Hur man lär din tonåring att använda deras manners

Anonim

När de flesta föräldrar tänker på lärande manners, tänker de tala om förskolebarn att säga "tack" och "tack". Men goda manners går långt bortom dessa ord och det är viktigt att du lär dig ditt barns goda sätt i tonåren.

Tyvärr, i den digitala tidsåldern, lär många tonåringar inte grundläggande sociala färdigheter, som mobiltelefon etikett. Och det finns många sätt att tonåringar ofta glömmer, även om de har lärt dem tidigare.

Ibland går tonåringar genom faser där de vill se coola och manners gå ut genom fönstret. Vid andra tillfällen blir de lite slarviga och glömmer att vara artiga.

Men att höja en snäll och omtänksam tonåring som använder bra manners kan vara mycket fördelaktig för hans framtid. Tonåringar med bra sätt kommer att leda till mer respekt, vilket kan hjälpa dem socialt och akademiskt.

Basic Manners Tonåringar borde veta

Ibland behöver tonåringar en liten uppfriskning i grundläggande manners avdelning. Det är lätt för dem att utveckla några dåliga vanor när de hänger med sina kamrater, eller de kan bli lite lata från tid till annan.

Här är några grundläggande sätt att du ska se till att dina tonåringar använder regelbundet:

 1. Säg snälla och tack.'
 2. Ber om ursäkt när han gjort något fel.
 3. Vänta hans tur att prata i en konversation.
 4. Håll händerna till sig själv och ta inte saker ut ur människornas händer.
 5. Säg "ursäkta" när han behöver avbryta eller om han oavsiktligt stötar på någon.
 6. Be tillåtelse att göra saker.
 7. Skriv tackanvisningar till personer som ger sina gåvor.
 8. Gör ögonkontakt i samtal.
 9. Skaka hand när du hälsar någon ny.
 10. Använd lämpliga bordsskick när du äter.
 11. Avstå från att texta och använda sociala medier när du pratar med människor ansikte mot ansikte.
 12. Besvara inte samtal när han är mitt i en konversation från ansikte till ansikte.
 13. Använd lämpligt språk och svara på frågor när du blir frågad.
 14. Ta hand om grundläggande hygien, inklusive hosta i hennes armbåge och täcka hennes mun när hon nysar.

I vår digitala värld är det lätt för tonåringar att förlora syn på grundläggande sätt. Men grunting när mormor ställer en fråga eller textning när man äter en måltid är oförskämd. Så det är viktigt att lära din tonåring hur man kommunicerar, interagerar och svarar på andra på ett artigt och vänligt sätt.

Hur man får tonåringar att använda bra manners

Du kan få din tonåring att använda sina manners på samma sätt som du får dem att göra något annat:

 • Var tydlig om vad du förväntar dig.
 • Prata om fördelarna med att ha bra sätt.
 • Ge dina tonårskonsekvenser när det behövs.

Undvik att föreläsa din tonåring eller genera honom offentligt när han gör ett misstag. Istället har du privata konversationer om hans sätt när du ser ett problem.

Undantaget från regeln är respektlöshet. Om din tonåring är respektlös mot dig, ingripa genast.

Gör det klart att du inte tolererar att behandlas på ett okänt sätt. Ta bort dina tonåringar privilegier och låta honom tjäna dem tillbaka när han uppför sig artigt.

Ge dina tonårsmöjligheter möjlighet att öva sig också bra. Återgå en vara till affären, planera sitt eget möte eller fråga vänta personal för en annan drink i en restaurang tjäna som chanser för honom att öva sina färdigheter.

Du kan också prata om tecken på TV eller i filmer och hur de interagerar med andra. Diskutera hur sätten påverkar människors liv.

När din tonåring håller på att gå in i en ny situation, rollspel. Till exempel, innan han plockar upp en datum för prom, tala om hur man hälsar sina föräldrar. Eller innan han går på ett möte på egen hand, spelar rollen hur man checkar in på skrivbordet.

När du ser dina tonårsdisplayer goda sätt, peka ut det. Bekräfta när han gör ett bra jobb och han kommer sannolikt att fortsätta det bra arbetet. Din feedback kan vara en viktig komponent för din tonårs förmåga att lära sig nya sätt och skärpa hans färdigheter.

Populära Inlägg

Läs Mer