Förberedelser för förskola

Anonim

Är du omgiven av mödrar som förbereder sina barn till dagis med arbetsböcker, flashkort och handledare? Är du rädd att ditt barn kommer att starta sin akademiska karriär långt efter sina kamrater?

Först och främst slappna av. Till och med som vuxen är det lätt att komma i kontakt med föräldrapressen - titta på vad alla andra gör och ifrågasätta dina egna övertygelser och värdesystem. Så ta ett djupt andetag och vara säker på dina egna föräldrainstinkt och färdigheter.

När det gäller förberedelse för förskolan finns det några saker du kan göra, men de flesta involverar sociala nischer - se till att ditt barn har goda självomsorgsfärdigheter, en känsla av självständighet och viktigast av allt, en iver att lära. Medan kunskap om grunderna som alfabetet, siffrorna 1 till 10, former och färger är till hjälp, dagisläraren har gott om läroplan som hon måste gå över och har en mängd verktyg till sitt förfogande för att utbilda sina elever.

Ändå känner vissa föräldrar att de behöver engagera sig i förskolans förberedelse genom att granska vissa grundläggande med deras lilla, och det är okej. Se bara till att inlärningsaktiviteterna är roliga och att du inte lägger några påtryckningar på ditt barn. Här är fyra viktiga saker du kan arbeta med:

 1. Kommunikationsfärdigheter

  För att ditt barn ska lyckas i ett förskoleklassrum (eller något klassrum för den delen) måste hans kommunikationsförmåga hävas. För att skapa språkkunskaper finns det några saker du kan göra. Först och främst, prata med ditt barn . Ja, du pratar med ditt barn varje dag, men försök att fokusera på att använda nya ord - beskrivande ord som hjälper din lilla att öka sin ordförråd. Om du till exempel gör tacos till middag tillsammans, prata om ingrediensernas färger, vad de luktar och smakar, och hur de liknar och skiljer sig från vad du hade middagen natten innan.
 2. Brev- och nummerigenkänning

  Det är till hjälp om du barnet kan känna igen en majoritet av bokstäver och siffrorna 1 till 10 genom syn. Men du behöver inte anställa en dagislärare för att lära dig ditt barn i dessa grundläggande färdigheter, bara spela några roliga lärandeaktiviteter - inga flashcards krävs!

  • Medan du spelar block eller bilar, eller någon typ av leksak som har ett bra nummer, be ditt barn att räkna ut till ett visst nummer.
  • Plocka upp ett paket med magnetbokstäver och siffror (jämför priser) som du kan behålla på kylskåpet. Se om ditt barn kan välja bokstäverna i hennes namn eller fråga honom om att hitta antalet stolar i köket.
  • Peka ut bokstäver och siffror vart du än går, oavsett om det är tecknet på en butik eller vägmarkörer.

 1. Arbeta med fina motorfärdigheter

  I dagisskolan kommer ditt barn att göra mycket skrivning, färgning och skärning. Hjälp henne att bygga upp sin fina motoriska färdigheter genom olika aktiviteter och ja leksaker. Saxar kan vara särskilt svåra att behärska, så att hon dessutom övar att skära på papper som lätt kan skivas igenom, till exempel kuponger som finns i din söndagstidning.
 2. Lyssnarförmågor

  Att kunna lyssna och förstå vad folk säger är också mycket viktigt. För att öka ditt barns lyssningsförmåga, läs tillsammans, men blanda upp det lite. För förläsare som är bekant med en bok till minnesplatsen, ersätt ett dumt ord i texten och se om ditt barn fångar ditt misstag ("Jag gillar inte gröna ägg och skinka, jag gillar dem inte Pete - Jag är!"). När du läser en nyare berättelse, be ditt barn att rima vissa ord i texten ("Kan du tänka på några ord som rimmar med skinka?") Eller se om hon kan identifiera motsatsen ("Vad tycker du motsatsen till" i "är?") När du är färdig med boken, fråga kritiska tänkande frågor om vad du just läst, till exempel vad hon tror kommer att hända nästa eller vad en karaktär kände i en viss del av boken.

Oavsett vilka färdigheter du granskar med din lilla, är nyckeln att låta inlärningsaktiviteterna hända organiskt och att inte få det att fungera som ett jobb för någon av er!

För mer om hur du hjälper ditt barn övergången till dagis från en social och emotionell synpunkt, läs Övergång till dagis. Och om du undrar vad som händer exakt vid dagisregistrering, läs Vad du kan förvänta dig vid registrering av dagis.

Populära Inlägg

Läs Mer