Har tvillingar dyrare?

Anonim

När du först upptäckte att du hade tvillingar, gick många tankar och frågor över dig. Hur hände det här? Hur ska vi berätta för dem? Kommer de att födas tidigt? Och vid något tillfälle är det troligt att dina bekymmer vände sig till ekonomin. Måste vi köpa två av allt? Ska vi behöva en större bil? Ett större hus? Vad kostar det här?

Det är ett normalt bekymmer för familjer i dessa tider. Med ett ökat ekonomiskt tryck är det bara meningsfullt att överväga den ekonomiska inverkan av att ha barn två (eller flera) samtidigt. När din familj växer av ett enda barn är det kostnader. När det multiplicerar med multiplar växer kostnaderna exponentiellt.

Hur mycket kostar det för att höja tvillingar?

En uppskattning från United States Department of Agriculture tyder på att kostnaden för att höja ett barn född 2012 (det senaste datumet för vilket siffror finns tillgängliga) till 17 års ålder är $ 241 080. Den siffran inkluderar inte kostnaden för en högskoleutbildning. Den siffran är för en genomsnittlig familj; Rapporten föreslår ett intervall från 173.490 dollar för låginkomstfamiljer till 399.780 dollar för högre inkomstfamiljer. Du kan beräkna kostnaden för din familj genom att använda en kostnad för att höja en barnräknare.

Men ekonomiskt kunniga föräldrar är kloka att ytterligare överväga kostnaden för en högskoleutbildning i slutet av de sjutton år. Med båda barnen på college samtidigt - i stället för ett par år separering - kan denna kostnad vara betydande. Enligt webbplatsen COLLEGEdata var den genomsnittliga kostnaden för högskolan 2012-2013 cirka 22 000 dollar på en offentlig skola och 43 000 USD för privatskolan. Det är per år. Per elev. Föräldrar till tvillingar skulle behöva budgetera mer än en fjärdedel av en miljon dollar för att ge en högskoleutbildning för sina barn.

Är det dyrare att ha tvillingar?

Det är ingen tvekan om att tvillingar är dyrare än att ha en bebis. Det finns emellertid också några sätt att ha tvillingar skulle vara dyrare än att ha två barn i olika åldrar. Till exempel kan de medicinska komplikationerna som är förknippade med en multipelfödelse öka de kostnader som är förknippade med tvillinggraviditet eller sjukvård för multiplar. Även med multiplar, förlorar familjer möjligheten att diffundera utgifter genom att återvinna kläder, leksaker och babyutrustning. De kan inte utnyttja hand-down-ner, vilket kan höja sin budget för kläder och förnödenheter för barn. Många utgifter är samtidiga, i stället för att spridas över tiden, till exempel kostnaden för daghem, blöjor, bilförsäkring för tonårsdrivare eller extracurricular aktiviteter.

Men när man bryter ner siffrorna som ingår i USDA: s uppskattning, finns det några kostnader som inte nödvändigtvis ökar för tvillingar. Bostäder utgör den största kostnaden i byråns uppskattning. USDA drar slutsatsen att bostäder står för 30 procent av den totala kostnaden för att höja barnet spridas över en sjuttonårig span. För de flesta familjer kommer kostnaden för bostad att vara densamma oavsett om de har ett barn eller tvillingar. Din hyran eller inteckningslån kommer inte att fluktuera eftersom du har multiplar, om du självklart inte måste flytta till ett större hem eftersom du har två barn samtidigt. Som rapporten förklarar, "Kostnader per barn minskar när en familj har fler barn. Familjer med tre eller fler barn spenderar 22 procent mindre per barn än familjer med två barn. "Det skulle emellertid inte vara helt sant för multiplar, eftersom rapporten anger att besparingar baseras på delning och hand-down-downs. "Eftersom familjer har fler barn kan barnen dela sovrum, kläder och leksaker kan lämnas till yngre barn ...", men på andra sätt skulle en minskning av kostnaderna återspeglas i situationer där "mat kan köpas i större och mer ekonomiska mängder, och privata skolor eller barnhem kan erbjuda syskonrabatter. "

Jag skulle dra slutsatsen att tvillingarna är något dyrare än att ha två barn i olika åldrar på grund av oförmågan att återvinna hand-downs. När du måste köpa två av allt, det är kostnaderna för att båda barnen behöver samtidigt, om blöjor, nya cyklar, tennislektioner eller en klassring ... med tvillingar kan vara dyra. Men jag tror också att många familjer med tvillingar eller multiplar kompenserar dessa kostnader genom att vara kunniga shoppare, låna föremål istället för att köpa dem och ha tillgång till tvillingar för klubbförsäljning för bra erbjudanden på begagnade artiklar. Men bli inte vilseledd att tro att rabatter för multiplar kommer att övervinna dina budgetbrist. Vid en tidpunkt kan köpmän och tillverkare ha varit generösa när de ger rabatter för tvillingar, tripletter eller mer. Dessa dagar finns det bara några rabatter och erbjudanden som ger en paus för flera föräldrar.

Populära Inlägg

Läs Mer