Är Home Fetal Doppler Använd Okej i Graviditet?

Anonim

Fråga: Är hemmet fosterduppler använda okej under graviditeten?

En fetal doppler är en handhållen ultraljudsenhet som används av vissa utövare att höra ditt barns hjärtslag vid prenatala möten. (Andra enheter kan också användas för att höra ditt barns hjärtslag.)

Svar: Fosterdopplare är godkända för användning som medicinsk utrustning. Nyligen har frågan om hemma-fetal doppleranvändning kommit upp. Det finns många ställen som hyr fetaldopplare för användning av individer.

Kvinnor som använder en fosterdoppler hemma säger att de vill övervaka barnets välbefinnande och att försäkra sig om att barnet lever. Detta kan vara särskilt önskvärt under de första veckorna innan barnets spark kan kännas. Mödrar som har upplevt tidigare missfall eller dödsfall kan också dras till den uppfattade försäkran som en fosterdoppler kan ge.

Medan det inte anses vara någon skada med tillfällig användning av en sjukvårdspersonal, används inte fosterdoppers användning i denna kategori. Många familjer använder dopplerna under mycket längre perioder än de kan uppleva hos sina utövare och för mer frekventa användningar - tänk en gång om dagen kontra en gång i månaden vid ett prenatal besök.

risker

Det finns tre vanliga risker för att använda fosterdoppers användning:

  • Hör inte barnets hjärtinfarkt, även om barnet är bra, vilket orsakar större oro.
  • Misinterpreterar den fetala hjärtfrekvensen.
  • Att höra babyens hjärtslag och antar att barnet är bra, när andra tecken, som minskad fostrets rörelse, verkligen behöver rapporteras. I det här fallet är det en falsk känsla av säkerhet.

Mat- och drogadministrationen (FDA) motsätter sig hemma-fosterdoppleranvändning, även när det föreskrivs av en online-läkare.

Populära Inlägg

Läs Mer