Senaste AAP-rekommendationerna

Anonim

Från bilstolar till vacciner publicerar American Academy of Pediatrics rutinmässigt riktlinjer och råd för att hjälpa föräldrar att hålla sina barn säkra och friska.

Faktum är att det sannolikt är ett politiskt uttalande om AAP för nästan alla större barnproblem.

1

Senaste American Academy of Pediatrics Recommendations

Har AAP en åsikt om drogtestning i skolor ">

Det finns också politiska uttalanden som tar emot preventivmedel för tonåringar, skolstartstider och cheerleading skador.

Att vara medveten om de senaste politiska uttalandena och riktlinjerna från AAP kan hjälpa dig att göra de bästa besluten för dina barn.

2

Vacciner och efter immuniseringsschema

Vacciner har varit en viktig del av barns historia. Det är inte förvånande, eftersom många nu vaccin-förebyggbara sjukdomar, som smittkoppor, mässling, polio och difteri etc. var en gång vanliga och potentiellt livshotande barndomssjukdomar.

Förutom att publicera ett årligt immuniseringsschema med rådgivande kommittén för immuniseringspraxis, American Academy of Family Physicians och American College of Obstetricians and Gynecologists, ordförande för American Academy of Pediatrics, Sandra, G. Hassink, MD, FAAP rekommenderar att:

 • alla barn "följer rekommenderat immuniseringsschema"
 • alla medlemmar av AAP "följer det godkända immuniseringsschemat och hjälper till att utbilda familjer om barnsvaccins säkerhet och effektivitet"

Dr. Hassink säger också att "förtal om försenade eller alternativa immuniseringsscheman ökar riskerna för alla barn." Dessa är typ av icke-standardiserade, föräldervalda, fördröjda skyddsvaccinplaner som har drivits av Dr Bob Sears, Dr. Jay Gordon och många andra "vaccinvänliga" barnläkare.

Erkänner att ett icke-standardiserat immuniseringsschema ökar risken som indikerar ett skifte i AAP-läge ">

I rapporten från 2005, som svarade på föräldraledningar av immunisering av barn, rekommenderade AAP att barnläkare försöker "undvika att tömma patienter från sin verksamhet endast för att en förälder vägrar att immunisera sitt barn". AAP: s plan för barnläkare och vaccin-tveksamma föräldrar hade varit att "för respekt, kommunikation och information byggas över tiden i ett professionellt förhållande, kan föräldrarna vara villiga att ompröva tidigare vaccinavfall".

Planen var aldrig för barnläkare att pandera föräldrars rädsla för vacciner eller ens bidra till dem. Det var aldrig öppet förespråkare för något annat än det rekommenderade immuniseringsschemat. Barnläkare som blev "vaccinvänliga" eller sjukdomsvänliga, uppmuntrande föräldrar att hoppa över eller fördröja vacciner som de hade några oro över, har hjälpt till att bidra till vårt nuvarande utbrott av vaccinhindrande sjukdomar.

Istället för att göra egna immuniseringsscheman eller skjuta patienter måste barnläkare vara redo att svara på alla myter och felaktiga uppgifter om den moderna anti-vaccinrörelsen.

3

Riktlinjer för amning

Sedan 1997 har den officiella politiska redogörelsen för AAP fastställt att

 • Mjölkmjölk är den föredragna utfodringen för alla spädbarn, inklusive för tidiga och sjuka nyfödda, med sällsynta undantag.
 • Exklusiv amning är idealisk näring och tillräcklig för att stödja optimal tillväxt och utveckling under ungefär de första 6 månaderna efter födseln.
 • Det rekommenderas att amning fortsätter i minst 12 månader, och därefter så länge som ömsesidigt önskvärt.

Den senaste policyutgåvan "Bröstmatning och användningen av mänsklig mjölk", som publicerades 2012, förstärker tanken att "Med tanke på de dokumenterade korta och långsiktiga medicinska och neuroprojektiva fördelarna med amning bör barnens näring betraktas som en folkhälsoproblem och inte bara ett livsstilsval. "

När allt kommer omkring är "amning och human mjölk normativa normer för spädbarnsmatning och näring".

För att stödja effektiv amning och öka amningshastigheten, stöder AAP också WHO / UNICEF tio steg till framgångsrik amning och rekommenderar också:

 • exklusiv amning i minst 6 månader
 • hjälpa nya mammor amma så snart som möjligt efter leverans
 • erbjuder inga medicinskt onödiga tillskott i nyfödda perioden
 • en formell utvärdering av amningsteknik varje omvårdnad skiftet medan på sjukhuset efter att barnet är född för att dokumentera bra position och lås etc.
 • Undvik spädbarnsändning tills barnen är ungefär 3 till 4 veckor gamla och omvårdnad väl
 • att barn borde sova nära sina mödrar

AAP: s kliniska rapport om "Diagnos och förebyggande av järnbrist och järnbristanemi hos spädbarn och unga barn" tyder på att uteslutande ammande barn kompletteras med oralt järn tills de börjar äta åldringsberoende järnhaltiga livsmedel vid 4 till 6 månaders ålder.

