Spädbarnsfetma och hälsosam kostvanor

Anonim

Det är nog aldrig för tidigt att tänka på barndomsfetma, men i en yngre spädbarn eller småbarn bör du koncentrera mer på vad hon äter och dricker och inte så mycket på vad hennes vikt är.

Hälsosam kostvanor

Även om din baby vann för mycket, om hon hade en hälsosam kost och inte dricker för mycket juice eller formel, så skulle jag inte oroa mig för det för mycket i denna ålder. Fortsätt att koncentrera dig på att uppmuntra hälsosam matvanor, till exempel:

  • fortsätter amma eller mata en järnförstärkt spädbarnsformel (med i genomsnitt 24-32 gram per dag)
  • undvika juice eller begränsa juice till bara 4-6 gram 100% fruktjuice och undvik fruktdrycker och läsk
  • erbjuder en mängd olika livsmedel, inklusive många olika frukter och grönsaker för att uppmuntra goda matvanor senare
  • begränsa de "goda godisarna" som har mycket tillsatt socker eller som är höga i fett och istället koncentrera sig på hälsosamma godisar som också smaka bra

Och kom ihåg att många större spädbarn och yngre småbarn "tunna ut" när de börjar gå och springa runt och bli mer aktiva.

Är din baby överviktig?

Och om man tittar på tillväxtdiagrammen kan man se att de flesta spädbarn som följer en tillväxtkurva faktiskt dubblerar deras födelsevikt närmare fem eller sex månader. Om de vunnit mycket mer än det, skulle det vara en bra idé att granska ditt barns utfodringsmönster med din barnläkare för att försäkra dig om att du inte överskred henne. Men med en vanlig kost och ett friskt barn, blir viktminskningen snabbare än genomsnittet troligen normalt för ett yngre barn. Du skulle förmodligen göra mer skada än bra genom att sätta en baby på en diet och försöka begränsa deras intag av bröstmjölk eller formel i denna ålder.

Fortfarande, om en baby fördubblade sin födelsevikt om tre eller fyra månader eftersom du redan matade dem mycket spannmål, vilket gav dem mer än 32 till 40 gram formel eller redan ger juice, då kanske det inte är friskt och du kanske behöver diskutera mer hälsosamma matvanor med din läkare.

Populära Inlägg

Läs Mer