Är det okej att Nag Kids gör sin läxa?

Anonim

Efter att ha satt i skolan hela dagen kan de flesta barn hitta massor av saker de hellre skulle göra än att sitta ner och göra sina läxor. Och nu när barnen har tillgång till elektroniska enheter är det ingen överraskning att de hellre skulle spela videospel än att lösa matteproblem.

Och vissa barn tycker inte om att göra sitt skolarbete. Det kan vara frustrerande för en förälder som försöker ständigt påminna ett barn att "Gör din stavning".

Men att ha ett motvilligt barn att göra sitt arbete är inte effektivt. På lång sikt kan allt det som skryter faktiskt komma tillbaka.

Problemet med nagging

En studie från 2017 som publicerades i Journal of Applied Development Psychology, fann att barn bäst när föräldrar uppmuntrar dem att vara oberoende med sina läxor. Forskarna fann att barn behövde autonomi för att bli fullt engagerade elever.

Nagging uppmuntrar inte oberoende. Ständigt säger: "Glöm inte att göra dina läxor" och "Jag kommer inte att berätta igen. Sitt ner och gör läxorna" betyder att du tar på sig mer ansvar än ditt barn ska få sin läxa gjort.

Om du spenderar din kväll och tigger, och försöker motivera ditt barn att göra sitt arbete, kommer du sannolikt att lägga mer energi och investeringar i sitt arbete än han är.

Nagging tills ditt barn slutligen ger in lär inte självdisciplin. I stället kan han följa för att få dig att sluta grina, inte för att han tycker att det är viktigt att göra läxorna.

Nagging gör ditt barn också mer beroende av dig. Han kanske inte oroar sig för att hantera sin tid eller spåra sina uppdrag om han vet att du kommer att erbjuda frekventa påminnelser.

Nagging lär också ditt barn att han inte behöver lyssna på dig första gången du berätta något för honom. Om han vet att du ska säga "Gör dina läxor", minst 10 gånger, kommer han inte att vara motiverad att göra det de första nio gånger du säger det.

Tillåt för naturliga konsekvenser

Ibland är naturliga konsekvenser de bästa lärarna. Så istället för att ditt barn ska få sitt jobb gjort, gå åt sidan och se vad som händer.

Tänk på vilka konsekvenser hon kan möta i skolan om hon inte får sin läxa klar. Kommer hon att behöva stanna i för recess? Kommer läraren att få henne att stanna efter skolan? Kommer hon att få en noll? För vissa barn kan dessa konsekvenser vara mycket effektiva.

Naturligtvis kommer dessa strategier inte att fungera för alla. Om ditt barn inte bryr sig om vilka slags betyg hon får eller hon verkar opåverkad av konsekvenserna läraren händer ut, kommer hon inte troligen att lära sig en lektion om man tillåter naturliga konsekvenser.

Men för andra barn, som helt enkelt låter dem möta konsekvenserna av sitt eget beteende kan vara nyckeln till att hjälpa dem att lära sig.

Motivera ditt barn att göra sitt arbete

Ett rapportkort ensamt motiverar inte alla barn. Många barn är mer oroade över vad som händer idag, inte vilken typ av betyg de kommer att få på ett rapportkort om några månader. Dessa barn behöver mer omedelbara positiva konsekvenser för att motivera dem.

Du kan motivera ditt barn att få sitt arbete gjort genom att ställa gränser med elektronik. Skapa en hushållsregel som säger "Ingen elektronik tills läxor är färdiga".

Låt sedan dina barn bestämma när de ska göra sitt arbete. Ju tidigare de klarar det, desto mer tid måste de göra vad de tycker om. Om de väljer att inte göra sitt arbete, begränsa deras privilegier tills de fullgör sina uppdrag.

Du kan också ge extra incitament med ett belöningssystem. Om ditt barn får sina läxor färdiga i tid varje dag, ge honom en liten belöning på helgen.

Eller använd ett system för tokenekonomi genom att ge honom en token varje dag som han får sitt arbete. Låt honom byta tokens för belöningar som värda olika punkter. Få honom delaktig i valet av belöningar och han kommer att vara motiverad för att tjäna dem.

Problemlösning tillsammans

När ditt barn kämpar för att göra sitt arbete kan det vara till hjälp att lösa problem tillsammans. Arbetet kan vara för svårt, eller kanske glömmer han att skriva ner sina uppdrag. Om du arbetar tillsammans för att lösa problemet kan du hitta ganska enkla lösningar som hjälper honom att göra sitt arbete självständigt.

Fråga ditt barn, "Vad skulle hjälpa dig att få ditt jobb gjort i tid?" Du kan bli förvånad att höra hans idéer. Det kan vara så enkelt som att låta honom göra sitt arbete efter middagen, så han kan ta en paus när han kommer hem från skolan. Eller kanske han säger att han behöver mer hjälp med ett visst ämne.

Att bjuda in ditt barns inmatning kan hjälpa honom att bli motiverad för att hitta en lösning. Då är han mer benägna att göra sina läxor, med färre påminnelser från dig.

Populära Inlägg

Läs Mer