efter att bli vända eller vända upp, är det kod för tonåringar som vill bli fulla eller höga. Akta dig om du hör den här termen i samband med din tonårs konversation och börja ställa frågor.

Hur man vet om din tonåring har druckit

Varför tonåringar använder sin egen lingo

Många människor antar att tonåringar använder slang eller sin egen lingo för att dölja saker från föräldrarna. Men även om detta kan vara sant i vissa fall är det mer om identitet än att handla med sina egna språk. Det handlar om att hålla föräldrarna ute.

Faktum är att vissa psykologer liknar det till mode. Precis som tonåringar skulle sällan bära sina föräldrars kläder, detsamma gäller för att använda sina ord. Tänk tillbaka till din tid som en tonåring. Användte du föräldrars villkor för att beskriva saker? Förmodligen inte så ofta, om alls. Att använda din mammas ord för att beskriva någonting kan vara i nivå med att ha mamma jeans.

För det mesta använder tonåringar sin egen lingo som ett sätt att skapa sin egen identitet, passa in i vissa sociala grupper och uttrycka sitt självständighet.

Men kom ihåg att slang alltid förändras och utvecklas. Vad som mer är, i vad som helst inte alls, kommer listan över termer som du ser ovan att vara föråldrad och ersättas med en helt ny uppsättning termer.

Kom ihåg att det är normalt att ha speciella fraser och termer för att beskriva saker. Varje generation har gjort det. Och troligtvis kommer de fortsätta att göra det. Trots allt var föräldrar idag en gång konstiga tonåringar och använde konstiga ord som "helt" hela tiden.

Ett ord från Verywell

Förutom att förstå vad din tonåring pratar om, känner till den senaste lingo som tonåringar använder för att beskriva sina datingsupplevelser är användbar kunskap för föräldrarna. Det ger inte bara inblick i vad som händer i din tonårs liv, men det utrustar dig också med bakgrundsinformationen du behöver dela med dig av bra råd.

Till exempel, när tonåringar spöjs av någon, kan det hjälpa till att få någon att lägga detta i perspektiv för dem. Även om tonåringar har ett nytt sätt att beskriva vad som händer i sin värld, är deras behov fortfarande desamma. Ibland hjälper det att få lite vägledning om hur man navigerar i förvirrande aspekter av dating.

100 Vanliga text- och sociala medier Akronymer Används av Tonåringar

Populära Inlägg

Läs Mer