Är det ett problem för ditt barn?

Anonim

Har du någonsin undrat om hamstring är ett problem för ditt barn? Hoarding har varit i nyheten ganska, med verklighetsprogram som visar vuxna som fångas bakom skräpsklubbar. Kanske har du tittat in i ditt barns rum, med högar av ovanliga föremål som stiger upp till taket - kvitton, plastpåsar, papperskorgen plockade av marken, gratis bilmagasin från snabbköpet, leksaksbilar spelade aldrig med men avundsjukskyddat - och undrade, "Är mitt barn en hoarder? Ska jag göra något för att stoppa detta?"

Hackning är inte en faktisk psykiatrisk diagnos vid denna tidpunkt, även om det kan vara ett symptom på diagnoser som tvångssyndrom eller reaktiv bindningsstörning. Å andra sidan är det inte ovanligt för barn med utvecklingshinder att obsessivt samla föremål som kan se till andra som skräpskräp - och det är inte nödvändigtvis skadligt heller.

Frågorna nedan kan hjälpa dig att avgöra om ditt barns svällning kan vara ett tecken på psykiatriska problem, eller om det är ett uthålligt beteende som du kanske kan arbeta med. Om du svarar ja på frågor ett till fyra nedan, vill du rådgöra med ditt barns läkare eller en psykiatrisk vårdpersonal för hjälp. Om du svarar nej till dem, men "ja" till några av de andra, följ anvisningarna för att använda de obsessiva intressena för att förbättra ditt barns kommunikation och interaktion.

1

Är mitt barn fysiskt farligt från hämningen?

Det tar en hel del saker att verkligen vara en fara. Ett stökigt rum och ett rum fullt av saker som ditt barn värderar mer än du gör, indikerar inte i sig själv anledning till oro. Om ditt barn inte kan komma ut ur rummet eller du inte kan komma in, är det ett problem. Om ditt barn hämtar saker som kan vara skadliga - smutsiga skräp, säg eller föremål med skarpa kanter - det är ett problem. Om ditt barns papperskorg sitter upp mot en värmare eller på annat sätt skapar risk, är det ett problem, men det kan troligtvis lösas med några plastförvaringsfack. Konsultera en psykiatrisk proffs om hamstring sätter barnet eller din familj i fysisk fara och ditt barn motstår ansträngningar för att lösa det.

2

Gör mitt barn hög mat ">

Skämt om tonårspojkar med pizza och gamla smörgåsar under deras sängar åt sidan, kan skaffa mat vara ett tecken på ett allvarligt problem för ett barn eller en tonåring. Barn som kan dölja och hämma mat inkluderar de som har ätstörningar, Prader-Willi-syndrom och reaktiv bindningsstörning.

Det är inte nödvändigtvis onormalt för ett barn att stasha ett favoritsnabb eller något snyggt förvärvat godis i en sovrumslåda eller ryggsäck, men om du märker att ditt barn hamnar stora mängder mat, bingar på hamstrad mat, stjäl mat till hamstra eller på annat sätt visar en ohälsosam fixering på mat, det är dags att nämna det för en mentalvårdspersonal eller ditt barns läkare.

3

Stöder mitt barn saker och hindrar dem?

Barn med obsessiva intressen i ovanliga föremål hyser ofta föremål, men aktivt att ta saker som hör till andra och stashing dem bort är alltid en fråga om oro. Det är dock viktigt att överväga att tänka på: Ett barn som inte förstår att knickknacks från vardagsrummet hör hemma i vardagsrummet och inte i en plastpåse i sitt rum skiljer sig från ett barn som medvetet tar omhärdade föremål från syskon och stugor dem i en jumbled stash i ett dolt hörn av hennes rum.

Att sätta attraktiva föremål ur sikte kommer att hjälpa till för det första problemet, men inte för det andra, vilket kan kräva att en mentalvårdspersonal involverar för att bestämma varför stjälningen förekommer.

4

Försvårar hämningen mitt barns deltagande i normala aktiviteter?

En tumregel för att bestämma när beteendet blir en störning är om det håller individen från att bedriva normala dagliga aktiviteter. Kan ditt barn lämna skolavgiften för att gå till skolan? Leka med vänner? Delta i familjens måltider och aktiviteter? Många barn med speciella behov kan ha stor komfort i närvaro av sina skuggade föremål, men engagera sig inte ständigt eller använda dem som ett sätt att blockera den verkliga världen.

