Syndar av missfallsstatistiken

Anonim

Ett gemensamt problem för många kvinnor, särskilt tidigt under graviditeten, är risken för missfall. Om du är ny gravid och försöker förstå den myriade statistiken om missfall, här är en förklaring av var och en som förhoppningsvis kommer att lindra ditt sinne.

Missfall för alla koncept

Om man tar hänsyn till antalet kända missfall och antalet okända missfall, finns det större risk för missfall än inte. Så alarmerande som detta uttalande kan vara, det som illustreras är att graviditetstab är en vanlig händelse, en som vanligtvis går helt obemärkt, ofta för att den inträffade inom några dagar efter uppfattningen och var oanvändbar från början.

Studier som involverar in vitro fertilization (IVF) fann att en mycket stor andel av skördade ägg innehöll kromosomavvikelser, den främsta orsaken till tidigt missfall.

En annan mycket citerad studie från National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) fann att omkring 22 procent av alla uppfattningar aldrig ens fullständig implantation. Båda dessa avvikelser förklarar varför så många missfall går obemärkt.

Baserat på aktuella bevis, om du faktor i befruktade ägg som misslyckas med att implantat tillsammans med graviditeter som slutar i missfall, kommer omkring 70 procent till 75 procent av alla uppfattningar att sluta under graviditetstab.

Som nyktert som denna statistik kan vara, om du redan vet att du är gravid, är dina chanser att bära din bebis till termen bra.

Vanliga myter om missfall

Efter implantation

Huruvida misslyckade implantationer kan definieras som ett "missfall" är en fråga om åsikt. De flesta läkare anser graviditet att börja vid implantation snarare än vid befruktning. Inom detta sammanhang kan missfallet skilja sig avsevärt.

Enligt NIEHS-studien bekräftades 31 procent av graviditeterna efter implantationsänden i missfall. Det betyder att ungefär en av var tredje graviditet.

Men innan du oroar dig för mycket om dessa siffror, notera att detta nummer kom från en studie av en befolkning av kvinnor som bekräftades vara gravid så snart som möjligt att det är vetenskapligt möjligt att upptäcka en graviditet.

I verkligheten upptäcker de flesta kvinnor att de är gravid vid en senare tidpunkt än deltagarna i denna studie, och risken för missfall faller när graviditeten fortskrider. Det skulle innebära att de flesta kvinnor har lägre risk för missfall när de bekräftar deras graviditeter.

Ändå är det värt att påpeka att många experter anser denna statistik som ett argument mot att ta extremt känsliga tidiga graviditetstester innan de saknar en menstruationsperiod. Användning av sådana test ökar risken för att upptäcka en obefogad graviditet som kommer att misslyckas inom några dagar och annars annars skulle ha sett ut som en vanlig menstruation.

Att veta om sådana graviditeter kan vara en källa till stress för många kvinnor, och om det är sant för dig, är det värt att vänta på att testa tills din period faktiskt är sen.

När förekommer implantation i graviditet?

Efter en bekräftad graviditet

För den allmänna populationen av gravida kvinnor är missfallet efter en bekräftad graviditet vanligtvis den mest relevanta statistiken.

Forskning tyder på att mellan 10 procent och 20 procent av kvinnorna med en medicinskt bekräftad graviditet kommer att sluta i missfall. Åttio procent av dessa kommer att inträffa under första trimestern.

Orsaken till skillnaden mellan denna statistik och NIEHS-studien är enkel: ju längre längs en graviditet är desto lägre risk för missfall. Eftersom många kvinnor som blir gravida inte spårar sina perioder, kan de redan vara några veckor tillsammans - kanske mer än halvvägs genom första trimestern - vid den tid graviditeten bekräftas.

Eftersom majoriteten av missfall förekommer inom de första 12 veckorna av graviditeten sjunker risken för graviditetsförlust efter 12 veckor dramatiskt till mellan 3 procent och 4 procent. Efter 20 veckor är risken ungefär 1 på 160.

Efter fet hjärtslag

De flesta läkare är överens om att det är mycket lägre att se ett fetalt hjärtslag på ultraljud. Risken för missfall är mycket lägre. Bekräftelse av fosterhjärtatslag innebär att barnet har gått igenom de inledande utvecklingsstadierna där majoriteten av första trimesterns missfall förekommer.

Enligt forskning från Monash University är den övergripande risken för missfall efter detektering av fosterhjärtatslag 4 procent, droppar till 1, 5 procent efter 8 veckor och 0, 9 procent med 9 veckor.

Den enda sak som är säker att säga är dock att det är ett bra tecken att se barnets hjärtatslag. Det betyder att barnet växer som det borde vara, och det finns liten anledning att vara bekymrad vid denna punkt.

Tyvärr finns det ett undantag från denna regel: långsam hjärtfrekvens (mindre än 100 slag per minut) kan indikera ett övergående missfall, särskilt när graviditeten förflyttas.

Fetal hjärtslag och ultraljuds noggrannhet

Återkommande missfall

De flesta första gången missfall är slumpmässiga och återkommer inte. Med ett tidigare missfall, är oddsen för missfall i din nästa graviditet ungefär 20 procent. Detta är inte mycket högre än någon utan missfall.

Med två tidigare missfall är risken för ett annat missfall 28 procent och med tre tidigare missfall ökar risken till 43 procent. Det är möjligt att testning för återkommande missfall orsakar kan hjälpa till i dessa fall.

Orsaker till återkommande missfall

Ett ord från Verywell

Så mycket som vi kanske hatar att tänka så är missfall oundvikligt och kroppens sätt att stoppa en graviditet som inte har någon chans att lyckas. Även om det inte finns mycket du kan göra för att påverka dina risker för missfall, kan du minska risken om du undviker alkohol, röker inte och minimerar vissa yrkesrisker.

När du är gravid eller hoppas bli gravid, kan du vara angelägen om att du gör allt rätt. Det är lätt att bli överväldigad av den många statistiken som flyter runt. Försök att fokusera på att göra vad som är hälsosamt för din kropp och för att vårda din graviditet.

10 saker du kan göra för att minska risken för missfall

Populära Inlägg

Läs Mer