Är det säkert att ge barn Benadryl?

Anonim

Har du någonsin givit ditt barn Benadryl (difenhydramin) för att få honom att lugna sig? Eller kanske måste du ta en lång bil eller flygtur och dina vänner berättade för att ge din dotter lite Benadryl "för att göra resan enklare". Du kanske tror att eftersom det är säkert att använda för allergier, kan det vara bra att använda dem för att få dem att sova. Medan du kanske önskar denna bieffekt, finns det faror att ge barn Benadryl eller andra antihistaminer för att göra dem dåsiga.

Benadryl användningsområden

I åratal har Benadryl (eller dess generiska motsvarighet difenhydramin) ansetts vara en säker medicin för barn. Det är i allmänhet ett mycket effektivt botemedel mot allergier och allergiska reaktioner. Det lindrar klåda och minskar svullnad som orsakas av allergiska reaktioner. FDA har godkänt diphenhydramin som används för att lindra rött, irriterat, kliande, vattna ögon, nysning och rinnande näsa orsakad av hönsfeber, allergier eller förkylning.

Difenhydramin används för att lindra en hosta orsakad av irritation i smärre hals eller luftväg, och för att förebygga och behandla rörelsesjuka. Det används för att behandla sömnlöshet (svårigheter att somna eller somna). Difenhydramin används också för att kontrollera onormala rörelser hos personer som har Parkinsons syndrom i tidigt stadium (nervsystemet som orsakar svårigheter med rörelse, muskelkontroll och balans) eller som upplever rörelseproblem som en biverkning av en medicinering.

Drowsiness Side Effect

En av de vanligaste biverkningarna av Benadryl och liknande antihistaminer är att det orsakar dåsighet. Varningsetiketter indikerar att människor inte ska försöka köra bil eller använda maskiner efter att ha tagit det eller tills de vet hur det kommer att påverka dem.

För en del trötta föräldrar kan det vara ganska frestande att ge en dos Benadryl för att göra sitt lilla barn lite trötta, särskilt när du reser eller under andra perioder när du behöver ditt barn för att vara tystare än normalt. Tyvärr ger barnen dessa mediciner för att få dem att gå i sömn kan vara farligare än du skulle tro. Över hela landet hamnar ett ökande antal barn i akutmottagningar och sjukhus eftersom de i huvudsak har överdriven antihistaminer.

Varför ska du inte ge barn antihistaminer

Användning av antihistaminer som Benadryl och klor-trimeton för att få dina barn att sova medför stor risk. Även om dessa läkemedel är effektiva när du använder dem för allergier, doseras de enligt vikt hos små barn och att ge ett barn för mycket kan vara mycket farligt.

Dåsighet är en vanlig bieffekt av antihistaminer som Benadryl men vissa barn upplever den motsatta effekten. Benadryl kan orsaka att vissa barn är hyperaktiva. Även om detta kan vara acceptabelt om ditt barn behöver medicinen för att bekämpa en allergisk reaktion, är det inte idealiskt om du försöker använda den för att få ditt barn att lugna sig.

Benadryl och generisk difenhydramin är inte godkända för användning hos barn yngre än 2 år. Om de är i en kombination av kall medicin ska de inte ges till barn under 4 år.

Risken för dödsfall

Hälso-tjänstemän har sett en ökning av dödsfallet från Benadryl och andra antihistaminer de senaste åren. Barn har fått Benadryl i sippy koppar och flaskor i ett försök att få dem att sova. De ges mycket mer än vad deras kroppar kan hantera och inte överleva eller behöver tas in på sjukhuset för att återhämta sig.

Du kanske tror att det inte kommer att hända dig eller att du aldrig skulle sätta Benadryl i ditt barns kopp för att få dem att gå somna i första hand, även om de verkligen behöver lugna sig.

Tyvärr, även om du är försiktig - och även om ditt barn är tillräckligt gammal för att ta Benadryl - kan detta fortfarande hända för ditt barn. Många av dessa fall var barn i daghemmet. Vårdgivarna använde Benadryl för att få barnen att sova utan föräldrarnas kunskap. Eller mer än en person i huset kan ge barnet Benadryl utan att någon annan vuxen vet det och orsakar en oavsiktlig överdosering.

