Barn och skärmtid

Anonim

Teknik kan vara en bra källa till lärande och underhållning för barn, men det finns hälsopåverkan av skärmtid som föräldrar bör överväga. I själva verket rekommenderar American Academy of Pediatrics (AAP) att barn i åldrarna 3 till 18 år borde spendera mer än två timmar om dagen framför en skärm. För barn i åldrarna 2 och under rekommenderar experter ingen skärmtid alls.

Barn börjar inte bara använda teknik vid en yngre ålder, de använder det också i flera situationer, både hemma och i skolan.

Att få en bättre förståelse för var experters rekommendationer kommer från kan hjälpa dig att bestämma vilka gränser du kanske vill ställa in ditt hem när det gäller skärmtid.

Fördelar med skärmtid

Det finns otaliga fördelar som kan erhållas från att använda teknik. Till exempel kan datorer användas för att göra forskning, spela online matematik och förbättra språkkunskaper. TV kan erbjuda utbildningsprogram som dokumentärer och annat pedagogiskt material. Även videospel kan uppmuntra utvecklingsfärdigheter som hand-eye-koordination. Vissa rörelsekontrollerade aktiva spel kan också främja fysisk aktivitet som dans.

I en nypa, när föräldrarna måste äta middag eller ta några minuter att svara på e-post, är det också en bekväm barnvakt.

Skäl för att begränsa skärmtid

Medan dessa fördelar är värdefulla finns det viktiga skäl till varför experter uppmuntrar föräldrar att inte låta barn överdriva det.

Sova

Att få tillräckligt med sömn kan vara utmanande för upptagna barn. De har ofta läxor och efterskolans aktiviteter i deras vardagar och extracurricular aktiviteter och sport på helgerna. Att se hur barnen genomsnittar så mycket som tre till fyra timmar om dagen och tittar på tv, enligt den amerikanska akademin för barn- och ungdomspsykiatri, kan skärmtiden lätt sluta blöda i sänggåendet.

Dessutom har elektronisk stimulering visat sig störa både fallande och somna.

Saker som stör barnens sömn

Social interaktion

När någon använder teknik som datorer, spel och TV, interagerar de inte med andra. Eftersom det är svårt för många familjer att hitta bra kvalitet kan det vara svårt för många familjer att tillåta teknik för att skära in i dessa ögonblick. Det är något som föräldrarna kanske vill förhindra så mycket som möjligt.

Även om det kan vara roligt att ha en familjefilmnatt eller spela ett videospel tillsammans, är det faktum att skärmtid betyder mindre ansikte mot ansikteinteraktion.

Social medvetenhet

Forskare vid University of California, Los Angeles, gjorde en fantastisk upptäckt när de studerade en grupp av sjätte-graders. Deras studie, som publicerades i tidskriften Computers in Human Behavior, fann att de som gick fem dagar utan skärmtid var betydligt bättre på att läsa mänskliga känslor än barn med regelbunden tillgång till teknik.

Uppmärksamhet

Studier har visat att för mycket skärmtid kan vara associerad med uppmärksamhetsproblem.

En studie från Iowa State University fann att detta är särskilt sant för barn som redan har svårigheter att uppmärksamma eller som tenderar att agera impulsivt. Videospel var det primära fokuset på studien, men forskarna säger att alla elektroniska medier kan ha liknande effekter.

Skolarbete

Barn som tittar på mycket tv är mer benägna att ha lägre betyg och läser färre böcker. Vidare har forskning visat att skära ner barnens skärmtid kan förbättra barnens hälsa och betyg.

Fysisk aktivitet

Mer skärmtid har förknippats med minskad fysisk aktivitet och högre risk för fetma hos barn.

Reklam och olämpligt innehåll

Många tv-program visar sexualitet och våld, såväl som stereotyper eller droger och alkohol. Många reklamfilmer främjar även skräpmat och leksaker på kraftfulla och lockande sätt som är utformade för att få barnen att vilja ha dessa saker.

Sätt att begränsa tekniken

Visst är det enkelt att helt enkelt slå på TV: n eller låta dina barn spela ett videospel när de klagar på att vara uttråkad. Det finns dock många alternativ när det gäller att hitta alternativa former av underhållning om och när du väljer att.

Att låta barn använda teknik med gränser kan uppnås om du håller några av dessa viktiga tips i åtanke:

  • Lägg inte en TV i ditt barns rum. Att ha en TV i sovrummet har varit kopplad till ett antal problem, inklusive lägre testresultat, sömnproblem och fetma.
  • Stäng av den. När barnen inte tittar på ett visst program, stäng av TV: n. Håll av det under måltiden och speciellt när de studerar eller gör läxor.
  • Hjälp ditt barn att välja ett videospel eller en show. Det bästa sättet att veta vad ditt barn tittar på eller spelar är att hjälpa henne att välja ut en show eller ett spel. När du plockar ut en ny familjefilm eller ett spel läser du recensionerna, tittar på förhandsvisningar eller frågar andra föräldrar. Framför allt, känn ditt barn och lita på dina egna instinkter om vad som är lämpligt.
  • Placera tidsgränser. Oavsett om det är en timme tv- och datorspel om dagen eller ett par timmar i veckan, begränsa hur mycket tid ditt barn tillbringar med tekniken. Ännu viktigare, vara engagerade och hålla fast vid de tider du ställer in.
  • Välj alternativ till teknikbaserade aktiviteter. Hitta bra sätt att spendera familjetid tillsammans utan tekniska enheter, till exempel genom att spela brädspel eller njuta av utomhus.

Ett ord från Verywell

Trots att tekniken kan ge underbara möjligheter kan det också få negativa effekter på hälsa och välbefinnande. Medan du uppmanar dina barn att koppla ur, tänk på att du kan skapa ett bra exempel för dem. Försök att begränsa din egen skärmtid och göra ditt bästa för att skapa icke-tekniskt centrerade aktiviteter för hela familjen.

Populära Inlägg

Läs Mer