Är Gripe Vatten Säker för Babies?

Anonim

Om du är förälder till en noga baby, är chansen att du har hört mycket hjälpsamma förslag från andra människor om hur du lugnar och tröttar din bebis. Om din baby har kolik kan du höra saker från människor om hur man hjälper, som att gå runt barnet, gå en lång bilresa på natten, skära vissa livsmedel ur din kost och lösningar som gripe vatten.

Om du inte har hört talas om vatten innan det är en vätska som är utspädd för att ha lugnande egenskaper för spädbarn som har upprörd bäckar. Många mammor och pappor svär vid gripevattnet till synes magiska förmågor. Men att ge något annat än bröstmjölk eller formel till ditt barn är inte något du bör göra utan noggrann övervägning. Så vad är gripe vatten och viktigast är det säkert för spädbarn?

Vad är Gripe Water?

Gripe vatten är en mycket vanlig substans som ges till barn, och inte bara i USA. En studie, till exempel, fann att majoriteten av spädbarn i Indien får gripe vatten under de första sex månaderna av livet för dem av föräldrar eller vårdgivare.

I de flesta fall beslutar en vårdgivare eller förälder att ge ett barn gripe vatten eftersom de tror att det är bra för en baby eller för att de hör en anekdotisk erfarenhet från någon annan om gripe vatten. Du vet, när en vän av en vän hade en colicky baby och hon gav henne barnet gripe vatten och precis som det, började barnet sova genom natten. För desperata föräldrar som bara vill sova, verkar en lätt lösning som gripe vatten definitivt vara ett försök, även om det inte rekommenderas av en läkare.

Gripe vatten är vanligtvis inte svårt att hitta och är tillgängligt vid de flesta regelbundna livsmedelsbutiker. För det mesta administreras gripe vatten till barnet i form av droppar från den medföljande droppen i flaskan. Gripe-vatten ges oftast till barn under det första året av livet, som det är när symtom på kolik eller övergripande noggrannhet är mest förekommande.

Ingredienserna i gripe vatten kan variera beroende på var du köper det och vilket varumärke du använder. Det finns många olika typer av gripe vatten som du kan köpa över-the-counter eller online. Tidigare bestod greppvatten av socker och alkohol, ibland i häpnadsväckande höga mängder.

En snabb sökning av några vanliga typer av greppvatten som finns tillgängliga på marknaden idag visar att gripevatten tenderar att bestå av ingredienser som agave, renat vatten och ingefära. Trots att de varierar i komposition och smink, är det oftast bara ett fint sätt att beskriva sockervatten. Sockervatten har använts på sjukhus som ett sätt att lugna barn och minska smärta under procedurer, men det används aldrig i vanliga doser under långa perioder. Andra ingredienser kan innehålla örter, konserveringsmedel eller natriumbikarbonat (salt).

Fungerar Gripe Water?

Ingen studie har visat att gripe vatten fungerar för något av sina avsedda ändamål. Faktum är att alla studier som har gjorts har visat att gripe vatten inte verkar vara effektivt alls.

Exempelvis visade en studie som gjordes i Indien att det inte fanns någon skillnad i antalet gråt mellan två grupper av spädbarn. Gruppen av spädbarn som fick greppvatten ropade lika mycket och så länge som barnen inte gjorde det. Dessutom fann studien att mödrar och vårdgivare rapporterade mer kräkningar och förstoppning hos spädbarn som fick gripevattnet.

Även om den studien inte nödvändigtvis visar att gripe vatten orsakar mer kräkningar och förstoppning är det en indikation på att gripe vatten inte verkar hjälpa dessa barn.

Är Gripe Vatten Säker?

Eftersom ingredienserna i greppvattnet kan variera, är det svårt att utfärda ett täckeutlåtande mot alla gripe vatten. Men totalt sett har ingen studie visat att gripe vatten är direkt skadligt för barn. Men det finns ingredienser i gripe vatten som kan vara ett problem.

Till exempel, även om de flesta varumärken hävdar att de är alkoholfria, är inte alla former av gripe vatten alkoholfria. En studie visade att gripe vatten som sålts i Indien, till exempel innehöll alkohol. Gripvatten innehållande natriumbikarbonat kan också leda till alkalos och mjölkalkalinsyndrom. I det mest extrema exemplet på hur farligt gripe vatten kan vara har det funnits minst två bekräftade fall av barn som dör som ett direkt resultat av gripe vatten; en från septisk chock och en annan från en parasit i gripe-vattnet.

Andra potentiella risker med gripe vatten inkluderar ökad kräkningar och förstoppning hos spädbarn. Journal of Pharmacology och Pharmacotherapeutics noterar också att gripe vatten kan sätta en bebis i ökad risk för exponering för skadliga saker som bakterier och allergener. Gripe vatten, eftersom det i allmänhet innehåller höga sockerarter, kan också leda till tidiga problem med att utveckla tänder.

Vanliga problem

En av de största problemen med gripe vatten är inte nödvändigtvis vad gripe vatten gör till spädbarn, men vad det tar bort från dem. Närmare bestämt, om du ger din baby mycket gripe vatten under dagen eller natten, kan han eller hon bli full bara från gripe vatten.

En barns mage är inte så stor, så det tar inte mycket vätska för att fylla upp det. Och om din baby är full av gripe vatten, får han eller hon inte bli hungrig för bröstmjölk eller formel. Gripe vatten har inget näringsvärde, så din baby kan missa viktiga näringsämnen och ingredienser som hon behöver växa och utvecklas på en hälsosam sätt.

Om detta händer konsekvent kan ditt barn utveckla problem som försenad eller långsammare tillväxt eller otillräcklig viktökning. Det kan också störa mikroberna i matsmältningssystemet som kan spela en roll i matsmältningen och övergripande hälsa. Bra bakterier är till hjälp för våra kroppar, särskilt hos spädbarn, vars immunförsvar fortfarande utvecklas.

Även om det inte kan vara så stort av ett problem i välnärda barn, är konsekvent användning av gripe vatten i låginkomstfamiljer en stor angelägenhet. En studie visade att gripe vatten ofta används i utvecklingsländer, som Indien, där mödrar kanske inte är tillräckligt noga näring sig för att producera tillräckligt med bröstmjölk eller mödrar kanske inte har tillräckligt med formel för sina barn. Gripe vatten används som ett icke-näringstillskott till utfodring, så i dessa fall kan gripe vatten vara farligt eftersom det används för att ersätta nödvändiga matningar för spädbarn. Och slutligen, om en mamma börjar med att ge hennes bebis gripe vatten direkt, kan det störa barnets förmåga att amma och minska sin egen bröstmjölkförsörjning.

Ett ord från Verywell

Om du har en bebis som verkar ovanligt noga, har problem med matsmältningen, eller du misstänker kolik, är det bäst att jobba med barnläkare eller läkare för att försöka hitta en lösning. Det kan finnas ett underliggande medicinskt tillstånd, såsom syreåterflöde eller en känslighet för mat, som kan behandlas. Du kan också prova andra lösningar, som att skära ut vanliga irritationsmedel ur din kost om du är ammande mamma, inklusive koffein och mejeri.

Om du väljer att ge ditt barn gripe vatten, var noga med att prata med din läkare om hur du bäst kan använda den och titta noga på din bebis efter administrering av eventuella biverkningar. Det är särskilt viktigt att du aldrig använder greppvatten som ersättare för utfodring, eftersom det med jämna mellanrum kan leda till att din baby saknar viktiga näringsämnen han eller hon behöver växa och utvecklas på en hälsosam sätt.

Populära Inlägg

Läs Mer