Det är viktigt att varje förälder vet om denna fara och vidtar åtgärder för att förhindra det.

Använd inte medicin för att göra ditt barn sömnigt. Om du tror att din bebis eller ditt barn har ett sant sömnproblem, prata med vår sjukvårdspersonal. Det finns sanna sömnproblem som sömnapné som kan påverka barn och behöver utvärderas och behandlas av en barnläkare eller sömnspecialist.

Ge inte ditt barnmedicin för att hjälpa henne att sova, såvida det inte ordineras av läkaren. Om det är, följ anvisningarna exakt och övervaka henne för tecken på överdosering.

Förhindra oavsiktlig överdosering

Om du är förälder, prata med alla som bryr sig om ditt barn om riskerna med Benadryl och andra antihistaminer. Var noga med att alla barnets vårdgivare - inklusive daghem, barnvakt och morföräldrar - vet att det aldrig är okej att ge barn Benadryl för att hjälpa dem att sova, och det får aldrig ges till ett barn under 2 år gammal.

Om du behöver ge ditt barn en antihistamin av godkänd anledning, till exempel allergisk reaktion eller symptom på säsongsallergi, se till att du använder medicin som är lämpligt för ditt barns ålder och vikt. Om du är osäker på vilken medicin du ska använda, kontakta ditt barns vårdgivare för att få specifika instruktioner.

Tecken på överdosering

Det finns vissa symtom som kan varna dig för att ditt barn eller en annan person kan ha tagit för mycket Benadryl. Vanliga symptom på överdosering av diphenhydramin inkluderar:

 • Oförmåga att urinera
 • Suddig syn
 • Förstorade elever
 • Torr mun
 • Torra ögon
 • Ring i öronen
 • Lågt blodtryck
 • Snabba hjärtslag
 • Agitation
 • Förvirring
 • Kramper eller kramper
 • Depression
 • Svårt att vakna eller väcka
 • hallucinationer
 • Nervositet
 • Darrningar / skakning
 • Torr, röd hud

Om du har bekymmer om att ditt barn fick Benadryl och upplever dessa symptom, kontakta Poison Control på 1-800-222-1222 från var som helst i USA. Om ditt barn har svårt att andas eller du inte kan väcka henne, ring 911 eller sök genast omedelbart läkare.

Sätt att lugna ditt barn utan Benadryl

Föräldrar vill göra allt de kan för att ge sina barn ett bra liv och hålla dem säkra. Men vi blir alla utmattade och frustrerade ibland och behöver bara en paus. Att använda en antihistamin som Benadryl är dock inte rätt sätt att gå om att få den pausen. Om ditt barn är ung och sover fortfarande i en spjälsäng, sätt henne i sin spjälsäng och gå bort. Hon kanske fortsätter att gråta men hon kommer att vara på ett säkert ställe och du kan andas och ta några ögonblick för att få dig ihop.

Om du behöver mer än ett par minuter, fråga din betydande andra, en farförälder eller en pålitlig vän att komma hjälpa dig. Många vänner och familjemedlemmar är mer än glada att hjälpa till i några timmar, så en utmattad förälder kan få en paus. Om ditt barn har svårt att sova regelbundet, prata med hennes barnläkare. Du kan behöva se en specialist som en pulmonologist eller ENT. Dessa specialister kan utvärdera ditt barn för sömnproblem som sömnapné eller andra problem som kan göra att du sover under natten svårt.

Ett ord från Verywell

Även om överdosering av Benadryl och antihistamin är sällsynt, är fallet steget. Dessa läkemedel är lättillgängliga på nästan alla livsmedelsbutiker, apotek och "big box" butik. Personer som bryr sig om ditt barn kanske inte är medvetna om hur farliga de kan vara när de inte används ordentligt. Ta alla försiktighetsåtgärder som du kan för att säkerställa att ditt barn bara får dessa läkemedel om hon verkligen behöver det. Prata med sin vårdgivare innan hon ger något läkemedel för att vara säker om det är säkert och nödvändigt.

Populära Inlägg

Läs Mer