Hur lär du dina barn att lära sig från misslyckande

Anonim

Ingen förälder tycker om att hans eller hennes barn misslyckas. Några av de mest gutträngande tiderna i föräldraskapet är från hjälplöst att titta på ett barn misspell ett ord under en stavningsbi, saknar klippet för valda fotboll eller inte utvald för den eftertraktade rollen i en prestation. En "känsla av misslyckande" kan också förekomma hos de allra unga, i den meningen att de inte väljs av en vän att sitta ihop vid lunchen, inte bli ledande ledare eller bara "ganska passande".

Misslyckande kan dock omvandlas till en lärande som faktiskt förbättrar ditt barns förmåga att lyckas i framtiden. Som Henry Ford en gång sa, "Misslyckande är bara möjligheten att börja igen intelligentare."

Även om det är en naturlig del av livet, kan misslyckande producera smärtsamma känslor som ilska, sorg, frustration eller låg självkänsla hos barn eller vuxna. Hur ditt barn upplever dessa känslor kan vara baserat på sin ålder och sin mod han kan dock läras känna igen och hantera dessa känslor på ett positivt sätt.

Våra barn ser hur vi accepterar eller hanterar misslyckande och som påverkar deras eget svar. Om vi ​​blir våldsamt arg när vi passerar för en kampanj som vi verkligen ville eller bli upprörd på ett barns lärare eller instruktör på grund av en åtgärd (eller handling) kan de modellera det beteendet när de möter sina egna misslyckanden.

Vad kan ditt barn lära av misslyckande?

När de första stegen belönas med sin mors glädje och en kram, lär en pjäger till exempel att sätta ett mål - att upprepa den aktiviteten som gjorde hans mamma så lycklig att han får samma trevliga svar. Uppmuntran och beröm är kraftfulla verktyg och effektiva i alla åldrar.

Barn kan också lära sig mer om problemlösning genom misslyckande. Föräldrar ska hjälpa dem att utvärdera vad som gick fel och hur de kan förhindra att det uppstår igen. Om barnet är gammalt nog, fråga henne varför hon tycker att hon misslyckats testet eller inte hämtade bollen. Hennes insikt i problemet kan överraska dig.

Genom att försöka och misslyckas, försöker igen och lyckas, lär våra barn om tålamod, uthållighet och känslan av stolthet i deras prestationer.

Förvandla ditt barns misslyckande till en lektion i framgång

  • Hjälp ditt barn att identifiera de känslor hon känner och uttrycka dem på en godtagbar väg. När ditt barn inte lyckas, oavsett om det är i klassrummet eller på bollfältet, ska föräldrar (eller någon vuxen vårdgivare för den delen) vara tillgängliga för att hjälpa dem att arbeta genom känslorna.
  • Ge honom en möjlighet att prata om varför han tycker att saker inte gick som han ville eller förväntade sig att de skulle gå. Även ungdomar kan uttrycka sina känslor, och en av de bästa saker som en förälder kan göra är att lyssna. Ditt barn kan till och med ge en viss inblick i vad som hände som du inte var medveten om.
  • Ge åldersanpassade aktiviteter som matchar ditt barns intressen och färdigheter. För ofta förlorar föräldrarna sig i att förvänta sig för mycket av ett barn till alltför unga i en ålder. Det är verkligen okej om ditt barn inte kan göra en tåra i första klass eller inte kan slå bollen av en utslagsplats vid 4 års ålder. Koppla av!
  • Låt ditt barn veta att vinnande inte är det viktigaste. Ge så mycket beröm för hans ansträngning och hans attityd som du gör för ett vinnande resultat.
  • Prata med ditt barn om hans styrkor - de saker som du observerar som hans positiva egenskaper. Samtal som det här kan hjälpa till att bygga självkänsla även i ett mycket barn.
  • Håll dina förväntningar på ditt barn rimliga och realistiska. Förvänta dig inte att din åtta år gammal ska behärska ett pianospel av Beethoven om två dagar, bara för att hennes syster kan.
  • Kom ihåg att ditt barn ser hur du svarar på misslyckanden i ditt eget liv. Det är okej att dela din besvikelse och viktiga för att visa dem hur du lär dig av erfarenheten.
  • Låt ditt barn veta att du älskar honom, vinna eller förlora. En stor björnkram och ett uppmuntringsord kan lindra smärtan som känns när han misslyckas med ett test eller faller ner när han lär sig hur man cyklar.

Kom ihåg att vi alla misslyckas vid en eller annan gång. Barn kan läras att se misslyckande som ett tillfälle om vi visar dem hur man lär sig av sina misstag och inte vara rädda för att försöka igen.

Populära Inlägg

Läs Mer