Vitamin D rekommenderas också för uteslutande ammande barn.

Tänk på att formgivna spädbarn kompletteras med vitamin D och järn - det läggs till i deras formel, förutom många av de andra saker som ingår i bröstmjölk.

4

Autism Screening

I 2007 års AAP-policyutlåtande "Identifiering och utvärdering av barn med autismspektrumstörningar" konstaterades att "det är viktigt att barnläkare kan känna igen tecken och symptom på autismspektrumstörningar och ha en strategi för att utvärdera dem systematiskt."

En del av den strategin ska utföra övervakning och rutinmässigt administrera ett autismspektrumstörningsspecifik screeningsverktyg vid både 18 och 24 månaders välkontrollerade barn. Detta är förutom att genomföra "övervakning vid varje välbefinnande besök, " letar efter "tidiga subtila röda flaggor som indikerar möjligheten till en ASD."

När resultaten är positiva eller relaterade bör barnläkare då

 • ge föräldrar utbildning om autism
 • hänvisa barnet till en omfattande utvärdering av autismspektrumstörning
 • hänvisa barnet till tidig intervention / tidig barndomsutbildningstjänster
 • hänvisa barnet till en audiologisk utvärdering
 • schemalägga ett uppföljningsbesök

Viktigast bör barnläkare inte ta ett "vänta och se" -tillvägagångssätt om ett barn har ett positivt skärmresultat eller två eller flera positiva riskfaktorer, vilket kan inkludera att ha en autistisk syskon eller en förälder, annan vårdgivare eller barnläkare som är oroade över barnet.

M-CHAT är en vanligt använd autism screening checklista som många barnläkare använder.

5

Rekommendationer för bilstolar

I 2011 års policyutlåtande om barnpassagerarsäkerhet uppdaterades AAP: s rekommendationer om hur barnen ska rida säkert i en bil, inklusive det att de ska åka:

 • i ett bakåtvänd bilsäte upp till 2 år (barnsäte eller ett bakåtvändt konvertibelt bilsäte)
 • i ett framåtriktat bilsäte genom minst 4 års ålder, även om barnen ska sitta i bilsätet med en sele "så länge som möjligt, upp till den högsta vikt eller höjd som tillverkaren tillåter". (framåtriktad konvertibel eller kombinationsbilsäte)
 • i ett bälteställande boostersäte genom åldern 8 till 12 år, när de är ca 4 fot 9 tum långa och säkerhetsbälten kommer sannolikt att passa ordentligt
 • med hjälp av ett bälte och axelbälte när de har odlat sitt booster-ställe, när "bältesdelen av bältet ska passa lågt över höfterna och bäckenet och axeldelen ska passa över mitten av axeln och bröstet när barnet sitter med ryggen mot fordonets ryggstöd.
 • i baksätet tills de är minst 13 år gamla

Medan föräldrarna ofta fokuserar på varumärket när de köper bilbarnstolar är det viktigt att komma ihåg att "alla bilstolar som är nominerade av NHTSA uppfyller federala säkerhetsstandarder och strikta kraschprestandestandarder." Vissa är enklare att använda än andra, vilket kan vara en faktor i vilken bilstol du köper.

Viktigast, köp ett bilsäte som är ålder och storlek lämplig för ditt barn, som passar in i din bil, och vilket är enkelt för dig att installera och använda.

Kom också ihåg att det inte finns några absoluta åldrar där du ska byta plats. Dessa är riktlinjer, inte tidsfrister. Så du behöver inte alltid byta ditt barn från ett bakåtvänd framåtriktat bilsäte vid 2 års ålder.

Tänk på ditt barns ålder och storlek när du tänker på vilken bilstol är bäst och säkrast. Till exempel kan ett mindre barn stanna i ett bakåtvänd bilsäte tills han är 3 år gammal, ett framåtriktat bilbarnsäte tills han är 7 år gammal och ett boostersäte tills han är 12 år gammal gammal. Å andra sidan kan vissa större barn verkligen vara redo för ett framåtriktat bilsäte i åldern 12 månader, ett boostersäte i åldern 4 år och säkerhetsbälten vid 8 års ålder.

Dennis Durbin, MD, FAAP, ledande författare till policyutlåtandet och åtföljande teknisk rapport säger att "Föräldrar ser ofta fram emot att övergå från ett steg till ett annat, men dessa övergångar bör i allmänhet försenas tills de är nödvändiga när barnet är fullt ökar gränserna för hans eller hennes nuvarande skede. "

Håll dina barn säkra när de rider i bilen. Se till att de är i rätt säte som är korrekt installerat varje gång de kör i bilen.

