Hur våta förband kan hjälpa till att lätta på eksemfläckar

Anonim

Eksem är ett hudförhållande där barn får ett klåda rött utslag på armar och ben och ibland över hela kroppen.

För de flesta barn med eksem rensar deras utslag upp med behandling och blir då värre eller blossar upp från tid till annan. Tyvärr har vissa barn svårare att kontrollera eksem och de har sällan tydlig hud.

Förutom att undvika triggers, regelbundet med hjälp av fuktgivare och en aktuell steroidkräm eller salva, är våta förband en utmärkt behandling för eksemfläckar som är underanvändda och ofta missförstådda.

Hur man förbereder våta förband

Även om det ofta används för andra kliande utslag, som giftig murgröna och insektsbett, kan våta förband också vara till hjälp för att få eksemfläckar under kontroll. Förutom att kyla huden, kan de hjälpa till att minska klåda och brinna och kan speciellt hjälpa huden som har blivit fuktig eller suger.

För att förbereda en våt förband, även känd som våta omslag eller våta kompressor, lägg en ren trasa i en våt förbandslösning, till exempel:

  • Kallt kranvatten
  • Burrows lösning (Domeboro Astringent Solution Powder Packets)
  • Ättiksyra (blanda 1/2 kopp vit vinäger med 1 pint vatten)

Ta sedan av duken och vrid ut en del av lösningen så att den inte dricker våt.

Täck nu det drabbade hudområdet med en fuktkräm och placera den våta förbandet över det. Tänk på att användandet av fuktkräm under våtförbandet är en specifik behandling av eksem, och du skulle inte nödvändigtvis göra det för andra hudförhållanden. För många hudutslag, som giftig murgröna, solbränna eller insektsbett, skulle du sannolikt bara placera våtförbandet på utslaget.

Håll dressingen på i cirka 30 till 60 minuter, applicera den ytterligare två eller tre gånger under dagen, men inte för ofta, eftersom det kan torka ut ditt barns hud.

Eftersom våta förband kan torka, använd dem bara i tre eller fyra dagar, tills det värsta av eksemfläcken kommer under kontroll.

Ytterligare tips om användning av våta förband

Även om våta förband kan vara en effektiv behandling för eksemfläckar, är de inte för alla.

För en sak gillar barnen inte alltid dem. Även om det kan klara av klåda, kan det vara obekvämt för vissa barn att ha en sval dressing på huden. Otillräcklig användning av våta förband, speciellt om du först inte sätter fuktkräm eller steroidkrämer på ditt barns hud kan torka, vilket är det sista du vill göra när ett barn har eksem.

Så är våta förband typiskt sista utväg. Eftersom de är effektiva, fråga din barnläkare om dem om ditt barn har svårt att kontrollera eksem.

Några andra sätt att prova våta förband är:

  • Applicera en fuktkräm till ditt barns hud efter att ha avlägsnat våtförbandet.
  • Stickar till vanligt vatten om utspädd ättika är för irriterande.
  • Använda en våt-till-torr dressing, där du täcker det våta förbandet med en torr dressing. Det klassiska exemplet på detta är ett barn med handeksem där du kan täcka händerna med fuktkräm, få honom att bära våt bomullshandskar och lägg sedan torra bomullshandskar över dem. På andra delar av ditt barns kropp kan du lägga om området med vått gasbind och sedan linda det igen med torrt gasbind. Ett extremt exempel kan vara att placera våta pyjamas på ditt barn strax efter ett bad och efter att du har applicerat en fuktighetskräm mot huden och sedan torkar pyjamas över dem. Gör det vid sänggåendet i tre eller fyra dagar under ett dåligt eksemflimmer för att hjälpa honom att sova. Använd inte omslag på ditt barns ansikte, huvud eller nacke, men: För att vara säker, håll fast vid våta kompresser istället.
  • Applicera en låg- eller mediumdos steroid på barnets hud under våtförband istället för fuktighetskräm. Eftersom detta kan öka absorptionen av steroider genom ditt barns hud, bör en steroid under våt förband bara utföras en gång om dagen och inte längre än en vecka i taget. Använd aldrig någonsin en högdossteroid under en dressing på ditt barns hud.
  • Användning av Tubifast-kläder och Tubifast-bandage, som kommer i olika storlekar och former - som en väst med ärmar, tights, leggings och strumpor som gör våta förband lätt att använda.

Populära Inlägg

Läs Mer