Om du upptäcker att ditt barns hämning stör viktig livsaktivitet (och inte bara med något som att "hålla ditt rum snyggt"), det är en bra signal att det är dags att prata med ditt barns doktor eller mentalvårdspersonal om hamstningen.

5

Kan jag organisera mitt barns hämtade föremål?

Barn som omger sig med obsessiva intressen kan vara otroligt medvetna om förändringar i samlingen, även om samlingen ser ut som om en fot av papper ströms över golvet. Detta kan göra det svårt att göra hemliga rengöringar. Men du kanske kan hjälpa ditt barn att ge en viss ordning till kaoset så länge du inte eliminerar några föremål.

Prata med ditt barn om alternativ som klara plastkorgar för att hålla föremålen snygga men fortfarande i sikte. hyllor att stapla dem på; arkivskåp eller lådor för sortering och stashing; underlags lagringsenheter; och andra sätt att hedra både ditt barns behov av att hamra och ditt behov att komma över golvet vid sänggåendet. Om ditt barn motstår alla ansträngningar för att röra på sakerna, till och med ansträngningar som ägnar hans behov av det, det är en indikation på att du kan behöva rådfråga en mentalvårdspersonal.

6

Kan jag interagera med mitt barns svunna föremål?

Ditt barn kan skrika om du rör på hakade föremål för att kasta bort dem, men finns det en möjlighet att leka med ditt barn med hjälp av dessa föremål? Följ ditt barns ledning och visa intresse för dessa föremål som väcker en sådan passion, även om du inte kan se vad den stora affären är. Be ditt barn att visa dig sina favoritobjekt eller berätta om dem. Fråga frågor. Försök spela med objekten som ditt barn gör. Det här kan vara en dörr genom vilken du kan komma in i ditt barns privata värld, och det är inte en dörr som du vill smyga av.

7

Kan hakade artiklar användas som belöning?

Att hitta något som starkt motiverar ett barn med speciella behov kan vara en stor utmaning för föräldrarna, så om ditt barn har föremål som han samlar obsessivt, kan du kanske använda det till din fördel. Om du antar att föremålen inte är skadliga och är organisatoriskt kontrollerade, ger ditt barn en bil eller en nyckel eller en tidning eller en papperskorg från din handväska mot en uppgift som är av intresse för dig, kan det vara ett kompromiss både av er kan leva med. Du kan också överväga att skapa ett token-system med slutbelöningen som ett föremål för ditt barns "samling".

8

Kan hakade artiklar användas för att främja kommunikation?

Att prata med ditt barn om hennes "samling" istället för att skrika om det är ett sätt att använda dessa objekt för kommunikationsändamål. En annan är att låta ditt barn fråga dig om objekt av intresse. Ett barn som ser lite behov av konversation kan vara inspirerad att fråga om kvitto eller bil eller nyckel. Hitta saker som ditt barn kan vara intresserad av att hämma och starta en konversation om dem. Samarbeta för att hitta objekt att lägga till. Ditt barn kommer alltid att vara mer villig att kommunicera om saker som är intensivt intressanta än saker där han ser lite värde eller attraktion.

9

Har hämningen stannade samma eller flyttad i en positiv riktning?

När barn växer och utvecklas kan deras förhållande till de skuggade föremålen förändras. De kan förlora intresse, och tillåta en stash av föremål att sopas för att göra plats för en annan. Särskilt om du har kunnat uppmuntra några av de ovan angivna interaktionerna, kan ditt barn ha en mer sofistikerad ta på objekten, närmare en samling än en skugga. Med lycka kommer hakningen att förbli neutral eller bättre. Men om dina svar på några av frågorna ovan börjar förändras, och ditt barns skäggning börjar verka som ohälsosamt, kan du alltid ringa till hjälp.

10

Höjer jag saker också?

"Fess up - har du också objekt som du behöver hänga på för att andra tycker om lite värde? Lådor fulla av ditt barns gamla skolpapper? Kvitton från långt längre tillbaka än IRS skulle någonsin vilja se ut? Brutna leksaker och apparater? Kläder kommer du aldrig att bära igen? Många av oss har vår egen version av hamstra, mer kontrollerad och mindre galen än vad du ser på dessa verklighetshändelser, men tillräckligt för att ge oss lite sympati för våra barns obsessions. Ofta är skillnaden mellan ett värdefullt och sopor i ögat av den som ser. Utöka samma förståelse för ditt barn.

Populära Inlägg

Läs Mer