6

Regler för att starta fasta ämnen för barn

"Under de första 6 månaderna är vatten, juice och andra livsmedel i allmänhet onödigt för ammande barn."

Gradvis introduktion av järnberika fasta matar under andra halvåret av det första året bör komplettera bröstmjölksdiet.

Dieten av en spädbarn som dricker barnformeln också.

Reglerna om exakt när och hur man startar fasta livsmedel som en del av ditt barns utfodringsschema har ändrats mycket under åren.

AAP-klinisk rapport om "Diagnos och förebyggande av järnbrist och järnbristanemi hos spädbarn och unga barn" tyder på att "introduktionen av järnhaltiga komplementära livsmedel efter 4 till 6 månaders ålder" kan hjälpa till att möta ett barns järn behov och att "när spädbarn ges kompletterande livsmedel bör rött kött och grönsaker med högre järnhalt införas tidigt."

Järnförstärkta spannmål är också ett bra sätt att hjälpa till att möta ditt barns behov av järn vid denna ålder.

Vad sägs om att undvika "allergivaror" och andra regler för att starta fasta ämnen ">

I allmänhet har en klinisk rapport från 2008 av AAP, "Effekter av tidiga näringsinterventioner på utveckling av atopisk sjukdom hos spädbarn och barn: rollen av materiell kostbegränsning, amning, timing av införande av kompletterande livsmedel och hydrolyserade formler" kastade ut mycket av det här rådet. De drog slutsatsen att det inte fanns några tecken på att "försena införandet av livsmedel som anses vara mycket allergiska, som fisk, ägg och livsmedel som innehåller jordnötsprotein" skulle skydda ett barn från att utveckla atopisk sjukdom.

Så finns det några regler för utfodring av spädbarn nu?

Visst finns det och de inkluderar att du:

 • starta fasta matar när ditt barn är 4 till 6 månader
 • fasta livsmedel med högre järnhalt, inklusive järnstärkande spannmål, rött kött och grönsaker (gröna bönor, ärtor och spenat etc.) med högre järnhalt är bra mat för att börja tidigt
 • ge ditt exklusivt ammade barn ett vitamin med järn som börjar vid 4 månaders ålder tills de regelbundet äter barnmat med järn varje dag
 • undvik choke matar - kom ihåg att att ge ett barn eller småbarn "mat som innehåller jordnötsprotein" betyder inte att ge honom hela jordnötter och att ge rött kött betyder inte att ge en bit biff som han måste tugga.
 • om du dricker formel, byt inte till mjölk förrän ditt barn är minst 12 månader gammalt
 • Om det behövs, erbjuda endast upp till 4 till 6 oz 100% fruktjuice i en kopp när ditt barn är 6 månader gammalt (tänk på att det här är mer av en gräns och inte en daglig rekommenderad mängd - de flesta barn behöver inte någon juice)
 • erbjuda lite fluorid vatten varje dag från och med 6 månader
 • starta fingermat och matbord när din baby kan sitta upp sig själv och enkelt hämta mjuka, små bitar av mat som är välkokta och finhackade eller skurna upp

Varför börja omkring 4 till 6 månader?

Det handlar vanligtvis om den tid då de flesta spädbarn är utvecklingsmässigt redo för fasta livsmedel.

Har din baby fördubblat sin födelsevikt?

Har han bra huvudkontroll när han sitter?

Och verkar han inte nöjd med bröstmjölk eller formel längre?

När du väl tror att din bebis är redo kommer nästa stora fråga att vara vilken fast mat som ska börja. Kommer du att vara traditionell och börja med ett järnstärkt risflingor eller kommer du att ge grandma en hjärtinfarkt och börja med en frukt eller kött?

Överraskande, det spelar ingen roll. Medan många föräldrar gillar att börja med en spannmål och sedan flytta till grönsaker, frukter och slutligen kött, kan du välja vilken ordning som helst, så länge som din baby får en bra blandning av järnrika livsmedel.

7

Första besök för ditt barn

Förutom att lära sig om ditt barns första leende, första ord och första steg, kommer din barnläkare att vara mer direkt involverad i många andra första för att hålla ditt barn frisk.

Kom ihåg att det första besöket till barnläkaren är vanligtvis när de är 3-5 dagar gamla, beroende på hur snabbt de släpptes från sjukhuset. Förutom en gulsotskontroll kan det här första besöket hjälpa din barnläkare att granska hur bra din baby matar och vinner eller åtminstone inte förlorar för mycket vikt.

