Hypoallergena babyformler

Anonim

Föräldrar ändrar ofta sin barns formel, går från ett märke till en annan eller en typ av formel till en annan. Till exempel, om deras barn är snyggt, noga eller spottar, kan de ändra sin formel från Similac Advance till Enfamil Infant och sedan till Gerber Good Start.

När ska du ändra din barns formel

Men de flesta av dessa formeländringar, som när en baby bara har enkel kolik, är vanligtvis onödig. Å andra sidan, med vissa medicinska tillstånd, som galaktosemi, kan en formelförändring vara livräddande.

En formelförändring kan också vara en bra idé om en baby har andra sanna medicinska problem, till exempel:

  • ko mjölkproteinallergi
  • sojaproteinallergi
  • laktosintolerans (trodde vara mycket sällsynt men hos nyfödda och unga spädbarn)
  • sura uppstötningar

I dessa fall byter du vanligtvis formel för att undvika något som ditt barn har allergi eller intolerans mot. Om du bara byter från ett märke av formeln till en annan men fortsätter att ge samma typ av formel, som att gå från Similac Advance till Enfamil Infant, då de båda är mjölkbaserade formel, kommer du inte att märka någon förbättring i någon symtom som din baby har. Därför är det vanligtvis en bra idé att prata med din barnläkare innan du byter barnets formel.

Förutom att du är säker på att en formelomkopplare är verkligen nödvändig, kan din barnläkare hjälpa dig att välja vilken formel som ska bytas till, oavsett om det är en soja, laktosfri eller reducerad laktosformel, såsom Enfamil Gentlease, eller till ett med tillsatt ris (Similac for Spit-Up eller Enfamil AR).

Hydrolysatformler

Bebisar tolererar ibland inte några vanliga babyformler, oavsett om du försöker Similac Advance, Enfamil Gentlease eller Gerber Good Start Soy, etc. Vad gör du då?

Dessa barn har sannolikt både en mjölkproteinallergi och en sojaproteinallergi och kommer att behöva en hydrolyserad proteinformel, såsom:

  • Enfamil Nutramigen
  • Gerber omfattande HA
  • Similac Expert Care Alimentum

Förutom att vara laktosfri är dessa formler hypoallergena och är gjorda av proteiner som i stor utsträckning bryts ner. De fungerar bra för symtom som kan bero på en formelintolerans, såsom överdriven gråta, diarré och sömnproblem.

På nackdelen är dessa formler mycket dyrare än standard babyformeln. Nutramigen, Gerber Extensive HA och Alimentum kan till exempel kosta ungefär $ 26 till $ 30 för en 16-oz. kan, medan du kan förvänta dig att betala bara $ 14 till $ 15 för Enfamil, Gerber Good Start eller Similac Advance.

Elementära formler

Vad händer när din baby fortsätter att ha formelproblem när hon redan har provat en elementär formel som Nutramigen eller Alimentum? Det brukade innebära att hitta Neocate Infant, en allergivänlig formel som består av 100% fria aminosyror.

Det finns andra val nu. PurAmino (formellt benämnd Nutramigen AA Lipil) är en annan aminosyrabaserad formel som kan hjälpa spädbarn som har en allvarlig ko mjölkproteinallergi och / eller flera livsmedelsproteinallergier (till exempel soja, gluten och mjölk). Similac har sin egen aminosyrabaserade formel för-EleCare.

Föräldrar som behöver dessa formuleringar kan dock vara en överraskning, eftersom Elecare, Neocate och PurAmino är ännu dyrare än hypoallergena formler. De kan vara svåra att hitta, och ofta betyder att du frågar en apotekare att beställa dem till dig eller beställa dem online:

  • Köp Elecare online (tillverkarens webbplats)
  • Köp Neocate Infant online (Tillverkarens webbplats)
  • Köp PurAmino online (Tillverkarens webbplats)

På plussidan betalar försäkringsbolagen ibland för EleCare, Neocate och PurAmino om det är en medicinsk nödvändighet att ditt barn har det. Faktum är att försäkringsbolag i vissa stater, inklusive Illinois och Minnesota, enligt lag är skyldiga att tillhandahålla täckning för aminosyrabaserade formler när barn har vissa medicinska störningar.

En utvärdering av en pediatrisk gastroenterolog kan vara till hjälp om du tror att ditt barn behöver en aminosyrabaserad formel, såsom PurAmino. De kan till och med få prov på några av dessa specialiserade formler.

Populära Inlägg

Läs Mer