Är ditt barn tillräckligt med sömn?

Anonim

För många aktiva skolbarn kan sömn vara lika svårt att komma med som för upptagna vuxna. Efter skolaktiviteter, läxor och lektid med familj och vänner kan alla leda till ett komplett schema. Lägg till det som locket till elektronik som TV, datorer och videospel, och texter från vänner och du har möjligheter till kroniskt sömnunderskott hos barn.

Eftersom barn i åldrarna behöver mellan 9 och 12 timmars sömn, måste föräldrar vara vaksamma när det gäller att upprätthålla sängtider, upprätta goda sömnrutiner och titta på tecken på utmattning hos sina barn. American Academy of Sleep Medicine, eller AASM, rekommenderar följande sömnriktlinjer för barn och vuxna:

 • Spädbarn 4 till 12 månader gamla: 12 till 16 timmar (inklusive tupplurar)
 • Barn i åldrarna 1 till 2: 11-14 timmar (inklusive tupplurar)
 • Barn i åldrarna 3 till 5: 10 till 13 timmar (inklusive tupplurar)
 • Barn i åldrarna 6-12: 9-12 timmar
 • Barn i åldrarna 13-18: 8 till 10 timmar

Det är särskilt viktigt för skolåldern att få tillräckligt med vila. För en sak är en av de faktorer som kan minska immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner inte tillräckligt med sömn, och som vi vet är barn i skolan ständigt utsatta för smittsamma sjukdomar som förkylningar från klasskamrater. Brist på sömn hos barn har också varit förknippad med hälsoproblem som sträcker sig från fetma till humörsvängningar, liksom kognitiva problem som kan påverka barnets förmåga att koncentrera sig, uppmärksamma och lära sig i skolan. Om ditt barn kämpar för att gå och lägga sig i sömn, ta steg för att ta reda på vad problemet kan vara och se till att hon får resten hon behöver.

Tecken på sömnberövande hos barn

Om du tror att ditt barn kanske inte får tillräckligt med sömn, leta efter dessa tecken på att hon inte får den mängd sömn hon behöver. Ditt barn är sova berövad om hon:

 1. Har problem att vakna på morgonen
 2. Visar irritabelt beteende
 3. Verkar alltför emotionell och humörlig
 4. Är hyperaktiv
 5. Har svårt att koncentrera sig i skolan
 6. Har problem att hålla sig vaken under dagen

Om du ser tecken på sömnunderskott i ditt barn, försök att ställa in några goda nattsömrutiner och hälsosamma sömnsvanor för att hjälpa ditt barn att få mängden vila som hon behöver vara bäst, både hemma och i skolan. Med tanke på hur viktigt det är att få tillräckligt med sömn är det för barn i skolåldern att föräldrarna ska göra allt de kan för att se till att deras barn får resten han behöver. Om dessa ansträngningar fortfarande inte förbättrar mängden och kvaliteten på sömnen som ditt barn får (om han vaknar ständigt och inte får ständig sömn under de rekommenderade timmarna för hans ålder), ring din läkare och boka tid för en check och möjlig utvärdering med en barnläkarspecialist.

Populära Inlägg

Läs Mer