Lägg bara till vatten: 9 All-Wet Water Play Ideas

Anonim

Motivera barnen att flytta på en het dag med dessa enkla, billiga vattenspelidéer för din trädgård eller park. De är lämpliga för ett brett utbud av åldrar och enklare än att packa alla upp för en resa till poolen (men glöm inte solskyddsmedel antingen).

Ett viktigt tillvägagångssätt: Om ditt samhälle står inför torkförhållanden, håll fast vid offentliga pooler eller stänkparker - vilket sannolikt är återvinning och konservering av vatten - istället för (över) med hjälp av ditt hem vattenkälla. Även om du inte har några begränsningar för vattenanvändning hemma är det smart att multi-task med ditt vattenspel, till exempel genom att vattna dina växter och gräsmatta medan barnen leker. Du kan också samla vatten i en regnfat för trädgårdsskötsel och carwashing.

1

Slang Hi-Jinks

Ta ut din trädgårdsslang och fråga barnen att hjälpa vattenväxter runt gården. Därefter levande saker upp med vatten spela som ett spel av limbo eller höghopp (skapa en bar med en ström av vatten, försök sedan gå under eller över det). Föreslå målträning på uppfart, ett staket eller ett träd (använd krita för att skapa ett mål); eller använd slangen för att trycka lättviktiga plastbollar över en linje.

2

Biltvätt

Ta ut skoporna och tvålvattnet och ge dina fordon en bra skrubb. Barnen kan hjälpa till att skumma bilen och skölja den ren. Ge cyklar, kiddie ride-ons, och utomhus leksaker en tvätt också. När du är färdig, använd svampen för ett spännande spel med svamp tagg.

3

Ungdomens källa

Har du en stänk i ditt samhälle?>

4

Wet "Paint" Play

Utrusta barn med några hinkar med vatten och några stora penslar eller rullar och låt dem "måla" ditt staket, veranda, lekplats, uppfart, trottoar eller garage. De kan även spela tic-tac-toe.

5

Upp en vik

Besök en babblingbäck för en kylande naturvandring. Ta med dina egna leksaksbåtar, eller skapa några av scavenged naturmaterial. "En dag lurade jag min dotter och hennes vän att gå till viken genom att föreslå att vi tar Barbie för att simma", skriver Rick Van Noy, författaren till A Natural Sense of Wonder . "Dockan sköt forsarna flera gånger. Mycket skrikande följde, men broder Sam var redo med nätet för att rädda hjälplös Barbie från maelstromen."

6

Dribble, Dribble, Drench

Prova denna avkylningsversion av Duck, Duck, Goose. Har spelare (barn och vuxna) sitter i en cirkel. Den första personen som är "den" går runt cirkeln med en kopp, en kruka eller en vattendrag, dribbla några droppar på varje persons huvud tills han väljer att ett offer ska drenka med allt vatten från sin behållare. Därefter jagar den våta spelaren runt omkring cirkeln medan den försöker hävda sitt offertes tomma plats i cirkeln.

7

Utomhusbad

Fyll upp en barnpool med vatten, lägg sedan badleksaker och ett sortiment av lätta behållare och föremål: krukor, koppar, siktar, trakter - jämn korta längder av PVC-rör eller bitar med poolnudel. Låt barns fantasier styra som de kommer upp med nya sätt att spela (och bli våt).

8

Isslott

Den här kräver en del förberedelser, men det är värt det. Frysta vatten i mjölkkartonger och plastbehållare för att skapa stora isblock - du kan till och med lägga till en droppe matfärg till var och en om du vill. Ta dem ute och få barnen att bygga med dem (lite salt hjälper blocken att hålla ihop). Ta en bild av skapelserna innan de smälter.

9

Vattenballonger

Ja, det tar tid att fylla upp dem, men barnen kommer att flytta mycket - när de har ett vattenballongslag. Eller använd squirters, hinkar eller svampar för en vattenkamp.

Populära Inlägg

Läs Mer