Ledande maternella och spädbarnshälsoorganisationer

Anonim

Barn och kvinnor över hela världen drabbas av många medicinska tillstånd, fattigdom och andra risker som äventyrar deras liv och deras familjer. Därför bidrar välgörenheter som tjänar dessa kvinnor och spädbarn en viktig roll i global hälsohjälp, förhindrar och behandlar medicinska tillstånd och bevarar livet för dem som de tillgodoser.

Oavsett om du vill engagera sig i att ge tillbaka till framtida och nuvarande generationer eller bara vill veta mer om vilken typ av välgörenhetsorganisationer som är avsedda för barns och kvinnors hälsa, här är en lista över de bästa organisationerna:

Varje mor räknas

Endast i USA dör två kvinnor varje dag från födseln. Och över hela världen är graviditet en ledande dödsorsak för kvinnor i utvecklingsländer som är mellan 15 och 19 år. Varje morräkning är en ideell aspekt som syftar till att göra graviditet säker för varje mamma, överallt. Du kan donera direkt till detta ideella, engagera dig i välgörenhets fundraisers som körningar, bläddra i deras nätbutik med produkter som väskor och baby wraps eller bli en förespråkare.

UNICEF

UNICEF arbetar i 190 länder och territorier och hjälper barnen att hålla sig säkra och hälsosamma genom initiativ för att tillhandahålla tryggt vatten, hygien, näring, hälsa och skydd. Organisationen noterar att 1, 4 miljoner barn i hela världen riskerar att dö av svält och undernäring just nu - risken är så svår.

Förutom att hjälpa till med att svälta barn, hjälper UNICEF barnen att ha rätt att vara barn. De arbetar för att ge barnen en viss känsla av "normalitet" genom leksaker, spel och säkra utrymmen. Donera en måltid, volontär eller bli en förespråkare och börja hjälpa till idag.

Smile Train

Smile Train är en internationell barnorganisation med ett hållbart tillvägagångssätt för ett enda lösbart problem: kluven läpp och gom. Enligt organisationen bor miljontals barn i utvecklingsländer med obehandlade klyftor isolerat men har ännu viktigare att äta, andas och tala.

Cleft reparation kirurgi är enkel och omvandlingen är omedelbar. Smile Trains hållbara modell ger utbildning, finansiering och resurser för att bemyndiga lokala läkare i över 85 utvecklingsländer för att tillhandahålla 100 procent ledig kirurgisk kirurgi och omfattande klyvvård i sina egna samhällen. Hittills har Smile Train tillhandahållit mer än en miljon barn med livsbyte operationer. Donera online eller lär dig om de andra sätten att engagera dig på deras webbplats.

VÅRD

Det här ideella målet är att sluta fattigdom genom att utrusta familjer världen över med verktyg för förändring. CARE är verksamt i 94 länder och når mer än 80 miljoner människor genom nästan 1000 livräddande projekt.

Deras omfattning är bred, men de gör ett stort arbete för kvinnor, mödrar och barn, eftersom de är mest utsatta för risker i utvecklingsländerna. De inser att ingen familj kan vara hälsosam ekonomiskt om de inte är första fysiska fysiska - och det börjar nästan alltid med moderen. Utbilda dig själv om effekten av mödrarnas morbiditet eller bli involverad i en presentsponsor.

Det nationella partnerskapet för kvinnor och familjer

USA är det enda enda industriländerna i världen som inte har någon form av garanterad moderskap eller föräldraledighet. Och effekterna av bristen på ledighet är enorma. Mödrar är antingen tvungna att återvända till arbetet för tidigt eller tvingas släppa sitt jobb eftersom de inte har råd med barnomsorg. Detta sänker sin ekonomiska status, sätter hela familjen i riskzonen för mindre intäkter och sänker bröstmängden. Detta leder i sin tur till stigande spädbarnssjukdomar och en högre förekomst av postpartum och andra psykiska sjukdomar hos mödrar.

Det nationella partnerskapet för kvinnor och familjer är en ideell, icke-partisan 501 (c) (3) organisation som arbetar med flera initiativ för att hjälpa mödrar och barn, inklusive ett tryck för nationell moderskap och föräldraledighet för alla. Donera, bli involverad, eller bara utbilda dig om konsekvenserna av brist på mammaledighet.

Postpartum Support International

Postpartum depression är en av de farligaste riskerna för kvinnor som har haft en bebis. Tyvärr är det också en av de minst behandlade och erkända eftersom det fortfarande finns så mycket vi inte förstår om det.

