Amning efter ett graviditetsförlust

Anonim

Förlusten av en graviditet kan vara en förödande händelse. Lactating efter ett missfall eller stillbirth förenar bara smärtan. Det kan vara en isolerande upplevelse och ett ämne som människor antingen misslyckas med att diskutera eller aktivt försöker undvika.

Förståelse av amning efter missfall

Kvinnor är ofta förvånad över att finna sig lakterande efter ett missfall. Vissa kvinnor tycker att det är nödande och vill att det ska sluta omedelbart. Andra har motsatt reaktion och finner att det hjälper dem att bättre hantera deras förlust av antingen:

  • Bekräftar förekomsten av barnet
  • Låt dem känna vikten av hennes förlust och arbeta genom förloppsprocessen snarare än att stänga ner den
  • Förvandlar förlusten till något positivt genom att donera mjölk till andra i behov

Inte varje kvinna som missbrukar får laktat. Normalt sett var ju längre längs dig i din graviditet, desto mer sannolikt kommer du att vara laktat. Även om du inte aktivt producerar mjölk, är det fortfarande möjligt att uppleva läckage, pluggade kanaler och engorgement.

Hos kvinnor som har haft en dödsfall kan erfarenheten vara djupare. Vid detta skede kan det finnas en etablerad mjölkförsörjning, och laktation kan ibland fortsätta i dagar eller till och med veckor.

Minska och stoppa mjölkförsörjningen

Det är helt förståeligt varför vissa kvinnor skulle vilja sluta att laktera så snart som möjligt, lika mycket för sig själva som deras partner som också kan vara sorgande. Om du vill förhindra eller minska mjölkproduktionen är de bästa sakerna att göra:

  • Bär en stödbh så mycket som möjligt.
  • Undvik att röra eller stimulera dina bröstvårtor eftersom detta kan öka mjölkflödet.
  • Använd en kall kompress för att lindra svullnad eller smärta.
  • Placera kallkålblad i din bh för att lindra engorgementet.
  • Undvik heta duschar som kan stimulera mjölkproduktionen.
  • Ta en smärtstillande medel som Tylenol (acetaminofen) eller Advil (ibuprofen).

Kvinnor som försöker undertrycka mjölkproduktionen kan fortfarande få problem i samband med amning som mastit eller pluggade kanaler. Om det finns en pluggad kanal, kan du behöva massera bröstvårtan för att tillåta mjölk att avlägsna porerna. Under tiden bör någon inflammation eller infektion ses av en läkare, speciellt om de åtföljs av smärta eller urladdning.

Undertryckande av laktation med medicinering

Läkemedlet Parlodel (bromocriptin) var allmänt föreskrivet för att stoppa laktation efter en graviditetsförlust. De flesta läkare undviker nu det på grund av den höga biverkningsgraden, inklusive illamående, huvudvärk och kräkningar. Om de ordineras ska de användas med stor försiktighet och undvikas hos kvinnor med högt blodtryck eller allvarlig psykisk sjukdom.

Donera bröstmjölk

Vissa kvinnor upplever läkning genom att donera sin mjölk. Att donera bröstmjölk är lagligt, och det finns etablerade icke-vinstdrivande mjölkbanker som du kan kontakta genom Human Milk Banking Association of America. Vissa sjukhus driver också sina egna donations- och pastöriseringsprogram som använder mjölken uteslutande för spädbarn i neonatal ICU.

Om du planerar pumpmjölk för donation startar du långsamt (cirka 10 till 15 minuter för varje bröst) och ökar gradvis pumpningstiden för att undvika onödig smärta. Beroende på hur mycket mjölk du producerar kan du också förlänga tiden mellan pumpning och gradvis avta när din mjölkproduktion saktar och stannar.

Populära Inlägg

Läs Mer