Individuation och dina unga vuxna barn

Anonim

Varje steg av föräldraskap ger sin egen uppsättning utmaningar. Medan i mitten av pottträning kan föräldrar tro att ingenting kan vara svårare. Att ta itu med en pre-teen i middle school och alla förändringar - både emotionella och fysiska - ta med sig dessa år kan göra det som den mest försökande perioden av föräldraskap. Att skicka barn till college och ha ett tomt utrymme vid familjens middagstabell kan vara traumatiskt för både förälder och barn. Men för vissa föräldrar kan anpassningen till att vara förälder till en ung vuxen vara den svåraste upplevelsen av alla för att hitta rätt balans mellan vård och omsorg mot respekt för integritet och individation.

Ung vuxen ålder är en livstid som inte ofta diskuteras i förhållande till föräldraskapet. Även om det finns diskussioner om boomerangbarn som återvänder hem för att fortsätta leva med sina föräldrar och de konsekvenser som kan ha på förhållandet mellan förälder och barn, när unga vuxna går från college till arbete och söker framgång och självständighet, kan det medföra otaliga andra problem som kan ha både positiv och negativ inverkan på föräldra- och barnrelationen.

Medan många skämt görs om påträngande föräldrar - den nyfiken mamma eller rådgivande pappa är bara två av stereotyperna - det kan vara ett allvarligt problem som kan köra en kil mellan förälder och ung vuxen.

Individuation är den process som uppstår när en ung vuxen växer till ett separat jag och definierar vem han eller hon är som individ, annorlunda än hur han eller hon har sett som en del av familjen. Det är viktigt att föräldrar, trots deras välmenande bekymmer och hjärtligt oro och frågor, ger unga vuxna tid att räkna ut det här för sig själva. För att individuering ska uppstå är det mycket möjligt att unga vuxna kommer att placera ett avstånd mellan sig och sina föräldrar, oavsett hur nära de är. Avståndet betyder inte nödvändigtvis att man flyttar sig utanför körområdet (men det är ofta det första steget), men kan också göras genom att minska kontakten - färre texter och samtal, till exempel - eller genom att hålla någon information privat - vem de daterar, hur mycket pengar de gör

För unga vuxna

"Ibland kan en förälders röst dominera i ditt huvud som en kritisk röst som undergräver ditt förtroende för dig själv. Även när rösten inte är kritisk, att veta att en förlitad och kärleksfull annan inte håller med dig kan få dig att falla tillbaka på tysta dig av rädsla för att förlora den kärleken eller att göra ett misstag. " - Beverly Amsel, PhD

Att låta din unga vuxen göra misstag utan rädsla för kritik eller missnöje är lika viktigt för deras tillväxt som individer som det var många år tidigare, för att de skulle kunna få potty träningsolyckor. Ingen lär sig någonting värt att veta utan lite smärta och tillväxt.

Det är mycket viktigt att föräldrar respekterar sina unga vuxnas gränser. Följ den unga vuxnas ledning och låta dem komma till dig med information, snarare än att förse dem till svar eller ge oönskad rådgivning. Att bestämma sina egna värderingar och verktyg för att hantera vuxenliv är nyckeln till individueringsprocessen och måste göras utan föräldrainterferens. Det var bra för föräldrarna att deklarera "inga tatueringar" medan de betalar för college, men om en ung vuxen väljer att tatuera, kritisera eller bli arg på det är inte föräldrarnas bästa åtgärd.

"De växande vuxna behöver en annorlunda närhet än när de var unga. De behöver emotionellt stöd som hjälper till att öka, inte kväva, deras förtroende för sina egna klara färdigheter och de behöver föräldrar att vittna om deras ökande förmåga att ta ansvar, även om det finns nackdelar eller olyckor under vägen. " - Elizabeth Fishel, Dr. Jeffrey Jensen Arnett, AARP.org

Ett av de största sätten som en ung vuxen kan individualisera från föräldrar är att skapa ett meningsfullt romantiskt förhållande med någon annan. Att överföra lojalitet och prioritera andras behov över föräldrarna kan vara svårt för vissa föräldrar att acceptera, särskilt om deras känslor om de betydande andra är mindre än entusiastiska. Detta är en av de viktigaste sakerna som föräldrarna måste vara tysta om. Om inte förälderns sinnen finns någon skada som görs för sin unga vuxna - vare sig fysisk eller psykologisk - finns det absolut ingen anledning att ge en åsikt - om det inte är ombedd. Ännu då, tråka lätt med vad som sägs om den unga vuxen. Om ett förhållande utvecklas till något allvarligt är det klokt att inte säga något som kan indikera att den signifikanta andra inte är helt vad föräldern skulle ha valt. Chansen är när den dag kommer att en förälder träffar den unga vuxna livstidspartner, det kommer att finnas en sak eller två som inte är precis vad som förväntas - men det är okej.

Det här är den unga vuxnas beslut, inte föräldrarna.

Finansiellt ansvar är ett annat viktigt område i individueringsprocessen. Föräldrar kommer säkert att se sina unga vuxna göra tvivelaktiga beslut när det gäller att spendera sina mest sannolikt mindre än rikliga löner. Weekendresor med vänner, 60-tums HD-TV, dyra kläder eller matlagning är bara några av de saker som unga vuxna kan välja att spendera pengar på, vilket gör en förälder galen med oro för deras ekonomiska överlevnad. Om inte föräldrarna hjälper de unga vuxna ekonomiskt är det inte deras plats att kritisera eller ogilla. Föräldrarna kan dock klargöra att om den unga vuxen löper sig i ekonomiska problem på grund av deras eftergivna utgifter, kommer föräldrarna inte att kunna lösa sitt problem. Att göra gränser kommer med vissa medgivanden från den unga vuxna, och föräldrarna måste vara trogen mot vad de tror på den här situationen.

Från rumskamrater till matvanor till karriärval, förtjänar unga vuxna chansen att räkna ut det själv - medan föräldrarna måste ha egna gränser och gränser också.

Populära Inlägg

Läs Mer