Individuation och din tonårs psykologi

Anonim

Carl Jung använde termen "individuation" i stor utsträckning i sitt arbete med personlighetsutveckling. När man diskuterar mänsklig utveckling, hänvisar individuation till processen att bilda en stabil personlighet. När en person individer får han en tydligare känsla av själv som är skild från sina föräldrar och andra omkring honom. Adolescent egocentrism kan uppstå på grund av individualiseringsprocessen.

Individuation sker under hela livet, men det är en viktig del av tween, tonårs- och unga vuxenårsålder. När individuation uppstår kan tweens och tonåringar vilja ha mer integritet. Under den här tiden ska föräldrarna vänja sig vid tanken på att deras barn vill spendera tid ensam i sina sovrum. De får inte längre vara så öppna om vad som händer under skoltiden eller i deras vänskap. De kan ha romantiska relationer eller krossar som de håller för sig själva.

Förutom att ha mer ensam tid och integritet kan även ungdomar som genomgår individueringsprocessen tydligen uppror mot sina föräldrar. Om deras föräldrar är konservativa kristna, kan barnet exempelvis börja utveckla ett intresse för buddhismen eller meddela sitt intresse för ateismen. Barnet kan avvisa konservatism för att omfamna den liberala politiken.

Barn under den här tiden kan klä sig, utforma håret eller lyssna på musik som deras föräldrar gör mot. Föräldrar bör inte ta dessa stilbeslut personligen. Om ditt barn rakar huvudet eller färgar håret lila, kom ihåg att det här är en fas, och om det inte är så kommer du så småningom att bli van vid det.

Släppa taget

Det är viktigt att föräldrar tillåter barn att genomgå individueringsprocessen. Medan föräldrar kanske vill att barn ska leva på samma sätt som de gör eller omnämner samma värderingar som de har, måste de känna igen och respektera det faktum att deras barn är unika individer med sina egna vägar i livet.

Barn som inte utvecklar en hälsosam känsla kan trots allt bli deprimerade som vuxna eller ha en existentiell kris. De kanske undrar varför de valde karriären de gjorde eller makan de har och ifrågasätter om de verkligen skulle leda en viss livsstil. Gjorde de dessa val medvetet eller helt enkelt lyssna på vad andra (nämligen deras föräldrar) sa till dem att göra?

Om du har förtroende för dina föräldraförmåga och att du har gett ditt barn en bra moralisk grund, så var säker på att ditt barn kommer att bli bra, även om deras liv inte på något sätt liknar din egen.

När ska man intervjua

Tweens och tonåringar är kända för att ta risker när de utvecklas till oberoende personer. Medan det är viktigt för föräldrar att respektera skillnaderna mellan sina barn och dem, är det inte nödvändigtvis en bra idé att ge ditt barn för mycket frihet under den här tiden. Om ditt barn visar tecken på att experimentera med droger eller alkohol, krita det inte till individuation. Det är dags att ingripa.

Låt dem veta att du respekterar det faktum att de växer i vuxna, men den hänsynslösheten i deras ålder har verkliga konsekvenser som kan påverka dem för resten av livet. Ställ gränser för barn, även om de genomgår individueringsprocessen. Barn kan hitta en känsla av sig själv utan att tillgripa droger, alkohol, promiskuitet eller andra beteenden som sätter dem i fara.

Populära Inlägg

Läs Mer