Hur man använder hård kärlek när föräldraskap är oroliga tonåringar

Anonim

Tuff kärlek är ett föräldraskap som kan hjälpa barn att se att även om deras föräldrar älskar dem, kommer de inte att aktivera dem. Tuff kärleksförälskelse skickar ett meddelande som väsentligen säger: "Jag vet att du inte gillar vad jag ska göra, men jag ska göra det ändå eftersom det är bra för dig och jag älskar dig."

Tuff kärlek är ofta förvirrad med auktoritär föräldraskap. Autoritära föräldrar använder en "väg eller motorvägsinriktning" eftersom de är mer oroade över att få barn att följa, snarare än att lära sig lektioner.

Tuff kärlek föräldraskap kan fortfarande vara varm och empatisk. Det innebär tydliga gränser och gränser, och konsekvenser verkställs som ett sätt att lära ungdomar lektioner.

Föräldrar kan använda tuff kärlek för att hjälpa ett barn att bli mer ansvariga för sitt beteende. I stället för att rädda honom, erbjuda extra chanser eller förhindra barn från konsekvenserna av deras handlingar handlar det om att hjälpa barn att få konsekvenser för deras beteende.

Det kan innebära att man ställer strikta gränser och skapar konsekvenser som lär lärdomar eller det kan innebära att barnen faktiskt får de naturliga konsekvenserna av deras beteende. Hur som helst är det meningen att barnen förstår att du är villig att göra vad som krävs för att hjälpa dem att göra det bättre.

Grundläggande principer för tuff kärlek

Den övergripande tanken bakom det tuffa kärleksinriktningen är att föräldrarna ska älska sitt barn nog att konsekvent sätta fasta gränser och följa igenom med lämpliga konsekvenser när en tonåring bryter mot reglerna.

Det används ofta med oroliga tonåringar som gör riskfyllda val. I dessa fall kan en förälder behöva låta ett barn möta de naturliga konsekvenserna av sitt beteende.

En annan viktig grund för hård kärlek är att tonåringar måste vara ansvariga för sitt beteende. Det innebär att ett barn är ansvarigt för de val som hon gör.

Tuff kärlek förespråkar följande ungdomsföräldrastrategier:

  • Låt din tonåring se din kärlek samtidigt som du är fast när disciplin behövs.
  • Sök professionell hjälp när det behövs.
  • Konsekvent fastställa och genomdriva rimliga förväntningar, gränser och gränser.
  • Hitta en balans mellan att styra ditt barn och ge för mycket frihet.
  • Respektera din tonåring som individ genomgår viktiga förändringar samtidigt som de växer till en vuxen.
  • Ta ställning och ta ansvar om ett barn skapar en osäker eller obestridlig situation i hemmet.
  • Låt gå försöka kontrollera ditt barn. Låt honom göra sina egna val och låta honom uppleva konsekvenserna.

Exempel på tuff kärlek med tonåringar

Här är några exempel på hur föräldrar kan använda tuff kärlek:

  • En tonåring hoppar över skolan. Föräldrar meddelar skoltjänstemän att deras barn är truant.
  • En förälder upptäcker marijuana i en tonårs rum. Föräldrarna uppmanar polisen att rapportera detta.
  • En tonåring hoppar över sin domstolsbeställda samhällstjänst. Föräldrarna meddelar myndigheterna att tonåren är oförenlig.
  • En tonåring upplever att hon tar av sig nikotin efter att en förälder kastar bort sina cigaretter. Föräldern vägrar att köpa henne några fler cigaretter och ger inte hennes pengar för att få dem.
  • En förälder berättar en 18-årig att han inte kan fortsätta bo i hemmet om han inte har jobb och inte går i skolan.
  • En 19-årig berättas att han måste vara hemma vid midnatt på helgerna. Föräldrarna låser dörren vid midnatt och om han inte är inne måste han hitta en alternativ plats att bo.

Exempel på hård kärlek med yngre barn

Tuff kärlek talas oftast när det gäller oroliga tonåringar och missbruk. Men det kan också användas med yngre barn. Här är några exempel på hur en förälder kan använda tuff kärlek för att hjälpa ett yngre barn att vara ansvarig för sitt beteende:

  • En 12-årig bryter sin telefon av misstag. Hans föräldrar berätta för honom att han måste betala för en ny.
  • En 11-årig berättas att han måste få sina sysslor gjorda före middagen. Hans sysslor är inte färdiga i tid, så han får inte gå till parken med resten av familjen.
  • En 10-årig glömmer hans fotbollsklubbar för träning. En förälder vägrar att leverera dem eftersom han vill att hans son ska lära sig att vara mer ansvarsfull i framtiden.

Fördelar med tuff kärlek

En studie genomförd av Demos fann att barn med "tuffa kärlek" föräldrar var dubbelt så sannolikt att visa bra karaktärsegenskaper vid 5 års ålder. Författaren av rapporten fann att värme och konsekvent disciplin var nyckeln till att hjälpa barnen att bygga karaktär.

Efter att ha analyserat data från mer än 9000 hushåll i Storbritannien fann forskarna att kvaliteter som självreglering och empati var mer benägna hos barn vars föräldrar använde en hård kärleksföräldraansatsning.

Dessutom fann rapporten att föräldraskapsstil var mer inflytelserik på barn än deras socioekonomiska status. Oavsett om barn var rika eller fattiga eller hade gift eller skilsmässa föräldrar var föräldrars stil den största förutsägelsen för karaktärsutveckling.

Mer tuffa kärlekskoncept för föräldrar

Tuffa kärleksförespråkare rekommenderar att föräldrar känner igen att de har makten i en familj. Om ett barn missköter eller får kaos på en familj, är det upp till föräldrarna att skapa förändring. Här är några specifika principer för hård kärleksföräldraskap:

  • Föräldrar måste vara myndighetsuppgifter i sitt hem.
  • Föräldrar har ett stort inflytande på sina barn och måste ange ett exempel som de kan lära av.
  • Föräldrar måste skicka konsekventa och tydliga meddelanden till sina barn.
  • Föräldrar kan inte direkt ändra sina barn men kan ändra sitt beteende för att få förändringar i sina barn.
  • Föräldrar är inte skyldiga när tonåringar har problem; Det är tonåren som väljer att fortsätta de olämpliga beteenden som påverkar hela familjen.

Vilken tuff kärlek förespråkar inte

I vissa fall har tuffa kärleksprinciper vridits och använts olämpligt. Tuff kärlek förespråkar inte missbruk eller sparkar tonåringar ur huset. Dessa tillvägagångssätt går klart mot den tuffa kärleksfilosofin.

Vissa ungdomsstödsläger och militärskolor hävdar att man använder hård kärlek. Men många av dem abonnerar inte på tuffa kärleksfilosofier.

Tuff kärlek gör inte:

  • Advokat pinsamt, skam eller missbrukar tonåringar på något sätt.
  • Lås eller sparka tonåringar ur huset.
  • Föreslå att du producerar smärta i tonåren; Tvärtom förespråkar de positiva förändringar.
  • Favöra hårda regler eller fysiska bestraffningar.
  • Inblanda hot om att ringa polisen i ett försök att skrämma barn till att uppträda.

De ursprungliga principerna om hård kärlek är en filosofi som fungerar bättre för vissa familjer och vissa situationer än för andra. Det är en av de få föräldrastrategier som har uthärdat under många år.

Populära Inlägg

Läs Mer