Är Baby Cereal den bästa första maten för din baby?

Anonim

Baby cereal är ett vanligt första matval för många föräldrar, särskilt i USA. Oftast är det ett risflingor, men du kanske undrar om det här är det bästa och enda alternativet du har för din baby.

Medan det rekommenderas att barn börjar äta fast mat cirka 6 månader, och spädbarnsädling är ofta go-to-alternativet, kan det vara bäst att diversifiera ditt barns diet. American Academy of Pediatrics (AAP) rekommenderar att du introducerar en mängd olika färger, smaker och texturer till din bebis när du börjar erbjuda fasta livsmedel. Detta kan hjälpa din bebis att hålla sig frisk, få de nödvändiga näringsämnena som behövs, och till och med förhindra kräsenare i framtiden.

Baby Cereal som en första mat

Det kan vara till hjälp att få en glimt av första matvaror genom historien. Under århundradena var normen att amma i ett år eller längre och introducera första mat som återspeglade livsmedlet i området senare under det första året av livet. Dessa livsmedel tenderade att vara frukt, grönsaker, fullkorn och kött. De förflutna två generationerna av föräldrar flyttade emellertid normen till flaskmatningsformeln och introducerade barnflingor till nyfödda.

En del av anledningen till att spädbarnsädling blev en del av en barns diet hade att göra med formelnens kvalitet. På den tiden var formeln inte samma kvalitet som den är idag, och spannmål tycktes hjälpa formeln stanna i barnets mage. Vi vet nu att införa spannmål före 3 månaders ålder sätter barn i riskzonen för hälsoproblem, inklusive fetma senare i livet.

Så effekten av de senaste två generationerna har påverkat matningspraxis som pågår idag. Det finns säkert skäl till varför barnflingor är ett logiskt val för första maten. Det är i allmänhet lätt att smälta och järn-befästa som de flesta barn behöver. Det anses också vara en allergiframkallande mat (särskilt risflingor).

Baby Cereal

Det finns många hälsosamma alternativ när det gäller fasta livsmedel som ditt barn kan äta. Babyflingor som är befästa med järn är bra val. Du kan välja ett spannmålsprodukter med en spannmål, såsom ris, havre eller korn eller ett flerkornigt alternativ.

År 2013 släppte amerikanska Food and Drug Administration (FDA) en varning om nivån av oorganiskt arsen närvarande i risprodukter, inklusive de populära spädbarnsprodukterna. Detta ledde till förståeligt bekymmer bland föräldrarna, men en 2016 uppföljning från FDA föreslog en ny gräns för arsenik i dessa livsmedel och det godkändes av AAP.

Med tanke på denna utveckling är rekommendationen från AAP att föräldrar använder risflingor som bara en källa till fast mat och en del av en hälsosam kost. Att tillhandahålla andra spannmålsprodukter utöver ris är ett bra första steg, men du kan gå ännu längre.

Fast Food Alternatives

Målet med fasta livsmedel är att du vill att din baby ska få alla viktiga vitaminer och näringsämnen som behövs för en hälsosam diet. Detta förbättrar inte bara den allmänna hälsan, det kan också hjälpa till att diversifiera ditt barns smak under en livstid för att njuta av näringsrika livsmedel. AAP noterar att barn utvecklar sina smakmönster med 9 månader, så du har bara tre månader för att försöka förhindra krämmande matvanor.

Frukt- och grönsakspuréer, inklusive burkbarnmat, samt finhackade kött för protein, kan läggas till ditt barns diet. Den goda nyheten är att det bara tar en eller två matskedar av varje mat vid vilken måltid som helst för att presentera dessa hälsosamma matvanor.

Dessa livsmedel behöver inte vara komplexa, och det är ofta bäst att börja med en enda mat per portion (t.ex. gröna bönspuré). Några, som bananer och sötpotatis, kan till och med mashas med en gaffel, så du behöver inte dra ut matprocessorn för varje måltid. Du kan också laga små mängder av olika barnvänliga livsmedel i förväg så att de är redo för alla måltider.

Bebisar kan vara krämmande ätare, och det kan vara frustrerande för föräldrarna! Ingår i AAP-rekommendationerna är bekräftelsen att det kan ta dig 10 till 15 gånger för att framgångsrikt införa en ny mat. Tålamod är nyckeln, liksom införandet av nya livsmedel gradvis.

När du börjar med fasta matar, kom ihåg att bröstmjölk främst är kolhydrater och att spannmål ger detta. Lägga till dessa frukter, grönsaker och kött kan expandera näringsämnena som barn börjar på 6 månader:

  • Mogen banan, avokado, yam eller sötpotatis (6 månader)
  • kött; välkokta och finhackade så att barnet inte kväver
  • Hela kornbröd och spannmål i motsats till barnflingor
  • Färsk frukt (fördröjning av citrus till 9-12 månader)
  • Grönsaker
  • Mejeriprodukter vid 9 månader; vänta på hela kon mjölk tills efter ett år

Frukt och grönsaker behöver bara renas tills ditt barn är redo att äta mjuka livsmedel för hand.

Det är viktigt att du pratar med din barnläkare innan du börjar fasta, speciellt om din familj har en historia av matallergier. Denna konversation kan erbjuda direkt vägledning om vilka typer och sorter av mat din baby kan introduceras till och när man ska göra det.

Grönsaker före frukter

Kanske har du hört att om du erbjuder söta frukter före grönsaker kommer din bebis att utveckla en "söt tand". Ingen medicinsk forskning stöder det, och barn är födda med en naturlig preferens för sötsaker. Därför är det svårt för ens vuxna att motstå dem. Vidare överväga ammande barn och det faktum att bröstmjölken är väldigt söt till att börja med.

Du behöver verkligen inte frälsa om du ska börja med frukt eller grönsaker. Vissa föräldrar finner att sakerna blir mjukare om de erbjuder en grönsak före frukt vid en måltid eller håller frukten för ett mellanmål. Det är något du vill måla baserat på ditt barns vanor.

Ett ord från Verywell

Första mat för ditt barn betyder inte att du lämnar mat en enda mat under de första veckorna eller månaderna. Medan spannmål är ett bra val, försök att erbjuda ett hälsosamt utbud och låt barnet gå med i familjen på måltiden för att uppmuntra goda matvanor. Var noga med att konsultera din barnläkare innan du börjar, och du och din bebis kommer att vara redo att omfamna en helt ny värld.

Populära Inlägg

Läs Mer