Barnens lunchboxar och livsmedelssäkerhet

Anonim

När det gäller lunchpaketpaket är det viktigt att överväga livsmedelssäkerhet, inte bara faktorer som hur man får barn att äta grönsaker eller om det är näringsrikt eller ej. Faktum är att farliga bakterier snabbt kan byggas upp i livsmedel som inte hålls vid en säker temperatur. När du packar lunchen och skickar den till ditt barn på morgonen, kan det ha osäkra mängder bakterier vid lunchtid.

Tips för att hålla barnens lunchpaket säkert att äta

För att se till att ditt barns lunchlåda är säkert, var noga med att vidta följande försiktighetsåtgärder:

 1. Få en isolerad lunchlåda. Enligt FoodSafety.gov kan en isolerad lunchlåda och frysta gelpaket vara ett av de mest effektiva sätten att hålla maten kall - och säker - till lunchtid. Allt som ska kylas, som en smörgås med lunchkött, yoghurt och mjölk, ska hållas kallt i ditt barns matlåda.
 2. Förkylla ditt barns lunch. Om du gör en smörgås med delikött eller ger ditt barn kokt kyckling, pasta sallader eller annan färdigmat, försök att göra det kvällen innan så att det fryser tillräckligt innan du lägger det i ditt barns lunchlåda. En extra fördel: Att göra lunch natten innan är en fantastisk tidsbesparare för upptagen morgon.
 3. Håll varm mat varm. Det är lika viktigt att hålla varm mat vid en säker temperatur eftersom det är att hålla kall mat vid lägre temperaturer. Bakterier kan snabbt föröka sig i mat som är mellan 40 grader och 140 grader - den så kallade "riskzonen." För att hålla maten varm, använd en Thermos eller liknande isolerad matbehållare. Fyll behållaren med kokande vatten och låt det stå i några minuter innan du lägger mat i de isolerade termoserna. När behållaren är noggrant förvärmd, sätt in den varma maten inuti och stäng omedelbart toppen.

 1. Använd minst två frysta kalla förpackningar. US Department of Agriculture (USDA) rekommenderar att man använder minst två förkylningspaket för att säkerställa att maten stannar på en tillräckligt säker nivå av kyla i lunchboxen.
 2. Lägg de mest ömtåliga livsmedelna bredvid ispaketet. Vissa livsmedel, som sprit, bröd och hela grönsaker och frukter (ospeglade bananer, äpplen, apelsiner, etc.) behöver inte hållas kalla. Lägg de livsmedel som behöver hållas kalla precis bredvid ispaket så att de håller sig kallaste.
 3. Använd en frusen juicelåda. Ett annat sätt att du kan hålla barnets lunch kalla i sin isolerade lunchlåda är att frysa juicelådor. Pop dem i frysen natten före och voila! Du har ett kallt paket för ditt barns lunch som töjer och är redo att dricka vid lunchtid.
 4. Kasta bort resterna. Om ditt barn tar hem en otät yoghurtbehållare, en delat ätit smörgås eller annan mat som hon inte klarar av, släng den bort. Eventuellt kvarstående mat i sin matlåda har varit varmt för länge och är sannolikt inte längre säkert att äta. Detsamma gäller för varm mat, som sannolikt har kylts till en osäker temperatur.

 1. Packa små portioner. Unga barn i skolåldern äter vanligtvis små portioner av mat. För att undvika frågor om vad som är och är inte säkert när det gäller rester, packa inte stora mängder mat i ditt barns lunch. Detta kommer också att rädda dig från att behöva kasta bort mycket mat i slutet av skoldagen.
 2. Återanvänd inte engångsförpackningar som smörgåsar. Användbar engångsförpackning kan innehålla bakterier och kan orsaka sjukdom. Om du vill gå grönt med ditt barns matlåda, välj miljövänliga - men ändå säkra - återanvändbara lunchbehållare och förpackningar som kan tvättas och saneras, till exempel återanvändbara smörgåsar.

Andra livsmedelssäkerhetsåtgärder för lunchpaket i skolan

 • Öva bra handvattensvanor. När du lagar lunch, var noga med att du tvätta händerna först. Och lär ditt barn att tvätta händerna ordentligt innan du äter lunchen.
 • Var försiktig med kors-kontaminering. Tvätta skärbrädor och motverka ytor och redskap noggrant med varmt vatten efter att ha lagat rå kött, fjäderfä och fisk, som kan innehålla farliga bakterier som salmonella. Om möjligt, överväg att använda ett skärbräda för grönsaker och frukter och en separat för rå kött och fjäderfä.
 • Förvara lättfördärvliga matar i kylskåp. Kött, fjäderfä, fisk, ägg och andra lättfördärvliga livsmedel ska alltid hållas i kylskåp. Lämna inte mat vid rumstemperatur i mer än två timmar, eller mer än en timme om temperaturen är över 90 grader. Tina inte frusen mat vid rumstemperatur; istället tina det över natten i kylskåpet.

Populära Inlägg

Läs Mer