Hur man använder om ... då varningar för att stoppa uppförandeproblem

Anonim

Om du brukar ge ditt barn flera varningar, trots att du säger saker som "Jag kommer inte att berätta det här igen!" ditt barn lär dig att stämma ut dig.

Men det kan vara svårt att veta vad man ska göra när ditt barn inte hämtar sina leksaker eller inte stänger av sitt videospel första gången du berättar för honom.

Lyckligtvis finns det några steg du kan ta för att få efterlevnad och få ditt barn att lyssna första gången du pratar.

Hur man ger en effektiv varning

Om.

då kan varningar lära ditt barn att du menar affärer första gången du pratar. Den goda nyheten är att dessa varningar fungerar bra för förskolor rakt igenom tonåren.

Om.

då är uttalanden i samma grad som räkningen. Där 1-2-3 Magic uppmuntrar föräldrar att säga, "1.

2.

3, "innan du följer igenom med en konsekvens, om.

då varnar påstå ungar om konsekvensen de kommer att få om de inte följer.

Exempel på If.

Då uttalanden

Medan det finns många olika tider kan du ge ditt barn ett om ... då uttalande, här är några exempel:

 • Om du inte hämtar leksakerna just nu måste du gå till tiden.
 • Om du inte kammar ditt hår just nu måste du gå till skolan med rörigt hår.
 • Om du inte stänger av ditt videospel just nu kommer du inte att få spela det igen i 24 timmar.

Hur om.

Då uttalanden Arbeta

Ge en om.

då betyder det att du erbjuder en enda påminnelse om att ditt barn behöver ändra sitt beteende. Då är det upp till henne att göra valet. Om hon inte ändrar sitt beteende följer hon igenom med negativ konsekvens.

Det är också ett bra sätt att undvika maktkampar. Istället för att argumentera med barnen för att få något gjort, om.

då uttalanden gör konsekvensen och dina förväntningar tydliga.

Att ge en varning kan minska tendensen att nagla. Det minskar också argumentera och skriker. Genom att ge barn en påminnelse ger den dem möjlighet att ta ansvar för sitt eget beteende.

En enda varning

Använd bara om ... då uttalanden om du är helt beredd att följa igenom med konsekvensen. Om du inte verkställer dina konsekvenser kommer dina varningar inte att vara effektiva. Potentiella konsekvenser kan innehålla saker som time-out eller förlust av privilegier.

Använd inte om.

då uttalanden för allvarliga beteenden som borde leda till en omedelbar följd. Till exempel, om ditt barn träffar, ge honom en konsekvens direkt. Han borde inte få en andra chans eller en varning i form av en if.

då uttalandet.

Påminnelser om belöningar

Du kan också snurra om.

då uttalanden i positiva. Med mormors disciplinregelverk kan du påminna barnen om de positiva konsekvenserna av att göra någonting.

Till exempel, påminna ett barn, "Om du äter all din middag, då kan du ha efterrätt." Det påminner barnen att de har ett val och om de vill kan de välja att tjäna en belöning.

Tips för att använda If.

Då uttalanden

Om ... så kommer varningar endast att vara effektiva om du är konsekvent i hur du ger dem. Här är några tips för hur du använder dem för att effektivt ändra ditt barns beteende:

 • Ge bara barn en om.

  sedan uttalandet en gång. Om du upprepar det om och om igen kommer ditt barn inte ta dig på allvar. Hon kommer att lära sig att hon inte behöver lyssna första gången du pratar.

 • Ge barn ungefär fem sekunder för att börja följa. Om du säger "Om du inte sätter på dina skor just nu, kommer vi inte att gå till parken", ge ditt barn ungefär fem sekunder för att absorbera vad du har sagt och ta ett drag mot att du sätter på dina skor . Om han inte gör det kan du följa igenom med en konsekvens.
 • Erbjuda rimliga konsekvenser . Undvik att säga något som, "Om du inte tar bort din cykel just nu, får du aldrig åka igen." I stället gör konsekvenserna tidskänsliga. Vanligtvis tar bort ett privilegium i 24 timmar är mycket.
 • Använd en lugn ton när du ger om.

  då uttalanden. Om du skriker eller låter väldigt arg, är det mindre troligt att det är effektivt.

 • Par om.

  då uttalanden med ett belöningssystem eller token ekonomisystem. Erbjuder en påminnelse om beteendet som behövs för att tjäna belöningen. Till exempel, säg "Om du inte matar hunden före middagen, tjänar du inte ditt tecken."

Tänk på att du kanske behöver följa med konsekvensen flera gånger i rad när du först börjar använda om ... då varningar. Men efter ett par gånger kommer ditt barn att inse att du är allvarlig när du varnar honom för en konsekvens. Då är det mer troligt att du börjar bli överens med första gången du pratar.

Populära Inlägg

Läs Mer