Andra första för ditt barn borde vara det:

 • ditt barn har sina hematokrit eller hemoglobin kontrollerade vid 12 års ålder för att utvärdera för järnbristanemi
 • ditt barn har sitt kroppsmassaindex mätt vid ålder två år för att utvärdera för fetma i barndomen
 • din förskolebarn har sitt första ögontest efter ålder tre år
 • Din förskolebarn har sitt blodtryck kontrollerat för första gången efter 3 års ålder
 • din förskolebarn har testat sin hörsel för första gången efter fyra års ålder

Och det första besöket till tandläkaren borde vara 1 år gammal. Medan vissa föräldrar, och även några familje tandläkare, tycker att detta är för tidigt, kom ihåg att politiken för AAP-politiken för 2014, "Behålla och förbättra orala hälsa hos unga barn", säger att med en "tidig remiss till en tandläkare, det finns ett tillfälle att behålla god oral hälsa, förebygga sjukdom och behandla sjukdom tidigt. "

Det första besöket till gynekologen borde troligen vara när din barnläkare känner igen "abnormaliteter som motiverar hänvisning till en gynekolog", så många barnläkare ("Gynekologisk undersökning för ungdomar i den pediatriska kontorsinställningen") anser att "med lämplig säkerhetskopiering från en gynekolog, mest medicinska gynekologiska problem kan hanteras av läkaren i primärvårdsavdelningen. " American College of Obstetricians och Gynekologer rekommenderar att "tjejer borde ha sitt första gynekologiska besök mellan 13 år och 15 år." Den första bäckenundersökningen är emellertid vanligtvis inte förrän en tjej är sexuellt aktiv eller har onormal blödning, etc. Och det första Pap-testet är vanligtvis inte till 21 års ålder.

Det första besöket till en barnläkare bör vara när din äldre tonåring är mellan 18 och 21 år. Medan övergången från barn till vuxeninriktad hälso- och sjukvård beror på många faktorer är det viktigt att komma ihåg att många barnläkare fortsätter att se äldre tonåringar och några unga vuxna, särskilt om de har haft ett långvarigt förhållande med dem.

8

Ungdomssport och motion

AAP har flera politiska uttalanden som hjälper till att styra föräldrar och uppmuntrar barn att delta i organiserade idrott, vara fysiskt aktiva, men inte gå för långt.

Bland rekommendationerna är det:

 • Organiserad sport bör inte ersätta gratis spel
 • små barn "bör undvika tidig sportspecialisering" och barn bör istället "uppmuntras att delta i en mängd olika aktiviteter och utveckla ett brett spektrum av färdigheter"

Barn behöver dock vara fysiskt aktiva.

2006 års politiska uttalande, "Aktiv hälsosam livsstil: Förebyggande av barnfetma genom ökad fysisk aktivitet" rådde att:

Fysisk aktivitet måste främjas hemma, i samhället och i skolan ...

Från att uppmuntra småbarn att leka utomhus och gå på promenader och co-ed sport och gratis spel för barn i åldersskola åldras till konkurrenskraftiga och icke-konkurrenskraftiga ungdomssporter för äldre barn är daglig fysisk aktivitet viktig. I själva verket rekommenderar experter att barn och tonåringar ska delta i måttlig intensitetsövning i minst 60 minuter varje dag.

För att undvika sportskador är det också viktigt att tränare, föräldrar och spelare känner igen och förhindrar:

 • värmestress - med tonvikt på att barnen ges möjlighet att gradvis och säkert anpassa sig till förskottets övning och konditionering, idrottens deltagande eller annan fysisk aktivitet i värmen genom lämplig och progressiv acklimatisering "och att" tillräcklig, sanitär och lämplig vätska bör vara lättillgänglig och konsumeras med jämna mellanrum före, under och efter all sport deltagande och andra fysiska aktiviteter för att kompensera svett förlust och upprätthålla adekvat hydratisering samtidigt som man undviker överdryckning. "
 • hjärnskakning - med alla att förstå att "idrottare med hjärnskakning borde vila, både fysiskt och kognitivt, tills deras symptom har löst både i vila och med ansträngning" och att de "inte ska återlämnas för att spela samma dag av hjärnskakningen, även om de blir asymptomatiska. "
 • överanvändningsskador - inklusive kollisionsskador, hälssmärta, Osgood-Schlatter sjukdom etc.

Hur aktiva är dina barn ">

9

Barns muntlig hälsa

I policyutlåtandet, "Bevarande och förbättring av orala hälsa hos unga barn", som utfärdades i december 2014, rekommenderar AAP att föräldrar följer dessa vanor för friska tänder:

 • Börja borsta sina barns tänder två gånger om dagen så fort de får en, som börjar med en smörjning eller korn av risstorleksmängden fluoridandkräm och sedan flytta upp till en ärtad mängd fluorid tandkräm vid 3 års ålder
 • schemalägga det första besöket hos en tandläkare med deras barn (har ett tandhem) vid sin första födelsedag
 • börja tända när tänderna är tillräckligt nära varandra så att du inte kan borsta mellan dem bra
 • hjälp eller övervaka sina barn att borsta tills de är minst 8 år gamla
 • överväga att ha en tandläkare applicera fluorfärg eller tätningsmedel om ditt barn har hög risk för att få hålrum

Tyvärr är kaviteter (tandkaries) mycket vanliga hos barn. Det beräknas att 24% av småbarn och förskolor och nästan hälften av äldre barn har hålrum.

