Är chokladmjölken frisk för barn?

Anonim

Mjölk anses ofta som en viktig del av ett barns kost, eller närmare bestämt är kalcium och D-vitamin viktiga näringsämnen som barn behöver. För att se till att deras barn dricker mjölk, ger vissa föräldrar sig till att ge dem smaksatt mjölk, inklusive jordgubbsmjölk eller chokladmjölk.

Förutom att smaka regelbunden vit mjölk med Nesquik Chocolate Powder eller Hershey Chocolate Syrup, använder andra föräldrar produkter som Ovaltine och Carnation Instant Breakfast Powder Drink Mix.

Medan vanlig vit mjölk brukar anses vara en hälsosam dryck, lägger till chokladsmakning vanligen extra socker och kalorier.

Under 2011 gick kändischef Jamie Oliver så långt som att övertyga Los Angeles School District superintendent John Deasy för att förbjuda smaksatt mjölk i LA skolor. Han använde argumentet att choklad och jordgubbe-smaksatt mjölk har så mycket socker som en burk av läsk. Chokladmjölkkrigen slutade med att Los Angeles Unified School District röstade för att ta smaksatt mjölk, inklusive chokladmjölk och jordgubbsmjölk, ur skolorna.

Låt barnen dricka chokladmjölk?

Kanske är en fördel för chokladaromer att det kan uppmuntra ditt barn att dricka mjölk när han annars inte skulle kunna dricka vanlig vit mjölk. Men även då är du förmodligen bättre att försöka ge ditt barn alternativa kalciumkällor, såsom ost, yoghurt och kalciumfästad apelsinjuice, etc.

En annan fördel är att många chokladaromer nu är befästa med lite extra kalcium och andra vitaminer och mineraler, så om ditt barn inte dricker mycket mjölk eller andra saker med kalcium, kan det vara ett bra sätt att se till att han får tillräckligt med detta viktiga mineral. Och när det gäller Carnation Instant Breakfast Powder Mix, förutom chokladaroma, kan du ge ditt barn extra järn, kalcium, protein och många andra vitaminer och mineraler. Ovaltine har också extra järn i det.

Om din oro läggs till socker och kalorier finns nu ett antal reducerade sockerversioner av choklad- och jordgubbsaromer för mjölk.

Låt inte barn dricka chokladmjölk

Återigen är det största fallet mot chokladmjölk att tillsättning av smakämnen till mjölk ger extra socker och kalorier till en annars hälsosam dryck.

Till och med de nyare "inga sockertillagda" sorterna, som Nesquik Chocolate No Sugar Added, har 3g extra mjölksocker och extra 40 kalorier. Och de mer traditionella sorterna kan lägga till upp till 24 socker och 100 kalorier per portion, vilket mer än dubblerar ett antal kalorier som du skulle få från bara ett glas mager mjölk.

Och kom ihåg att inget socker tillsett sorter använder konstgjorda sötningsmedel.

Chokladmjölkkriget

Även om mjölk är en viktig dryck och ett enkelt sätt för ditt barn att få kalcium och D-vitamin i sin kost, är det oftast bäst att uppmuntra dina barn att dricka vanlig vit mjölk. Att lägga till chokladsmak ger bara ditt barn onödigt socker och kalorier. Om ditt barn inte kommer att dricka vanlig vit mjölk kan du erbjuda alternativa kalciumkällor innan du hoppar för att smaka mjölken med choklad eller jordgubbssirap eller pulver, eftersom det oftast är svårt att få barnen att senare gå tillbaka till att dricka vanlig mjölk när de börja dricka smakad mjölk.

Om du ska ge dina barn chokladmjölk, kan du bara erbjuda det bara en gång till och inte dagligen.

Vad sägs om alla extra vitaminer och mineraler som de flesta chokladmakar erbjuder nu? Du kan få ännu mer vitaminer och mineraler med ett enkelt dagligt multivitamin som ditt barn tar med sitt glas vanlig vit mjölk.

Populära Inlägg

Läs Mer