Viktiga postpartum varningsskyltar

Anonim

Att ha en bebis kan låta dig känna sig trött och svag - det är allt väldigt normalt. Det finns också många förändringar i din kropp, vilket kan göra det verkligen svårt att kunna berätta vad som händer. När du känner att du inte vet vad som händer kanske du undrar om det du känner är normalt eller inte.

När du är i tvivel, kolla in det! Ring din läkare eller barnmorska för råd och du bör ringa till din läkare eller barnmorska om du har någon av följande tecken efter att ha fött.

Allvarliga postpartum Symptom

 1. Du har blödning som suger en kudde varje timme i två timmar. Det kan vara ett tecken på att du upplever bitar av placenta kvar i livmodern som kan kräva operation eller att livmodern inte är kontraherande och låter dig blöda för mycket.
 2. Du har en otäck lukt som kommer från din vagina. Detta kan vara ett tecken på infektion.
 3. Du har ingen blödning alls. Det här är potentiellt ett problem också eftersom det är normalt att ha lite utsläpp i flera veckor. Om du inte är, ring för att be om råd.
 4. Du känner att ditt livmoder svullnar eller blir större. Detta kan vara blodpropp eller annat problem.
 5. Du har feber på 101 eller högre. Ett annat potentiellt tecken på en infektion.
 6. Din smärta blir inte bättre eller du är fortfarande i smärta när du har slut på smärtstillande läkemedel. Du kan behöva utvärdera och / eller hänvisa till ytterligare vård. Din smärta bör bli bättre, även om det är långsamt.
 7. Du har svullnad, rodnad eller urladdning från din kejsarsnitt eller episiotomi. Detta kan vara ett tecken på infektion.

 1. Problem som urinerar, inklusive oförmåga att urinera, brinna vid urinering eller extremt mörk urin. Detta kan vara uttorkning, infektion eller annan komplikation.
 2. Du har någon typ av visuell störning. Du kan uppleva postpartum preeklampsi.
 3. Svår huvudvärk. Detta kan vara hormonellt eller relaterat till blodtryck men bör kontrolleras.
 4. Du har influensaliknande symtom. Du kan få influensa eller mastit, en bröstinfektion.
 5. Smärta eller rodnad i en eller båda dina bröst. Detta kan vara en pluggad kanal eller en bröstinfektion.
 6. Smärta, värme eller ömhet i benen. Detta kan vara ett tecken på blodpropp. Kontakta din läkare eller barnmorska genast för råd.
 7. Ofta illamående och kräkningar. Du kan ha fått influensa eller ett virus. Att bara vara postpartum betyder inte att du är immun mot vardagssjukdom. (Postpartum kräkningar är inte kul!)
 8. Andningssvårigheter. (Ring 911)
 9. Tecken på postpartum depression eller postpartum ångest.

Denna lista är visserligen lång men är uppenbarligen inte heltäckande. Om du har något på gång och du inte vet vad som orsakar det och du är orolig - få det checkat ut. Det finns ingen skada i det. Du kan hänvisas till någon annan än din barnmorska eller läkare eftersom det inte är graviditet eller postpartumrelaterat. Det är okej.

Din sex veckors kontroll kan fortfarande vara långt borta, vänta inte med att be om hjälp. Något som är en relativt liten fråga kommer att växa i storlek om du väntar. Detta kan komplicera din återhämtning och göra det svårare för dig att återhämta sig fullt ut. Du kan också ha problem med att berätta vad som är normalt och vad som inte är om du aldrig tidigare haft en bebis. Använd den sjuksköterskans telefonlinje, om du har tillgång, och ställ frågor så ofta som du behöver fråga dem.

Populära Inlägg

Läs Mer