För att bidra till att förhindra håligheter, förutom rekommendationerna ovan, rekommenderar AAP också att barn:

 • amma
 • bör ha sina tandkött rengjorda, även innan de får några tänder, med en mjuk tvättduk eller mjuk spädbarnsborste och vatten varje dag
 • Undvik att somna i en flaska och få avtonas från flaskor vid första födelsedagen
 • drick fluoriderat kranvatten mellan måltiderna och begränsa söta livsmedel och drycker till måltiderna
 • begränsa 100% fruktjuice till bara 4 till 6 uns varje dag och undvik andra drycker med tillsatt socker
 • fortsätt att se en tandläkare var sjätte månad

Barnsäkerhet är också en del av oral hälsa. För att förhindra dentala skador rekommenderar AAP att föräldrarna "täcker skarpa hörn av hushållsinredning på nivå med småbarn, se till att bilsäkerhetssäten används och var medveten om risk för elektriska ledningar för munskada." Ett tidigt besök hos en barnläkare kan också bidra till att du har en plan redo för akut dentala trauma.

10

Barnfetma

I en paneldiskussion från 1957 om fetma i pediatrisk praxis noterade deltagarna att "fetma i förskoleåren är relativt ovanligt". Och de noterade att även när "mottagliga barn" satte lite överflödigt fett under skolåren, kommer många av dem "gradvis att förlora sin fetma och framstå som unga vuxna med ganska acceptabla siffror".

Mycket har förändrats sedan 1950-talet.

Bland dem är det barnfetma nu "representerar en tydlig och nuvarande fara för barn och ungdomars hälsa". Självklart händer det inte över natten.

För att bidra till att omvandla trenden rekommenderar AAP att:

 • Barnläkare frågar hur mycket tid per dag barnen spenderar med skärmmedia - ska vara högst 2 timmar varje dag och skärmtiden bör undvikas tillsammans för spädbarn och småbarn under 2 år
 • Barnläkare frågar om barnen har en tv-apparat eller obegränsat, oövervakad internetåtkomst i huset och i barnets sovrum. Barnen får inte ha en TV eller internetanslutning i sitt sovrum. Nattskärmens media bör begränsas och föräldrarna ska övervaka åtkomst ( coview)
 • barnen är fysiskt aktiva i minst 60 minuter varje dag - bör vara ostrukturerad (gratis spel), kul och måttligt intensiv verksamhet, men behöver inte vara på en gång
 • barnen har dagliga PE-lektioner i skolan
 • barnen har recess tid
 • föräldrar "främja hälsosamma matvanor genom att erbjuda näringliga tilltugg, såsom grönsaker och frukter, mager matvaror och fullkorn, uppmuntra barns självständighet i självreglering av matintag och fastställa lämpliga gränser för val och modellera hälsosamma matval"

Barnen bör också ha sin BMI planerad vid varje brunnsundersökning, förutom att registrera den mängd fysisk aktivitet de gör och hur mycket tid de spenderar i icke-fysiska aktiviteter.

11

Ställ in skärmgränser

Föräldrar klagar ofta på att deras barn tittar för mycket TV och spenderar för mycket tid framför skärmarna, samtidigt som de ger dem mer och mer tillgång till dessa enheter.

Vad är AAP: s rekommendationer om skärmgränser ">

 • spädbarn och småbarn under 2 år borde vara avskräckta från att ha någon skärmtid
 • barn som är minst 2 år gamla begränsas till mindre än 1 till 2 timmar av totalt underhållningsskärmstid varje dag
 • Elektroniska apparater, inklusive en TV-apparat, iPad, dator eller videospelkonsol (Xbox, PlayStation eller Wii) etc. ska hållas ut ur ett barns sovrum och ska inte användas under måltider eller efter sömn
 • föräldrar ska övervaka vad deras barn tittar på och spelar på sina skärmar

Ironiskt nog verkar barnen få fler och mer skärmtid i skolan, så många av oss arbetar för att begränsa skärmtid hemma. Hur mycket skärmtid får dina barn i skolan? Vad gör de på de här skärmarna?

AAP stöder också:

 • starka regler för att begränsa reklam för snabbmat och skräpmat till barn
 • nya lagar som skulle förbjuda reklam för alkohol på TV
 • gör filmer rökfria
 • maximera prosocial media innehåll och minimera innehåll som kan vara skadligt, såsom våld och karaktärer som dricker eller röker

Behöver din familj en medietrad?

