Lågt fettsyranivåer och missfall Risk

Anonim

Du har förmodligen hört att du ska ta folsyra före och under graviditeten för att förhindra neuralrörsdefekter, men du kanske undrar om för lite av vitaminet också kan påverka risken för missfall. Juryn är ute om huruvida för lite folsyra bidrar till missfall, eller om tillägg kan bidra till att förhindra dem. På baksidan framgår det inte att folsyratillskott ökar risken för missfall.

Förstå rekommendationerna

Läkare råder att kvinnor i reproduktiv ålder ska få minst 400 mikrogram folsyra varje dag. Folsyra är den syntetiska formen av folat - ett näringsämne i vitamin B-gruppen - som används i kosttillskott och berikade livsmedel.

Många undersökningar görs på folatets inverkan på olika hälsoområden. Det har länge accepterats att vara bristfällig i folsyra. En kvinna kommer att ha större risk att födda en bebis med neuralrörsdefekter - fosterskador som involverar hjärnan och ryggmärgen. Därför förstärks i många länder, inklusive USA, kornprodukter med folsyra. Forskning visar att denna befästning har lett till en minskning av incidensen av neuralrörsdefekter.

Svåra neuralrörsdefekter, såsom anencefali, kan vara oförenliga med livet och kan sålunda resultera i förlust av sen graviditet.

Folsyra och missfall

Du kanske har hört talas om vikten av att få adekvat folsyra eftersom det minskar risken för neuralrörsdefekter. Men är folsyra viktig i graviditeten av andra skäl också?

Gör låga folsyranivåer orsakad missfall? Några studier har föreslagit att brist på folsyra är förknippad med en högre risk för tidigt missfall. En studie från svenska forskare från 2002 fann att kvinnor med lågt folatnivå hade en signifikant ökad risk för missfall som drabbats av kromosomala abnormiteter. Inte alla studier visar dock denna förening. Bottom line: Forskningen är ännu inte tillräckligt stark för att ange att folsyra kan förhindra missfall.

Får folsyra orsaka missfall? Forskare på tidiga studier påstod att visa denna förening, men det fanns en stor fel i forskningen: Kvinnor i dessa studier tog multivitaminer - inte bara folsyra. Nyare forskning - inklusive den svenska undersökningen från 2002 - föreslår starkt att folsyratillskott inte ökar risken för missfall. En stor studie av nästan 24 000 kinesiska kvinnor som publicerades 2001 fann också ingen koppling mellan tillskott och missfall.

Bottom line: Folsyratillskott verkar inte öka risken för missfall.

Så här får du tillräckligt med folsyra och folat

Oavsett om folsyra hjälper till att förhindra missfall, måste du få tillräckligt med det för att förhindra fosterskador.

Folsyratillskott, multivitaminer och prenatala vitaminer innehåller vanligen den rekommenderade minsta mängd folsyra (minst 400 mikrogram).

Kvinnor i fertil ålder ska ta adekvat folsyra och få folat från mat. Goda livsmedelskällor inkluderar starka frukostflingor, gröna grönsaker, nötter, bönor, ärtor, mejeri, frukt och fruktjuicer, fjäderfä, kött, ägg, skaldjur och spannmål. Några livsmedel som är särskilt rik på folat är spenat, lever, jäst, sparris och bröstspiraler.

Populära Inlägg

Läs Mer