Betydelsen av fri tid för barn

Anonim

Dagens barn är upptagna, och när ett barn går in i gymnasiet kan scheman bli ännu mer livliga. Faktum är att ditt barns schema, och dina kan ibland vara harrit och överväldigande. Men fritiden är viktig för barn, särskilt när de går i puberteten och ungdomar. Medan för mycket fritid kan bli problematisk är det viktigt för föräldrarna att se till att deras mellanrum har en balans mellan planerade aktiviteter och tid för sig själv. Om din tween inte verkar följa upp ansvaret kan det bero på att han har för många. Nedan följer några överväganden när du utvärderar ditt barns fritid.

Varför behöver barn ledig tid

  • Frittid är ofta förbisedd: Föräldrar har ofta de bästa avsikterna, men många föräldrar är skyldiga att överplanera sina barn, programmera sina scheman med extracurricular aktiviteter, frivilligt arbete och andra krav. Anledningarna till trenden i överplanering av barn är många. Vissa föräldrar vill helt enkelt ge de barnmöjligheter som de aldrig haft. Andra hoppas kunna göra sina barn mer konkurrenskraftiga och bättre förberedda för en framgångsrik gymnasial erfarenhet och bortom. Även om det är viktigt för ett barn att driva intressen, hobbyer eller lustar, är det också viktigt för barn att lära sig att njuta av stillestånd. Studier visar att barn som överskrids ofta känner sig överväldigade och pressade, och det kan leda till ett antal problem, inklusive beteendemässiga problem och emotionella utmaningar. Med andra ord kan överplanerade barn stressas ut. Motstå uppmaningen att underteckna ditt barn för alla aktiviteter som är tillgängliga. Hjälp istället ditt barn att prioritera sitt intresse. Genom att göra så lär du dig mellan skillnaderna i beslutsfattandet och att nedetiden också bör prioriteras.
  • Tweens behöver tänka: Middle school kan vara stressigt. Tänk bara på alla utmaningar och hinder som en mellanskolestudent kan möta: bullies; ökning av läxans ansvar tryck för att utmärka sig och vara konkurrenskraftigt vänskapsproblem; datering; puberteten; och mer. Alla dessa utmaningar kräver lite tid på ditt barns del att tänka igenom det och hitta sätt att hantera det. Att låta ditt barn vara ledigt att göra det hjälper din tween att lägga allt i perspektiv och fortsätta. Och låter ditt barn tid att tänka också ge dig en möjlighet att prata med varandra och arbeta igenom problem tillsammans. Om du rusar från ett ansvar till en annan kan konversationer vara korta och kondenserade. Låt ditt barn vara öppen för dig eller en annan familjemedlem.
  • Tweens behöver koppla av: Vuxna förstår behovet av att koppla av efter en stressig arbetsvecka. Tweens är inte annorlunda. Om du har haft en väldigt upptagen vecka, vill du bara gå hem och titta på en liten tv. Ditt barn kan känna på samma sätt. Frittid tillåter ditt barn att inte göra någonting, eller till något han ser fram emot hela veckan.
  • Frittid gör människor lyckliga: Studier visar att människor i allmänhet är lyckligare på helgerna. Varför? På helgerna får folk att välja sin egen verksamhet, spendera tid med de människor som de gillar och avstånd från vardagsansvar. Ger mening, eller hur?
  • Tweens behöver tid att dagdrömma: Dagdrömmering är något som barn ofta kritiseras för, men barn bör dagdrömma, inte bara i klassen. Dagdrömmer tillåter barn att tänka på möjliga terminer för sig själva och att överväga alla möjligheter som ligger framför dem. Men du kan inte dagdrömma om du inte har fritiden att göra det. Medan låtsaspel är viktigt för småbarn och förskolor är dagdrömning viktigt för tweens och tonåringar. Tillåt ditt barn att tänka på sin framtid, och du kan bli förvånad över resultaten.

Populära Inlägg

Läs Mer