12

Broncholitis och RSV

Även om många föräldrar inte är bekanta med bronkiolit, vet de om RSV, det virus som vanligtvis orsakar det.

Till skillnad från förkylning, en infektion i övre luftvägarna, är bronchiolitis en nedre luftvägsinfektion. Det är vanligen orsakat av respiratorisk syncytialvirus (RSV) och andra virusinfektioner, vanligtvis i sen vinter och tidig vår.

På liknande sätt som förkylning kan barn med bronkiolit ha en rinnande näsa och hosta, men de kan då också utvecklas svåra andning och väsande ömning. Det är dessa nedre luftvägsskyltar och symtom som ibland leder till spädbarn med bronkiolit som kräver sjukhusvistelse, särskilt de som bara är en eller två månader gamla.

Även om RSV och bronchiolitis verkar skämma bort många föräldrar är det viktigt att komma ihåg att i den högsta riskgruppen, nyfödda och yngre spädbarn, bara 3% hamnar på sjukhusvistelse. Och sjukhusvistelser är mycket lägre för äldre barn och barn.

Om ditt barn får bronkiolit har AAP några rekommendationer som publicerades i november 2014-utgåvan av barnläkemedel, däribland följande:

 • De flesta barn med bronchiolitis behöver inte rutinmässigt laboratorietest eller xrays. Bronchiolitis bör vanligtvis diagnostiseras baserat på barnets historia av symtom och fysisk tentamen. Rutinprovning för att se om ett barn har RSV rekommenderas inte heller.
 • Albuterol är inte en rekommenderad behandling för bronkiolit. Läkare brukade prova en albuterolandningsbehandling hos barn med bronchiolitis, och om det verkade hjälpa, fortsätt sedan dem. Denna albuterolförsök rekommenderas inte längre eller anses vara till hjälp.
 • Andra behandlingar som inte rekommenderas inkluderar epinefrin, nebuliserad hypertonisk saltlösning (såvida inte barnet är på sjukhus), steroider, bröstfysioterapi (CPT), syre om mättnad är över 90% eller användning av kontinuerlig pulsokximetri.

De nya rekommendationerna har också ändrat rekommendationerna för användning av Synagis, den månatliga injektionen som kan bidra till att förebygga RSV i prematura barn. Det rekommenderas nu att Synagis endast används vid spädbarn som föddes före 29 veckor, såvida de inte heller har kronisk lungsjukdom eller hjärtsjukdom.

13

Jod för ammande amning

Är dina barn arbetar för att bygga friska ben i deras vuxen ålder ">

Får de tillräckligt med kalcium och vitamin D i kosten?

Har de massor av viktiga övningar och aktiviteter?

Har de några kroniska medicinska tillstånd eller tar mediciner som kan orsaka minskad benmassa hos barn och tonåringar?

Klinisk rapport från 2014 om optimering av benhälsa hos barn och ungdomar, rekommenderar att barnläkare:

 • Fråga om dina barn får tillräckligt med kalcium och D-vitamin från mat (mjölk och nondairy) eller kosttillskott, dricker för mycket läsk och får tillräckligt med motion, speciellt vid 3 år, 9 år och barnvänligt barnbesök.
 • Uppmuntra barnen att få tillräckligt med kalcium och D-vitamin som innehåller mat och drycker i kosten varje dag.
 • Uppmuntra barnen att delta i viktbärande aktiviteter, inklusive springning, hoppning och dans etc.
 • Kontrollera inte rutinmässigt vitamin D-nivåerna hos alla friska barn.

Om dina barn inte gillar eller inte kan dricka mjölk finns det många andra bra källor till kalcium och D-vitamin som du kan överväga för att hjälpa dina barn att bygga friska ben. Och eftersom "ungefär 40% till 60% av den vuxna benmassan uppkommer under ungdomarnas år", är det inte något att sätta av för länge.

15

D-vitamin för amningsprodukter

Även om "amning och mjölk är normativa normer för spädbarn
matning och näring, säger AAP i sitt senaste policyutlåtande (2012 om "Amning och användning av mänsklig mjölk" att det är viktigt att:

"[Alla] ammade spädbarn ska rutinmässigt få ett muntligt tillskott av vitamin D, 400 U per dag, som börjar vid sjukhusutmatning."

Detta bidrar till att minska den ökande förekomsten av D-vitaminbrist och rickets, som har blivit mer av ett problem på senare tid "som en följd av minskad solljusexponering sekundär förändringar i livsstil, klädvanor och användning av aktuella solskyddsmedel."

Det här är inte riktigt en ny rekommendation, men enligt 2008 års AAP-policyutlåtande, "Förebyggande av Rickets och D-vitaminbrist hos spädbarn, barn och ungdomar" sa det samma:

"Bröstfödda och delvis ammade barn bör kompletteras med 400 IE / dag av D-vitamin som börjar under de första dagarna av livet."

