Är Pepto-Bismol Säker för barn?

Anonim

Många vuxna kommer ihåg en tid då Pepto-Bismol var det första du nådde när någon i familjen, inklusive barn, hade en upprörd mage, illamående eller diarré. Men Pepto-Bismol ska endast användas av ungdomar och vuxna som är 12 år och äldre. Barnens Pepto Antacid är tillgänglig för barn 2 år och äldre. Varken produkten ska användas av ett barn under 2 år på grund av riskerna med ackumulering av vismut, magnesium eller aluminium. Användning av den vanliga vuxna formel ökar risken för Reye syndrom hos barn under 12 år.

Reye syndrom och Pepto-Bismol

Reye syndrom är en snabbt framskridande hjärtsjukdom som vi fortfarande inte fullt ut förstår. Det utvecklas vanligtvis hos människor som återhämtar sig från en virusinfektion och är hos barn kopplade till användning av acetylsalicylsyra eller acetylsalicylsyra.

Reye syndrom är ovanligt, men hos de drabbade är det förknippat med mer än 20 procent risk för dödsfall. De flesta fallen hos barn involverade användningen av aspirin för att behandla sådana vanliga sjukdomar som influensa och kycklingpox. Symtom kan börja med slöhet, illamående och hyperventilation men fortskrider snabbt till kräkningar, anfall och till och med koma.

Föreningen erkändes så långt tillbaka som 1972. Till följd av detta utfärdade både Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och US Food and Drug Administration (FDA) varningar mot användning av aspirin för att behandla feberframkallande sjukdomar hos någon under 19.

Regelbunden Pepto-Bismol är en oro eftersom dess huvudsakliga ingrediens är vismutsubsalicylat, en derivatform av ASA. Sedan 2003 har FDA rådgjort mot användningen av vismutsubsalicylat hos barn under 12 år. Varningen sträcker sig till vilken vuxenformulering som helst av vismutsubsalicylat, inklusive orala suspensioner, tuggbara tabletter och kapletter.

Barnens Pepto, Kaopektat och Olja av Wintergreen

Som svar på FDA-rådgivningen skapade tillverkarna av Pepto-Bismol en barnformulering som ersatte vismutsubsalicylat med kalciumkarbonat.

Dopet Barn Pepto Antacid, formuleringen erbjuds som en tuggbar tablett i en bubblegum smak och är godkänd för användning till barn över två. De under två bör inte ges något läkemedel innehållande vismut, magnesium eller aluminium eftersom dessa ämnen snabbt kan ackumuleras och orsaka ett potentiellt allvarligt giftigt svar.

Förutom Pepto-Bismol bör föräldrar vara medvetna om att kaopektat (loperamid) och någon produkt som innehåller vintergrönolja också innehåller salicylater som finns i aspirin.

Det rekommenderas att barn och tonåringar som har eller återhämtar sig från kycklingpox eller influensa bör undvika Kaopectate. Däremot bör vintergrönolja undvikas hos alla barn och tonåringar eftersom dess centrala komponent (metylsalicylat) inte är avsedd för förtäring, även i utspädda preparat.

Hem Alternativ till Pepto-Bismol

Om ditt barn har matsmältningsbesvär, illamående, kräkningar eller diarré finns det alternativ till Pepto-Bismol som kan hjälpa till:

  • För symptom på matsmältningsbesvär, fokusera på kostförändringar för att lindra magen av någon irritation. Servera blanda livsmedel som saltinkrackor, torrt rostat bröd, gelatin och äppelmos. Ge tydliga vätskor att nippa, undvik söta drycker eller sura juicer. Skär ut alla feta matar, choklad eller tunga kryddor tills symptomen är fullständigt löst. Erbjud mindre måltider oftare ganska tre vanliga måltider per dag.
  • Med illamående och kräkningar bör huvudfokus vara att hålla barnet hydratiserade. Se till att ditt barn regelbundet sipprar vatten eller en elektrolyt ersättningsdryck tills magen sätter sig ner och undviker fruktjuicer och läsk. Smaksatta ispoppar är också ett bra sätt att uppmuntra vätskor. Gradvis erbjuda blöt mat och klar buljong när ditt barn kan äta.
  • För störande mage och diarré, gör vad de flesta barnläkare föreslår och erbjuda ditt barn en BRAT diet som består av banan, ris, äppelmos och toast. Maten är inte bara mindre utmanande för magen, de har en bindande effekt som kan hjälpa till att lindra diarré. Se till att ditt barn är välhydrerat och undvik hemmetoder som varm mjölk eller risvatten som inte är lämpliga ersättningsvätskor.
  • Det finns också ett antal naturläkemedel som många människor svär vid. Brygga te med ginger, pepparmynta, kamomill, fänkål eller lakrits kan hjälpa till att lindra symtomen på en upprörd mage. I stället för en antacida över disken, blanda en tesked bakpulver i en krus varmt vatten. Även lite varmt vatten med citronsaft har varit känt för att göra tricket.

Om diarré, illamående eller kräkningar är svåra eller åtföljs av hög feber, minskad urinering eller lätthet, kontakta omgående läkare. Diarré eller kräkningar som stannar i mer än 24 timmar bör alltid betraktas som allvarliga och brådskande.

Populära Inlägg

Läs Mer