Implantation och graviditetens början

Anonim

Implantation är när ett befrukat ägg, eller blastocyst, har fästs på livmoderväggen. Det markerar början av graviditeten. Det medicinska samfundet, inklusive FDA, American College of Obstetricians och Gynecologists, och National Institutes of Health, är överens om att en kvinna inte anses vara gravid tills implantationen har skett. Så, medicinskt sett är framgångsrik implantation lika med början på en graviditet.

Resan mot implantation

Det kan vara till hjälp att bättre förstå implantation när du tar en snabb titt på resan till graviditet:

  1. När du har sex, kommer spermier att resa genom skeden, framför livmoderhalsen och upp till äggledarna. Det är här en sperma kommer sannolikt att gå med ett tillgängligt ägg.
  2. Så nästa steg är uppfattningen. Det är när spermierna går ihop med ägget och befruktning sker.
  3. Cirka 7-14 dagar efter att du har haft sex, kommer implantationen att ske - det befruktade ägget kommer att fästa sig i livmoderns foder. Omkring 1/3 av kvinnorna kommer att få blödning när implantationen äger rum.
  4. Du anses nu vara gravid.

När tar implantationen plats?

För att svara på denna fråga måste vi ta en titt på hur du blir gravid. För att bli gravid måste du ovulera (när ditt ägg släpps). Om du har oskyddad sex när som helst från cirka 5 dagar före till 24 timmar efter det att du har ägglossning, kan uppfattningen ta. Då tar processen att bli gravid flera dagar - det befruktade ägget (nu kallat blastocyst) har bara börjat sin långa resa.

När ägget befrukts måste det nu gå hela vägen upp i livmodern för att implantationen skall ske. Eftersom blastocysten gör denna resa, fortsätter den att växa i storlek. Samtidigt fortsätter sina celler att dela och reproducera. Implantationen av ett befruktat ägg beräknas ske cirka 9 dagar (+/-) efter ägglossningen. Så, när befruktningen har skett, måste blastocystet resa sig upp i livmodern och därefter sker implantation när blastocysten har hittat platsen i livmodern som den vill fästa vid.

Det tar ungefär 7 till 14 dagar från det datum då du hade sex för implantation, och du är nu officiellt gravid.

Positivt Graviditetstest

Implantation är första utlösare för din kropp att börja producera hCG, (även känd som graviditetshormonet). Graviditetstest (både hemtest och blodgranskningstest) letar efter förekomst av hCG för att bekräfta graviditet. Implantation måste ske för att detta hormon ska produceras.

Om implantation inte har ägt rum kan ett graviditetstest inte detektera hCG och ge dig ett negativt resultat. Så, implantation måste inträffa innan en graviditet kan erkännas med ett graviditetstest.

Så är du ansedd gravid nu?

Det tar flera dagar att upprätta en graviditet. Inrättandet av din graviditet är inte avslutad förrän ditt befruktade ägg har implanterat i livmoderns foder. Det medicinska samhället anser att du är officiellt gravid när implantatet av ditt befruktade ägg har ägt rum . Du kan bekräfta att du är gravid genom att använda ett graviditetstest:

  • Om du får ett positivt resultat på ett graviditetstest vet du att implantationen har skett (eftersom din kropp hade börjat producera hCG-hormonet och testet detekterade detta hormon).
  • Om du tar ett graviditetstest innan implantationen inträffar, kommer testet att berätta att du inte är gravid (eftersom produktionen av hCG-hormonet inte har startat, kommer detta hormon inte att finnas i ditt system och testet kommer inte att detektera det) .

Om implantation inte sker, kommer det befruktade ägget lämna din kropp, troligen under din period. Så befruktningen motsvarar inte automatiskt implantation eller graviditet .

En detaljerad vy

Ett befrukat ägg måste komma in i livmodern och hitta en trevlig, mysig plats att fästa vid. I en mer detaljerad teknisk vy utvecklas en trofoblast (en typ av vävnad) faktiskt från det befruktade ägget och omger det därefter. Denna trofoblast hjälper till att implantera ägget på livmoderns insida. Det börjar driva sig in i livmodern. Därefter drar trofoblasten faktiskt ägget inuti livmoderväggen. Denna trofoblast kommer då att ockupera dina blodkärl och rikta ditt blod till det befruktade ägget. Vid denna tidpunkt kan du officiellt säga att implantation har skett och en graviditet har börjat.

Populära Inlägg

Läs Mer