Innan det rekommenderades i 2003 ett politiskt uttalande, "Förebyggande av Rickets och D-vitaminbrist: Nya Riktlinjer för D-vitaminintag", 200 IE D-vitamin per dag.

Tänk på att det inte bara är ammande barn eller bara barn eller som behöver vitamin D.

Nonbreastfed barn, småbarn och tonåringar alla behöver också vitamin D.

Dessa spädbarn och äldre barn kommer förhoppningsvis att få sina D-vitamin från andra D-starka källor, däribland formeln och vitamin D-berikad mjölk. Frågan är bara att bröstmjölk inte är en bra källa till vitamin D.

Vitamin D-tillskott för ammande barn och barn kan inkludera:

 • Enfamil D-Vi-Sol
 • Baby D droppar

Leta efter ett flytande D-vitamin tillskott i en koncentration av 400 IE per droppe, med tanke på att mycket högre koncentrationer säljs också.

16

AAP-rekommendationer om omskärelse

AAP: s ställning om omskärelse har utvecklats ganska lite under åren:

 • Det finns inga giltiga medicinska indikationer för omskärelse under nyföddperioden. (1971)
 • Det finns ingen absolut medicinsk indikation för rutinmässig omskärelse av nyfödda. (1975)
 • Nyfödd omskärelse har potentiella medicinska fördelar och fördelar samt nackdelar och risker. När omskärelse övervägas, ska fördelarna och riskerna förklaras för föräldrarna och upplysat samtycke erhållet. (1989)
 • Befintliga vetenskapliga bevis visar potentiella medicinska fördelar med nyfödd manlig omskärning; Dessa uppgifter är dock inte tillräckliga för att rekommendera rutinmässig neonatal omskärelse. Vid omständigheter där det finns potentiella fördelar och risker, är proceduren dock inte avgörande för barnets nuvarande välbefinnande, bör föräldrarna bestämma vad som ligger i barnets bästa. (1999)
 • Utvärdering av nuvarande bevis tyder på att hälsofördelarna med nyfödd manlig omskärmning överväger riskerna och att förfarandets fördelar motiverar tillträdet till detta förfarande för familjer som väljer det. Specifika fördelar som identifierats omfatta förebyggande av urinvägsinfektioner, pencancer och överföring av vissa sexuellt överförbara infektioner, inklusive HIV. (2012)

Men även i deras senaste omskärighetspolitiska uttalande säger AAP också att "hälsofördelar inte är tillräckligt stora för att rekommendera rutinomskärning för alla manliga nyfödda", även om det vanligtvis tolereras väl med sällsynta komplikationer.

De uppmanar föräldrar att "väga medicinsk information i samband med sina egna religiösa, etiska och kulturella övertygelser och praxis."

Och självklart är AAP "motsatta alla typer av kvinnlig könsstympning."

17

Frukt och Veggies

Äter dina barn tillräckligt med frukter och grönsaker varje dag?

Känner du ens hur många de ska äta?

I allmänhet, för att få tillräckligt med frukter och grönsaker rekommenderar AAP att du följer MyPlate-rekommendationerna och gör hälften av tallrikens frukter och grönsaker.

Mer specifikt, beroende på deras aktivitetsnivå, bör barn äta om:

 • 1 kopp frukt när de är 2-3 år gamla
 • 1 till 1 1/2 koppar frukt när de är 4-8 år
 • 1 1/2 koppar frukt när de är 9-13 år gamla
 • 1 1/2 koppar (tjejer) till 2 koppar (pojkar) frukt när de är 14-18 år

Rekommendationer för att äta grönsaker är liknande, och inkluderar att barnen ska äta:

 • 1 kopp grönsaker när de är 2-3 år gamla
 • 1 1/2 koppar grönsaker när de är 4-8 år
 • 2 koppar (tjejer) till 2 1/2 koppar (pojkar) grönsaker när de är 9-13 år gamla
 • 2 1/2 koppar (tjejer) till 3 koppar (pojkar) grönsaker när de är 14-18 år gamla

Det är också viktigt att barnen äter olika typer av grönsaker varje vecka, inklusive mörkgröna grönsaker, röda och apelsingrönsaker, bönor och ärter, stärkelse grönsaker och andra grönsaker, som selleri, gurkor och avokado.

18

Barn och koffein

Många föräldrar tror antagligen inte att deras barn får mycket koffein ... tills de tänker på alla de koffeinerade dryckerna som de kan få, till exempel:

 • sött te
 • koffeinfri soda - om de inte får en koffeinfri dryck, till exempel Root Beer, Sprite, 7-Up eller Ginger Ale, så innehåller deras läsk sannolikt koffein
 • energidrycker - Red Bull, Monster och Rockstar, etc.
 • en karamell Frappuccino eller annan kaffedryck från Starbucks

Det är troligt att dina barn får mer koffein som du kan tänka dig, vilket är olyckligt, eftersom AAP rekommenderar att kosttillskottet av koffein "bör motverkas för alla barn."

