Hur man använder farmorens disciplinregel

Anonim

Mormor vet ibland verkligen bäst. Mormors disciplinregel är ett bra sätt att lära barn att de har möjlighet att tjäna sina privilegier. Det ger dem möjlighet att erkänna att de har viss kontroll över vilka privilegier de tjänar och när de tjänar dem.

Hur mormors disciplinregelverk fungerar

Mormors disciplinregel innebär att saker som ett incitament ska utformas snarare än att påpeka den negativa konsekvensen.

I stället för att säga: "Du kan inte ha efterrätt om du inte äter allt på din tallrik, säger mormors regel" När du avslutar din middag kan du ha efterrätt. "Det låter trevligare, ger barnen extra motivation och minskar argumentering.

I stället för att använda ett formellt belöningssystem kan mormors regel vara en spontan påminnelse om hur privilegierna är kopplade till beteende. Det ger barnen en påminnelse, "Vad är det här för mig?" Eller "Varför ska jag göra vad du frågar?"

Du behöver inte erbjuda stora, extravaganta belöningar som ett incitament. Istället, påminna ditt barn om att han kan få sina privilegier när han har uppfyllt dina förväntningar. Om han väljer att inte göra det du har sagt, tjänar han inte hans privilegium.

Det kan vara ett bra sätt att undvika maktkampar, eftersom mormors regel gör det klart att barnen har ett val i frågan. De resultat de får beror på deras beteende.

Mormors disciplinregel lär barns självdisciplin. De lär sig att koppla sina åtgärder till resultaten och det kan hjälpa dem att fatta bättre beslut i framtiden.

Exempel på mormors regel

Mormors regel kan i princip arbeta genom att koppla en uppgift till ett visst privilegium. Här är några exempel:

  • "När du är färdig med dina läxor kan du titta på TV."
  • "Så snart du är färdig med att städa ditt rum kan du leka ute."
  • "När du lägger dina diskar i diskbänken kan du spela 30 minuters videospel."
  • "När du fullbordar dina sysslor kan du tjäna din ersättning."
  • "När du har dina sneakers och jacka på, går vi till lekplatsen."

När mormors regel är mest effektiv

Mormors regel är mest effektiv när du har tid att vänta på att barnet ska slutföra uppgiften. Om du till exempel säger: "Så snart du är redo för sängen läser vi en bok, " ditt barn kan dawdle. Och du kan kanske läsa en bok en timme senare.

Så om du är pressad för tid kan du säga, "Om du är redo för sängen inom de närmaste 10 minuterna, får vi tid att läsa en bok."

Det är också bara effektivt när ditt barn verkligen har ett val. Säg inte, "När du sätter på dina skor går vi till affären, " om du måste gå till affären ändå. Annars kommer du sluta insistera på att ditt barn blir redo.

Det är mer effektivt att säga, "När du lägger på dina skor ska vi leka ute." Då argumenterar du inte, nag eller be honom att göra sig redo.

När mormors regel kommer inte att fungera

Mormors regelverk kommer inte att vara effektiv om du ger in till ditt barn. Om du säger: "Du kan få efterrätt så snart du är färdig med att äta", men du slutar låta ditt barn äta efterrätt, även om han inte avslutade sin middag, lär du honom att du inte menar vad du säger . Se till att du är beredd att följa med vad du har sagt.

Mormors regel fungerar inte om du börjar erbjuda stora, extravaganta belöningar. Om du använder för många stora belöningar kommer ditt barn att förvänta sig dem. Använd istället privilegier som ditt barn redan har eller använd gratis eller billigare belöningar.

Populära Inlägg

Läs Mer