Hur man använder beröm för att uppmuntra goda beteenden

Anonim

Beröm är en enkel men effektiv disciplinstrategi som ökar bra beteende. Att peka på när ditt barn följer reglerna eller berättar för honom att du uppskattar hans efterlevnad motiverar honom att fortsätta det bra arbetet.

Positiv vs negativ uppmärksamhet

Tänk dig att stå i ett rum med tre barn. Två av barnen leker tyst med leksaker. Ett barn rinner vildt, hoppar på möbler och skrikar. Vilket barn skulle helst få din uppmärksamhet? Om du är som de flesta föräldrar kan du ge det missförhållande barnet mer uppmärksamhet.

Om du lovordade de barn som uppträdde, kan du förändra hela situationen. Sägande, "Wow, jag älskar det sätt du sitter där och spelar tyst", kan motivera det missförhållande barnet att följa efter.

Men det är lätt att låta gott beteende ofta gå obemärkt. Men när barnen inte blir uppmärksamma, gör de ofta vad som krävs för att bli märkt - och ibland betyder det att misshandlas. När du ger ditt barn positiv uppmärksamhet för gott beteende, kommer han att vara mindre benägen att agera.

Beteenden beröm kan hjälpa till med

Beröm kan uppmuntra en mängd bra beteenden. Fånga ditt barn att vara bra och peka ut det.

Positiv förstärkning kommer att uppmuntra den att fortsätta. Här är några specifika beteenden som kan vara speciellt mottagliga för beröm:

  • Prosocialt beteende - Beröm ditt barn för att dela, vända, använda vänliga ord och komma bra med andra.
  • Överensstämmelse - Beröm ditt barn för att följa reglerna och lyssna på dina instruktioner. Kom ihåg att uppmärksamma när ditt barn spelar tyst eller underhåller sig själv.
  • Insats - När ditt barn lär sig en ny färdighet kan beröm uppmuntra honom att fortsätta försöka. Om du till exempel berömmer ditt barn för hans vilja att försöka hårt eller hans förmåga att vara tålamod som han lär sig, ökar du sin motivation för att fortsätta försöka.

Gör beröm effektiv

Beröm och positiv uppmärksamhet är hälsosam när den ges på lämpligt sätt. Här är några sätt att göra ditt beröm särskilt effektivt för att uppmuntra bra beteende:

  • Erbjuder omedelbar och frekvent återkoppling. Erbjud regelbundet ros om ditt barn leker tyst under en längre tid eller om han arbetar hårt på ett projekt för en hel eftermiddag.
  • Gör berömspecifika. I stället för att säga "Bra jobb", säg "Bra jobb att sätta din tallrik i sinken när jag frågade dig." Det gör det klart att du lovar hans omedelbara efterlevnad.
  • Ram ditt beröm positivt. I stället för att säga, "Trevligt jobb som inte whining", säger "Jag är stolt över dig för att stanna lugn när jag sa att du inte kunde gå ut." Peka ut de beteenden du vill se mer av, inte beteenden du hoppas att minska. Blanda aldrig beröm med kritik, eller det kommer att förlora effektivitet.
  • Beröm ansträngning, inte resultatet. Beröm kan bygga en hälsosam självkänsla när du använder den för att påpeka ditt barns ansträngning. Snarare än beröm ditt barn för att få 100, berömma hans vilja att studera för testet.
  • Erbjud äkta beröm. Snarare än att säga, "Du är det smartaste barnet någonsin" eller "Du är den bästa fotbollsspelaren i hela skolan", erbjuder realistiskt beröm. Säg saker som "Du är en bra löpare" eller "Du gör ett bra jobb med att få läxorna färdiga".
  • Undvik etiketter. Etiketter, även om de är positiva, är inte en bra idé. Att hänvisa till ditt barn som "ditt lilla geni" eller "en fotbollsstjärna" kan få ditt barn att tro att det är allt han är känd för. Fokusera ditt beröm på hans beteende, inte hans egenskaper.

Införliva beröm i din övergripande disciplinplan

Du kan förhindra mycket misshandel genom att få ditt barn att vara bra. Men när ditt barn bryter mot reglerna, är det viktigt att ge negativa konsekvenser som kommer att avskräcka honom från att misshandla i framtiden.

När ditt barn kämpar med ett specifikt beteendemässigt problem, skapa en tydlig plan för hur du kan använda beröm för att uppmuntra bra beteende. Om han till exempel träffar sin bror när han är arg, investerar du energi i att berömma honom för att använda vänliga ord, försiktiga handen och problemlösningsförmåga.

Populära Inlägg

Läs Mer