Postpartum Support International (PSI) är världens ledande ideella organisation för att hjälpa mödrar som lider av gravida eller perinatala och postnatala humörsjukdomar, vilket inkluderar postpartumdepression och så mycket mer. De erbjuder utbildning, resurser och aktiv hjälp till dessa kvinnor. Du kan donera till PSI, bli medlem, hitta ett träningsarrangemang, delta i sin årliga konferens eller hitta hjälp om du är en modern i behov.

National Diaper Bank Network

Blöjor är något som vissa föräldrar inte två gånger om. Men en av tre amerikaner rapporterar att de behöver rena blöjor för deras bebis, det är ett stort antal som sköljs i skam. National Diaper Bank Network syftar till att ansluta familjer i nöd med renblöjor.

Välgörenheten påpekar att arbetet de gör handlar om så mycket mer än "bara blöjor" - det påverkar allt. Till exempel kan föräldrar och vårdgivare inte kunna skicka sina barn till barnomsorg utan blöja. Detta kan i sin tur leda till familjens förmåga att gå i skolan eller arbeta. Bli med eller donera en blöja idag.

Hayes Foundation

SIDS är fortfarande den främsta orsaken till död för nyfödda och spädbarn under en ålder. Och många av dödsfallet från SIDS är tyvärr förebyggbara. Hayes Foundation startades efter att grundaren Kyra Olivers 4½-månaders son gick bort från SIDS den 11 juni 2002. Stiftelsen gör handlande initiativ, till exempel genom att utfärda sådana som läser "This Side Up" för att uppmuntra föräldrar att placera deras barn på ryggen för att sova samt utbilda och ge forskning på SIDS. Donera, köp eller sponsra en "This Side UP" onesie.

Mars of Dimes

Många av oss har hört talas om Mars of Dimes och med god anledning. De är världens ledande nonprofit som främjar barns hälsa genom att förhindra fosterskador, för tidig födsel och barndödlighet.

Denna organisation är särskilt inriktad på frågan om prematuritet. De gör mycket utbildning och forskning om förebyggande förebyggande och lösa medicinska problem för spädbarn som fötts i förtid. Donera till Mars of Dimes eller bli involverad genom volontärmöjligheter som du kan göra med hela familjen. Det finns ett sökverktyg på deras hemsida för att hitta en händelse nära dig.

Hemlös Prenatal Program

Även om det hemlösa prenatala programmet (HPP) inte är nationellt, är det en viktig välgörenhet inriktad på att hjälpa en av de mest utsatta grupperna av mammor där ute: hemlösa mödrar. Enligt webbplatsen får mer än 4000 familjer HPPs tjänster varje år, med nästan 200 familjer som kommer till HPP för första gången varje månad. Frivillig om du är lokal i San Francisco, organisera en händelse eller donera direkt till detta ideella.

Flint Child Health & Development Fund

Tusentals barn i Flint, Michigan har blivit utsatta för farliga blynivåer i deras vatten som ett resultat av Flint Water Crisis. Flint Child Health & Development Fund har skapats för att hjälpa barn att hantera biverkningarna av blyexponering, vilket kan orsaka beteendeproblem, minskad IQ och många andra problem. En donation kommer att bidra till att finansiera utbildningsåtgärder, hälsovård, näring, hälsosamma hembesök och forskning. Donera eller ta reda på mer om hur bly påverkar utvecklar barn.

Spara Babies Through Screening Foundation

Om du har haft en bebis, kommer du noga ihåg att ditt barn får sin häl som prickade på sjukhuset för ett speciellt test. Det testet var en "nyfödd skärm" som kontrollerar en hel mängd nyfödda sjukdomar, varav många är sällsynta men dödliga.

Save the Babies Through Screening Foundation är att se att alla barn födda i USA screenas framgångsrikt, effektivt och omfattande. Kontrollera statens nuvarande skärmriktlinjer, förespråka för mer medvetenhet, donera eller delta i en händelse för att bli involverad.

Födselsdefektforskning för barn

Föddsdefektforskningen för barn utan vinstdrivande övervakar födelsekriminalitetsregistret som gör det möjligt för föräldrar att skriva in sina barns födelsekursinformation till en rikstäckande samling för att hjälpa till med forskning. Organisationen erbjuder också resurser för föräldrar vars barn kan ha fosterskador. Föräldrar kan hitta faktablad, offentliga och privata forum och bläddra i en bokhandel med ämnen som är relaterade till deras barns skick. Gör en donation eller läs mer om fosterskador på deras hemsida.

Populära Inlägg

Läs Mer