Hur man berättar när det är dags att gå till sjukhuset för arbete

Anonim

Tror du att du kan vara redo att föda och undra när du ska gå till sjukhuset för arbete? Om du bär en fullterm baby och ditt vatten ännu inte har brutit, kan smärtan som du upplever vara Braxton Hicks sammandragningar. Dessa sammandragningar är enstaka, oregelbundna kramper som kan börja kring mitten av din graviditet, som vanligen dämpar sig själv.

Den stora frågan är hur man skiljer mellan dessa falska arbetssignaler och sanna arbeten. Det kan vara svårt att gissa när du ska gå till sjukhuset, eftersom mot slutet av graviditeten kan du få många sammandragningar som får dig att tro att du kan vara i arbete.

Tecken på hjälp bestämmer när man ska gå till sjukhuset

Det finns några olika sätt att din kropp signalerar verkligt arbete och följande tecken kan hjälpa dig att välja rätt tid att gå till sjukhuset för arbete.

sammandragningar

Kramperna kan börja i din övre och nedre delen av buken och / eller bakåt. När dina sammandrag börjar som milda och oregelbundna kramper men långsamt utvecklas till mer smärtsamma och regelbundna händelser, det är när verkligt arbete har börjat. Vissa människor pratar också om detta som smärtsamma sammandragningar, eftersom vissa kvinnor har gott om sammandragningar som trots att de är smärtsamma, kan vara uthärdliga och därför förmodligen inte gör så mycket för att ändra livmoderhalsen. Din läkare eller barnmorska kan ge dig en specifik timing av sammandragningar som din signal att gå till sjukhuset.

411-metoden: Sammandrag 4 minuter från varandra, varande 1 minut, i minst 1 timme, signalera att det är dags att gå till sjukhuset.

Känna barnet flytta under sammandragningen

Under sann arbetskraft känner du vanligtvis inte barnet rör sig under krampen (sammandragning). Vad sammandragningar gör, skjuter barnets huvud ner och sakta tunt ut (utslag) och öppnar livmoderhalsen (dilation). Du kommer att känna samma smärta i falskt arbete men kontraktionerna öppnar inte livmoderhalsen eftersom bara verkligt arbete utvider livmoderhalsen.

Skillnader mellan falskt arbete och verkligt arbete

Du är redo, vad nu?

Även när du är i verkligt arbete rekommenderar vissa läkare och barnmorskor att du inte går till sjukhuset för tidigt. Du är vanligtvis mer bekväm i tidigt arbete i ditt eget hem eller i miljön. Att gå till sjukhuset för tidigt har varit kopplat till en ökning av insatser.

Var noga med att fråga din läkare eller barnmorska tidigt i din tredje trimestern när de skulle vilja att du kommer till sjukhuset. De kan ha särskilda regler för dig på grund av din medicinska historia eller av någon annan anledning.

Din utövare kan också berätta att du ska stanna hemma lite längre om du planerar att få en unmedicated födsel, vanligtvis på grund av bekvämligheten i ditt eget hem. Många mammor finner att vistas hemma tills senare är arbetet mer bekvämt för dem.

Speciella fall

Det finns speciella fall som gäller ditt tillstånd, vilket kan kräva att du omedelbart kontaktar din läkare eller jordmor vid första tecken på sammandragningar. Dessa speciella fall inkluderar om du är:

 • prematura
 • Gravid med tvillingar eller multiplar
 • Har andra risker med hög risk

Om du faller i någon av ovanstående speciella fallkategorier ska du omedelbart kontakta din läkare eller barnmorska om du upplever något av följande:

 • Ditt vatten bryter
 • Tung blödning (vaginal)
 • Känn ingen rörelse från barnet
 • Ditt ansikte och händer svullnar
 • Suddig syn
 • Yrsel, huvudvärk eller anfall
 • Allvarlig mage- eller buksmärta
 • Få mer än 4 pund på en vecka

Populära Inlägg

Läs Mer