Är det bra för ditt barn att äta spela deg?

Anonim

Varje småbarn gör det. Du vänder huvudet en sekund och tittar tillbaka för att hitta ditt barn som spelar på lekdegen. Är det säkert? Vad ska du göra om det händer?

Det är normalt för småbarn att utforska allt med sina mun och spela degen är inget undantag. Medan det inte är meningen att det är en måltid, är de flesta versionerna av lekdegen nontoxa och inte skadliga i små kvantiteter. Ändå vill föräldrar lära sig försiktighetsåtgärderna och vad man ska göra om ditt barn äter för mycket av det.

Kommersiella Play Degen är Nontoxic

Det populäraste kommersiella spelgodsmärket Hasbro Play-Doh-är giftfritt och har varit sedan dag ett. Andra märken som Crayola Dough och RoseArt Fun Dough är också nontoxa.

Även om barnleksaker som lekdegen tenderar att vara oroliga över hela linjen är det viktigt att läsa produktetiketterna innan de erbjuder något till ditt barn. Dessa kommer att ge dig åldersrekommendationer och eventuella varningar som du borde vara medvetna om.

Hjälmlagad lekdeg är bara lika säker som dess ingredienser

Spela deg är ganska lätt att göra. Det är faktiskt gjort med ingredienser som du förmodligen redan har. Säkerheten hos lekdegen du gör hemma beror dock på ingredienserna du använder.

Många spelar deg recept, kalla efter ätbara ingredienser som du hittar i ditt skafferi, men bara för att det är tekniskt ätbart betyder det inte att det blir ditt barns favoritmat. När mängden salt och bakpulver ökar, gör det också ojämnheten hos legen. Din småbarn kan ta en nyfiken bett, men de kommer noga att spotta den rätt tillbaka.

Även om ditt barn sväljer, spelar degen, hemlagad eller inte, det borde inte skada dem. Chansen är att smaken kommer att bli så dålig att de inte vill prova igen, heller. Se till att du avskräcker från att äta spela degen i framtiden och ge ditt barn vatten om saltet gör dem törstiga.

När du borde vara orolig

I 2014 utfärdade Förenade kungarikets National Poisons Information Service (NPIS) en varning om saltet i hemlagad lekdeig. Enligt BBC, uppgav rapporten att ett gram av det genomsnittliga hemlagad lekdeg receptet innehåller 250 milligram salt. Det är mycket högre än mängden salt i kommersiella lekdegener.

NPIS uppgav att ett barn skulle äta ungefär 4 gram hjemmelagd lekdeig för att känna några illamående effekter. Symptomerna inkluderar kräkningar, huvudvärk, irritabilitet och listlöshet. Eftersom leksaken är så salt är det osannolikt att barn kommer att äta så mycket och inga fall rapporterades vid varningstillfället.

I det osannolika fallet att ditt barn sväljer en stor lekdeig som innehåller salt, får de att dricka mycket vatten och kalla giftkontrollen för att vara säker. Bordsalt kan vara farligt. För en pund på 28 pund har knappt en halv uns saltförbrukning potential att vara giftigt.

För ett lektegrecept som innehåller 1/4 kopp salt, oroa dig om ditt barn har ätit ett fjärdedel av hela satsen av lekteg. Det skulle vara ganska svårt att göra med tanke på smaken och det faktum att saltet sprids mellan åtminstone en kopp eller mer mjöl och andra ingredienser. Ändå är det något du borde vara medveten om.

Du bör också överväga eventuella allergier. Innan du spelar degen hemma, se till att ditt barn inte är allergiskt mot något av ingredienserna, såsom vetemjöl, mjölk, jordnötssmör eller färgämnen.

Tänk på att äta spela degen

Om du fortfarande är orolig för att ditt barn äter spela degen, finns det recept för att det är meningen att de ska ätas. I det minst är dessa åtminstone säkra, även om de konsumeras i stora mängder. Ge ätbara versioner ett försök innan du går vidare till andra degar.

Choking Hazards är en större risk

Det största säkerhetsproblemet med att spela deg är mindre om ingrediens toxicitet och mer om att det är en choking hazard. Spela degen är märkt som lämplig för barn 2 år och äldre. Du bör dock ge konstant tillsyn bara om ditt barn gör en boll eller drar av en stor bit och lägger den i munnen.

Det är också en bra idé att veta hur man utför Heimlich manöveren i händelse av en choking nödsituation.

Om din spädbarn inte slutar äta spela deg

Mycket sällan kommer en småbarn njuta av att äta spela degen eller göra fortsatta försök att äta den. Även om det inte är skadligt, vill ingen förälder spela degen för att vara en viktig del av deras barns diet. I förevarande fall är förebyggande det bästa sättet att se till att hon inte äter det.

  • Ge inte lekteggen tills ditt barn är 2 år gammal och har odlat upp behovet av att utforska världen med munnen.
  • Övervaka din barn hela tiden under speldegaktivitet. Om din uppmärksamhet behövs någon annanstans, ta en liten stund av ditt barns händer först, för ett ögonblick.
  • Ge inte tungt duktig lekteg, som de som är gjorda med Kool-Aid eller jordnötssmör, tills ditt barn är tillräckligt gammal för att förstå att hon inte borde äta den. Den goda lukten kan göra det alltför frestande.
  • Om ditt barn fortsätter att äta spela degen efter att ha tagit de ovanstående försiktighetsåtgärderna, ge inte det igen tills hon är äldre.

Ett ord från Verywell

Även om lekgods är skenbart om ditt barn äter lite, är det bra att undvika problemet i första hand. Det är också en bra lektion att lära barnen vad de kan och inte kan äta och hjälper dig att undvika eventuellt allvarliga biverkningar.

Populära Inlägg

Läs Mer