Håll din spädbarn säker i en utomhus swing

Anonim

En av de mest populära småbarnssvingningarna på marknaden, den ikoniska gungan av Little Tikes, var nyligen återkallad. Många familjer har så mycket swing som hänger på sina bakgårdar, så det är viktigt att veta hur återkallelsen påverkar dig och vad du kan göra för att skydda din lilla från att bli skadad när du använder en småbarnsgunga.

Här är vad du behöver veta om Little Tikes swing recall och tips för att använda en gunga på ett säkert sätt.

Vad är Swing Recall?

Den 23 februari 2017 utfärdar Little Tikes en återkallelse för sin rosa 2-i-1 Snug 'N Secure Pink Swing. Återkallningsnummeret 17-096 var för gungor som gjordes mellan november 2009 och december 2013. Återkallandet påverkade cirka 540 000 totalt gungor och utfärdades eftersom plastsätet på gungan knäckte eller bröt och orsakade skador på barn när gungan föll ned.

En rapporterad 39 skador från gungan inbegrep primärt nackdelar, blåmärken, skärningar och stötar mot huvudet. Två av de rapporterade skadorna var barn med en trasig arm, så återkallandet var en allvarlig.

För att se om du har en gunga som påverkades av återkallandet, kan du kontrollera tillverkningsdatums kodstämpeln. Detta nummer ligger på baksidan av sätet med en gjuten inre pil som pekar på ett nummer. Gungor som är stämplade med "10", "11", "12" eller "13" eller har en stämplad "9" på innerpiloten i kombination med ett nummer 43 eller högre stämplat på ytterpilen ingår i återkallelsen .

Om du har en gunga som påverkades, frågar Little Tikes-företaget dig om att sluta använda produkten direkt och kontakta företaget för kredit mot inköp av ett nytt (ej återkallat) gungbyte. Du kan ringa företaget direkt för mer information eller fylla i en återkallningsbegäran på sin webbplats.

Hur man håller barnen säker i en svängning

Även om återkallelsen är skrämmande, skulle ingen vilja tycka om att att hjälpa barnen att njuta av en gunga på en varm sommardag kan leda till skada. Det borde inte hindra dig från att få lite värdefull tid ute med ditt barn. Håll bara dessa säkerhetsanvisningar i åtanke:

  • Inspektera ditt barns gunga. Även om din swing inte är en del av återkallningen, inspektera den för eventuella sprickor, särskilt om den är gjord av plast. Om du lämnar din sving ute under vintermånaderna kan det vara benägen att spricka, vilket kan leda till skada. Och om så är fallet, lagra eventuellt utomhusutrustning, som gungor, borta på vintern, för att hålla dem säkert intakta.
  • Kontrollera om det finns lösa anslutningar. Samma princip gäller för rep eller kedjor som fäster din barns swing till spelstrukturen. Kontrollera att det inte finns några lösa eller slitna rep eller raster i kedjan som kan leda till funktionsfel om det inte byts ut.
  • Köp en gunga med säkerhetsbälte. Det är bäst att köpa en barn- eller småbarnssving som innehåller en trepunktssele för säkerheten så att ditt barn inte kan falla ur sätet eller luta för långt framåt eller bakåt. Se alltid till att alla spännen är ordentligt fastsatta (lyssna på klicket) innan du börjar svänga. Om ditt barn har på sig en kappa, kan det också störa spännen, så kontrollera bara att han / hon först sitter ordentligt. Du vill att din barn ska vara både bekväm och så säker som möjligt.
  • Följ viktbegränsningar. Småbarn kommer i alla former och storlekar, så var noga med att kontrollera viktbegränsningen på din barns swing. Om din lilla en växer snabbt kan han eller hon vara redo att flytta till en gunga nästa storlek för att minska risken för ett fall.
  • Prova en mängd utomhusaktiviteter . Om du vill ge swingen en vila finns det gott om andra utomhusaktiviteter som du kan njuta av som en familj. Testa din hand vid någon bubbla blåser, trädgårdsarbete, eller bara ta en promenad runt ditt grannskap för att njuta av sevärdheter och ljud.

Populära Inlägg

Läs Mer