I sin kliniska rapport om "Sportdrycker och energidrycker för barn och ungdomar: är de lämpliga">

19

Sportdrinkar och energidrycker

Eftersom din barnläkare troligen vill att dina barn spelar sport eller andra fysiska aktiviteter varje dag, skulle du tro att sportdrycker är okej, rätt ">

Nej.

Sportdrycker, med extra karbohydrater och kalorier, är alltför ofta missbrukade.

En klinisk rapport från 2011, "Sportdrycker och energidrycker för barn och ungdomar: Är de lämpliga?", Säger att de inte är ett hälsosamt alternativ till läsk och inte behövs under eller efter icke-kraftfulla fysiska aktiviteter.

Energidrycker, eftersom de har koffein, har "potentiella hälsorisker" och "bör aldrig förbrukas" av barn eller tonåringar.

Istället, efter deras rekommenderade dagliga mängder mager mjölk, bör vatten vara "den främsta källan till hydratisering för barn och ungdomar."

Sportdrycker kan ha en plats för barn och tonåringar som är involverade i "konkurrenskraftig uthållighet, upprepad sport", men för de flesta barn som är involverade i "rutinmässig fysisk aktivitet" är vattnet sannolikt ett bättre val.

20

Lipid Screening i barndomen

Den nuvarande epidemin för övervikt i barndomen med den efterföljande ökande risken för diabetes mellitus typ 2, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom hos äldre barn och vuxna ledde AAP att ta ett nytt tillvägagångssätt för "Lipid Screening and Cardiovascular Health in Childhood" 2008 när de började rekommendera det:

 • barn med hög risk har en fastande lipidprofil som görs "efter 2 års ålder men senast 10 år."

Vid 2011 hade AAP godkänt "Expertpanelrapporten om integrerade riktlinjer för hjärt-kärlsjukdom och riskminskning hos barn och ungdomar" från National Heart, Lung and Blood Institute och vi hade nya rekommendationer:

 • universell lipidscreening för högt kolesterol mellan åldrarna 9 till 11 år och 17 till 21 år
 • riktade lipidprofil för barn i åldrarna 2 till 8 år om de är i hög risk

Vad betyder det att vara med hög risk ">

Högrisk barn kan:

 • ha en förälder med högt kolesterol (totalt kolesterol högre än 240)
 • vara över 95: e percentilen för BMI, ha diabetes, högt blodtryck eller rökcigaretter
 • har en förälder, morförälder, moster, farbror, farbror eller syskon som hade hjärtinfarkt, angina, stroke och / eller kranskärlspiraltransplantat (CABG) / stent / angioplastik innan de var 55 år (män) till 65 år ( honor) gamla

21

Screening för sexuellt överförda infektioner (STI)

Vet din tonåring att se sin barnläkare för rutinmässig STI-screening ">

Ett politiskt uttalande från juli 2014 från AAP, "Screening for Nonviral Sexually Transmitted Infections in Adolescents and Young Adults", rekommenderar att sexuellt aktiva tonåringar årligen testar för:

 • chlamydia och gonorré - alla sexuellt aktiva honor (25 år och yngre) och män som har sex med män (MSM)
 • trichomoniasis - kvinnor som har hög risk, som att ha flera partner eller en historia av STI
 • syphylis - endast vid hög risk (honor och män) och brukar innehålla ett RPR- eller VDRL-test, med ett ytterligare test om det är positivt att bekräfta diagnosen - vanligtvis TP-PA-testet.

Denna testning eller screening överensstämmer med rekommendationer för STD och HIV-screening från CDC och kan hjälpa till att "identifiera och behandla individer med behandlingsbara infektioner, minska överföring till andra, undvika eller minimera långsiktiga konsekvenser, identifiera andra utsatta och potentiellt infekterade individer, och minska förekomsten av infektion i en gemenskap. "

Dessa STI är vanliga och kan ibland förekomma utan några symtom, speciellt klamydia.

Policyutlåtandet rekommenderar också att de som smittas med chlamydia, gonorré eller trichomoniasis testas om 3 månader.

AAP har också rekommenderat (sedan 2011) antingen:

 • rutinmässig HIV-screening för alla tonåringar i åldrarna 16 till 18 år
 • rutinmässig HIV-screening för alla sexuellt aktiva tonåringar om hiv-prevalensen i samhället är låg
 • årlig HIV-screening för högrisk teens

Är dina tonåringar sexuellt aktiva?

Har de blivit screenad för en sexuellt överförd infektion?

Populära Inlägg

Läs Mer