Är ditt barn skickat hem med upptagen jobb?

Anonim

Många föräldrar tycker att kvaliteten på deras barns läxor inte är upp till par. Det är inte barnens ansträngningar som föräldrar klagar över - det är läxorna som tilldelas. Föräldrar undrar om det bara är upptagen jobb snarare än uppdrag som är av värde för sitt barns utbildning.

Om det bara är upptagen jobb kan det ta tid att bättre spendera ditt barn i frisk fysisk aktivitet och värdefullt friluftsspel, som båda är väsentliga för fysisk och psykisk utveckling. Familjer har bara en begränsad tid tillsammans på eftermiddagen och kvällen. Om barnet har jobbigt arbete, har hon mindre möjlighet att delta i familjelivet, vilket är avgörande för känslomässig och social utveckling. Barn och tonåringar behöver också en god natts sömn, och upptagen arbete kan innebära att du fördröjer sänggåendet för att se till att det blir gjort.

Vad är upptagen jobb?

Upptagen arbete är ett uppdrag som kan ta mycket tid men ger inte något av pedagogiskt värde till en elev. Med andra ord kan ditt barn se ut som om han är väldigt upptagen, men jobbar egentligen bara med jobbet för att stanna upptagen och lär inte något av det.

I klassrummet har upptagen arbete ibland sina fördelar. Lektionsplaner för ersättningslärare innehåller ofta upptagen arbete, särskilt när en lärare hade planerat att introducera nya begrepp till klassen och hellre väntar tills hon återvänder till det. Upptagen arbete håller studenterna upptagna och använder ofta färdigheter som de redan har lärt sig, men lär inte något nytt.

Vad är läxa?

Hemläxa tjänar däremot annorlunda än upptagen arbete. Effektiva läxuppgifter kompletterar lärande och övning och integrerar nyutbildade färdigheter. Leksaker ger eleverna chansen att studera i sin takt och upptäcka själva vilka begrepp de har problem med och de som de har behärskat.

Ibland kan läxor se ut som upptagen jobb, särskilt i vokabulär och matematik. Det beror på att det finns några färdigheter som bäst lärs av repetition.

Tjugofem matematikproblem som använder samma process kan verka som upptagen jobb, men med det 20: e problemet kommer de flesta eleverna att finna att veta hur man löser problemet har blivit automatiskt. Stavning av läxor kan också vara tråkigt och repetitivt, även om det finns några unika sätt att öva stavning som kan göra det lite mer spännande.

Är det upptagen jobb eller läxa?

Frågan om många föräldrars sinnen är hur man berättar om läxorna är riktiga läxor eller om det är upptagen jobb. Ibland är svaret uppenbart. Om inte ditt barn behöver förbättra sin fina motorisk färdighet, har läxor som frågar henne att skära, färg och lim inte ha en hel del utbildningsvärde. Ett undantag till detta är när ett projekt är tilldelat att vara färdigt som en familj. Familjeprojekt lär värdet av lagarbete och hjälper barnen att förstå att föräldrar är en viktig del av deras utbildning.

Ibland beror svaret på ditt barn. När det gäller färdighetsutövning, vad håller utbildningsvärdet för ett barn kan vara upptagen jobb för en annan. Vissa barn behöver repetition för att hjälpa dem att lära sig, medan andra kan "få det" och gå vidare.

Vad kan du göra?

Om ditt barn tycks ha zippat igenom sina läxor utan några utmaningar, är det förmodligen upptagen jobb för honom. I så fall är det en bra tid att prata med sin lärare om hur det här kan hanteras.

Vissa lärare håller fast vid tanken att varje elev behöver slutföra samma läxa, medan andra är mer villiga att ge individuella läxor. Att förespråka ingen läxa kanske inte är ett bra tillvägagångssätt, men att tala med läraren om skillnaden mellan att vara "rättvis" och att ge "lika" lärande erfarenheter är en bra taktik.

Populära Inlägg

Läs Mer