Är babypulver säkert för barn?

Anonim

Förbindelsen mellan babypulver eller talk och vissa typer av cancer har inte varit väletablerad, men frågorna om huruvida denna produkt är säker att använda fortsätter att fortsätta.

Babypulver är gjord av majsstärkelse eller talk och används främst för att hålla huden torr genom att absorbera fukt. Även om det finns bevis på sambandet mellan talk och äggstockscancer, är det fortfarande oklart om det finns en direktlänk. Här är vad vi vet.

Cancer Bekymmer Om Baby Pulver

Den mest omtalade risken kring användningen av talkpulver är en oro för att den kan komma in i en kvinnas reproduktiva kanal. Det har rapporterats om talc som finns i äggstockstumörer, till exempel hos kvinnor som rapporterade att använda babypulver dagligen på sina könsorgan.

Journal of the National Cancer Institute fann att medan det inte fanns någon påvisad länk mellan att använda talkum i perinealen (könsorganen / bottenområdena) och den totala risken för ovariecancer, fanns det en koppling mellan talkumpulveranvändning och invasiv äggstockscancer. Och den internationella byrån för cancerforskning klassificerade talcbaserat kroppspulver som "möjligen cancerframkallande för människor", vilket sätter babypulver på en lista med många andra saker som kan orsaka cancer, inklusive helbladsextraktet av aloe vera.

Så, vad betyder det för dig som förälder? Orsakar babypulver cancer? Även om vi inte kan säga säkert att babypulver orsakar cancer, har det funnits en viss förening i några studier, särskilt för kvinnor.

För föräldrar kan detta innebära att du kanske vill överväga att använda extra försiktighet när du använder babypulver i tjejer, eftersom pulvret kan resa upp genom skeden, speciellt om du använder mycket av det och applicerar det varje dag.

Hur man använder baby pulver

American Academy of Pediatrics rapporterar att talk eller majsstärkelse i babypulver också kan vara skadligt för spädbarn eftersom de kan andas in i de små partiklarna i pulvret och skadar deras lungor.

För att förhindra att barnet andas in i babypulveret, applicera babypulveret till din hand först, bort från din baby och klistra sedan på blöjaområdet.

Bebisar behöver inte babypulver

Många av oss tycker om babypulver som ett barn viktigt, men det är det inte. Din baby behöver inte babypulver för att hålla hennes blöjaområde friskt och torrt, så det är upp till dig som förälder om du vill hoppa över babypulver helt och hållet. Det finns gott om salvor och krämer, många med naturliga ingredienser, som kan användas för att behandla ett barns blöjautslag.

Att hålla barnets blöja torr genom att byta blöjor ofta och låta blöjaområdet lufta ut en gång i taget hjälper också till att hålla utslag och irritation borta. Om du bestämmer dig för att använda babypulver, använd det inte varje dag och applicera det först i handen och sedan i blöjaområdet för att skära ner på det damm som ditt barn kan andas in.

Populära Inlägg

Läs Mer