Hur intervallet påverkar tjejer

Anonim

Mellanåren är inte lätt för någon, förälder eller barn. Men preteenåren kan vara särskilt svåra på tjejer. Puberteten är bara början. Innan ditt barn går ut till gymnasiet, måste hon navigera sig igenom mellanskolan, pojkarna, kroppsbilden, jämntrycket och tonarna mer. Medan ditt barn sannolikt kommer att lära sig mycket genom en könskurs, behöver hon fortfarande informera henne om vad hon behöver veta, och hon behöver påminnas om att du kommer att vara där för att hjälpa henne varje steg på vägen.

Att hantera att vara en mellanliggande

Om din dotter bara börjar hennes mellanår, eller om hon har problem med att göra det genom dessa flyktiga år, frukta inte. Det finns tips du kan vidarebefordra för att hjälpa henne att anpassa sig och trivas så att hon när hon går in i gymnasiet kommer att vara bra på väg till att bli den unga kvinnan du visste att hon skulle bli.

Puberteten är normal

Pubertet är naturligt (men lite av smärta!). Din dotter kommer troligen att gå in i puberteten medan hon är en tween. Pubertet kan vara läskigt för en tjej, och alla förändringar de går igenom kan göra dem självmedvetna. En bra bok om puberteten kommer att fästa din dotter med den kunskap hon behöver för att komma igenom den. Be stödjande och hjälpa henne att felsöka puberteten utmaningar hon kan möta - som att få sin period i skolan eller att hantera menstruationskramper.

Intressen för dating

Det var bara en fråga om tid innan din lilla flicka märkte att pojkar inte var lika icky som hon tidigare trodde. Tween-tjejer kan gå pojke (och / eller tjej) galen, men föräldrarna är kloka att temperera hela datingscenen tills deras dotter är äldre och lite mer mogen. Drama som går med dating kan vara intensivt och distraherande, och du vill att din dotter ska fokusera på vad som är väldigt viktigt: hennes betyg; hennes familj; hennes vänner; och hennes intressen.

Var säker på att din dotter vet vad som är lämpligt beteende och var uppmärksam på hennes online beteenden. Övervaka, ställa frågor och hålla kontakten med andra föräldrar för att hålla dig informerad om vad som händer med ditt barns vänner och kamrater.

Middle School är tuff

OK, mellanskolan kan vara svårt. Bullying ökar i gymnasiet, och vanliga tjejer är överallt. Men med lite förplanering kan du hjälpa din dotter att hantera båda. Dessutom är mellanskolan också en chans för din dotter att sprida sina vingar lite. Uppmuntra henne att omfamna en klubb, sportlag eller studentregering.

Om hon inte deltar i någon av dessa skolaktiviteter kan hon erbjuda att hjälpa en lärare efter skolan eller delta i en extracurricular aktivitet som hon aldrig försökt tidigare. Erbjud val och se var hon landar.

Peer Pressure kan motstå

Tweens uthärdar mycket peer press. Tryck för att passa in, trycket för att bära vissa kläder, trycket hittills och till och med tryck för att mobba andra tweens. Ge ditt barn det förtroende som hon behöver för att motstå negativt övertryck.

Uppmuntra henne att bygga friska vänskap och att veta att du kommer att stödja henne genom oroliga tider. Påpeka hur några vänskap kan vara friska och andra ohälsosamma och erbjuda möjlighet att bredda sin vänkrets genom extracurricular aktiviteter, sommarläger, kyrka eller skolor.

Påminna henne att ha kul

Att vara en mellanflicka kan ha dess för och nackdelar. Din dotter borde veta att dessa år är fulla av förändring och möjlighet. Hjälp henne att utforska hennes intressen och talanger, och se till att du tar tid att knyta med ditt barn vid varje tillfälle. Planera tid tillsammans, och se fram emot årliga händelser som du vet att hon kommer att njuta av, som födelsedagar, semestrar, sommaravbrott och mer.

Oroa dig inte så mycket

Tween-tjejer oroar sig för allting. Oavsett om de är populära, söta eller smarta eller inte. Oavsett om de väger för mycket eller för lite. Listan fortsätter och fortsätter.

Du hjälper din dotter genom att lära henne att sätta saker i perspektiv och att omfamna de positiva. Det kommer att hjälpa henne genom hennes mellan år och bortom. Och det kan hjälpa dig att hantera dina egna bekymmer och ångest dessa kommande år också.

Populära Inlägg

Läs Mer