Tar Tylenol medan du är gravid säker?

Anonim

Smärta händer under graviditeten för alla möjliga orsaker. Ibland är smärtan relaterad till graviditet, som en ryggvärk eller annat smärtsamt graviditetssymptom. Andra gånger är det bara något som kan ha hänt i alla fall som huvudvärk eller skada. Så blir frågan, vad kan du göra med smärtan när du är gravid?

Vilka gravida kvinnor ska försöka innan de tar Tylenol

Att pröva icke-medicinska saker är en bra start, som vila, is eller värme som passande, men ibland är din bästa satsning på smärtlindring från smärtstillande. Det finns många receptfria mediciner tillgängliga, men många av dessa är inte bra i graviditeten på grund av potentiella problem med din bebis. Tylenol anses vara generellt säkert under graviditeten för alla tre trimestern.

Varför bör du inte nå Tylenol först

Det är viktigt att notera att en stor studie visade att det fanns en koppling mellan mödrar som tog acetaminofen under graviditeten och en ökning av ADHD-liknande beteenden och recept vid en ålder av sju. Denna studie tyder inte på att det fanns en direkt korrelation, utan bara en länk som behöver ytterligare studie. Det rapporterade inte om hur mycket eller användningsfrekvensen som kan ha mycket olika resultat. Detta förstärker behovet av att börja med icke-medicinsk smärtlindring.

Det fanns också flera studier som kopplade användningen av Tylenol (acetaminofen / paracetamol) med astma när den togs prenatalt och under de första sex månaderna av livet. Medan det har funnits några frågor om korrelation och orsakssamband har flertalet studier visat att det finns en korrelation med att ta Tylenol och ha en baby eller ett barn som har astma eller astma-liknande symtom fram till sju år.

När ska du ta Tylenol medan du är gravid

Om din smärta inte svarar på andra åtgärder, kan det vara dags att nå för överbelastningen som finns i en flaska Tylenol. Kom ihåg att det inte är en positiv sak att vara i smärta när den är gravid. Det lägger till stress och det är inte bra för dig eller din baby heller.

Medan ingenting är 100% säkert eller effektivt anses denna överklagande medicinering vara en mycket liten risk för dig eller din baby under graviditeten. Du bör fråga din utövare tidigt i graviditeten vilka mediciner är säkra, innan du eventuellt behöver dem. Var noga med att behålla en lista.

Du kan också gärna ringa din läkare eller barnmorska för att fråga om att ta medicinen i en viss förekomst. Det är klokt att prata med din läkare om du har ont eller smärta som ofta återkommer, särskilt huvudvärk eftersom det kan finnas andra sätt att klara av.

Det anses inte säkert att ta ibuprofen (Advil, Motrin) eller aspirin under graviditet, såvida inte din läkare eller barnmorska föreskriver det.

Populära Inlägg

Läs Mer